Tietoja varastetun laitteen suojauksesta iPhonelle

Varastetun laitteen suojaus lisää suojaustasoa, kun iPhonesi on poissa tutuista paikoista, kuten kotoa tai työpaikalta. Se auttaa suojaamaan tilejäsi ja henkilökohtaisia ​​tietojasi siltä varalta, että iPhonesi joskus varastetaan.

Tietoja varastetun laitteen suojauksesta

Kun varastetun laitteen suojaus on käytössä, joillakin ominaisuuksilla ja toiminnoilla on suojaukseen liittyviä lisävaatimuksia, kun iPhonesi on poissa tutuista paikoista, kuten kotoa tai työpaikalta. Nämä vaatimukset auttavat estämään henkilöä, joka on varastanut laitteesi ja tietää pääsykoodisi, tekemästä tärkeitä muutoksia tiliisi tai laitteeseesi.

• Biometrinen Face ID- tai Touch ID -todennus: Jotkin toiminnot, kuten tallennettujen salasanojen ja luottokorttien käyttö, vaativat yhden biometrisen todennuksen Face ID:llä tai Touch ID:llä – ilman pääsykoodivaihtoehtoa tai varamenetelmää – jotta vain sinä pääset käyttämään näitä ominaisuuksia.
  • Suojausviive: Jotkin suojaustoimenpiteet, kuten Apple ID -salasanan vaihtaminen, edellyttävät myös tunnin odottamista ja sen jälkeen toista Face ID- tai Touch ID -todennusta.

Jos iPhonesi varastetaan, suojausviive on suunniteltu estämään varasta suorittamasta tärkeitä toimintoja, jotta voit merkitä laitteesi kadonneeksi ja varmistaa, että Apple-tilisi on suojattu. Ohjeet, jos iPhonesi katoaa tai varastetaan.

Kun iPhonesi on tutussa paikassa, näitä lisävaiheita ei tarvita, ja voit käyttää laitteesi pääsykoodia tavalliseen tapaan. Tuttuihin paikkoihin kuuluvat yleensä kotisi, työpaikkasi ja tietyt muut paikat, joissa käytät säännöllisesti iPhoneasi. Jos haluat, voit ottaa varastetun laitteen suojauksen käyttöön, jotta voit aina vaatia näitä lisäsuojaustoimenpiteitä, vaikka iPhone olisi tutussa sijainnissa.

Varastetun laitteen suojaus on saatavilla iOS 17.3:ssa ja uudemmissa, ja se on otettava käyttöön ennen kuin laite katoaa tai varastetaan.

Varastetun laitteen suojauksen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Varastetun laitteen suojauksen ottaminen käyttöön edellyttää, että käytät kaksivaiheista todennusta Apple ID:llesi ja määrität tai otat käyttöön seuraavat toiminnot iPhonessasi: laitteen pääsykoodiFace ID tai Touch ID, Tärkeät paikat* (Sijaintipalvelut).

Etsi-toiminto on myös otettava käyttöön, eikä sitä saa poistaa käytöstä, kun varastetun laitteen suojaus on käytössä.

Voit ottaa varastetun laitteen suojauksen käyttöön asetuksista:

1. Siirry Asetuksiin ja napauta sitten Face ID ja pääsykoodi.
  2. Anna laitteen pääsykoodi.
  3. Napauta Varastetun laitteen suojaus ja ota sitten varastetun laitteen suojaus käyttöön tai poista se käytöstä.

Jos haluat, että iPhone ottaa käyttöön varastetun laitteen suojauksen lisätoimenpiteet sen sijainnista riippumatta, valitse Aina suojausviiveen edellyttämistä koskevassa kohdassa. Lisäsuojaustoimintoja vaaditaan oletusarvoisesti vain, kun iPhone ei ole tutussa sijainnissa.

Jos yrität poistaa varastetun laitteen suojauksen käytöstä, kun et ole tutussa paikassa, suojausviive alkaa ennen kuin voit poistaa suojauksen käytöstä.Sinun tulee poistaa Varastetun laitteen suojaus käytöstä ennen kuin myyt, annat pois tai vaihdat iPhonesi.

Kuinka varastetun laitteen suojaus suojaa laitettasi ja tilejäsi?

Kun varastetun laitteen suojaus on käytössä, joillakin toiminnoilla on suojaukseen liittyviä lisävaatimuksia, kun iPhonesi on poissa tutuista paikoista, kuten kotoa tai työpaikalta.

Biometrinen Face ID- tai Touch ID -todennus

Kun Varastetun laitteen suojaus on käytössä eikä iPhone ole tutussa paikassa, sinun on todennettava Face ID:llä tai Touch ID:llä ennen kuin voit suorittaa tiettyjä toimia, kuten:

• Avainnippuun tallennettujen salasanojen tai avaimien käyttäminen
  • Safariin tallennettujen maksutapojen käyttäminen (automaattinen täyttö)
  • Kadonnut-tilan poistaminen käytöstä
  • Kaiken sisällön ja asetusten poistaminen
  • Uuden Apple Cardin hakeminen
  • Katso Apple Card- tai Apple Cash -virtuaalikortin numero
  • Tiettyjen Apple Cash- ja Savings-toimintojen tekeminen Lompakko-apissa (esimerkiksi Apple Cash tai Savings -siirrot)
  • iPhonen käyttäminen uuden laitteen määrittämiseen (esimerkiksi Pika-aloitus)

Voit silti käyttää iPhone-pääsykoodia ostaessasi Apple Paylla.

Suojausviive

Kun varastetun laitteen suojaus on käytössä, sinulta saatetaan edellyttää tunnin odotusta, ennen kuin teet iPhonellasi muutoksia tärkeisiin suojausasetuksiin tai Apple ID:hin. Jos iPhonesi ei ole tutussa paikassa, sinun on todennettava Face ID:llä tai Touch ID:llä, odotettava suojausviiveen päättymistä ja todennettava sitten uudelleen Face ID:llä tai Touch ID:llä päivittääksesi asetukset, kuten:

• Apple ID:n salasanan vaihtaminen
  • Kirjaudu ulos Apple ID:ltäsi
  • Apple ID -tilin suojausasetusten päivittäminen (kuten luotetun laitteen, palautusavaimen tai palautuksen yhteyshenkilön lisääminen tai poistaminen)
  • Face ID:n tai Touch ID:n lisääminen tai poistaminen
  • iPhonen pääsykoodin vaihtaminen
  • Kaikkien asetusten nollaaminen
  • Etsi-toiminnon käytöstä poistaminen
  • Varastetun laitteen suojauksen käytöstä poistaminen

Jos vaihdat Apple ID -salasanasi iPhonellasi, laitteidesi sijainti voi lakata näkymästä osoitteessa iCloud.com joksikin aikaa.

Laitteesi saattaa lopettaa suojausviiveen varhain havaittuaan, että olet saapunut tuttuun paikkaan.

* Tärkeät paikat on vaihtoehto Sijaintipalveluissa: Asetukset > Yksityisyys ja suojaus > Sijaintipalvelut > Järjestelmäpalvelut > Tärkeät paikat.