Tietoja hallituista Apple ID -tunnuksista yrityskäytössä

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit käyttää yrityksesi sinulle määräämää hallittua Apple ID:tä.

Tämä artikkeli on tarkoitettu käyttäjille, joilla on hallittu Apple ID. Jos olet IT-järjestelmänvalvoja, lue, miten voit luoda ja käyttää hallittuja Apple ID:itä Apple Business Managerin tai Apple Business Essentialsin kanssa.

Yrityksesi voi luoda hallittuja Apple ID -tunnuksia, joita työntekijät voivat käyttää yrityskäytössä. Hallitut Apple ID:t ovat yrityksellesi yksilöllisiä eivätkä ne liity Apple ID -tunnuksiin, jotka voit luoda itsellesi. Voit liittää hallittuun Apple ID:hesi saman sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron kuin henkilökohtaiseen Apple ID:hesi. Henkilökohtaisista Apple ID -tunnuksista poiketen hallitulla Apple ID:llä käytettävissä olevista palveluista vastaavat kuitenkin ylläpitäjät.

Toiminnon käytettävyyden tarkistaminen

Työntekijät voivat käyttää Applen palveluita, kuten iCloudia ja iWork- ja Muistiinpanot-yhteistyöominaisuuksia, mutta koska hallitut Apple ID:t on tarkoitettu vain yrityskäyttöön, tietyt ominaisuudet on poistettu käytöstä organisaatioiden suojaamiseksi. Hallitut Apple ID:t sisältävät myös 5 Gt iCloud-tallennustilaa. Apple Business Essentials -tilausjäsenyydet työntekijöille tarjoavat käyttäjille lisää organisaation tallennusvaihtoehtoja.

Koska hallituilla Apple ID -tunnuksilla ei voi tehdä ostoksia, ylläpitäjät voivat määrätä sisältöjä hallittuun Apple ID:hesi tai määritettyihin laitteisiin.

Kaikki palvelut eivät ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Apple Business Essentials on saatavilla vain Yhdysvalloissa.

Tietoja käyttäjätunnuksesta ja salasanasta

Kun yrityksesi on luonut sinulle tilin, voit käyttää hallittua Apple ID:täsi. Hallittu Apple ID:si saattaa sisältää yrityksesi nimen tai sanan appleid. ID:si voi olla esimerkiksi muodossa johnappleseed@appleid.mycompany.com.

Yrityksesi Apple Business Manager- tai Apple Business Essentials -ylläpitäjä määrittää tilisi nimen. Jos käyttäjätunnuksessasi on virhe tai sinun on muutettava tilitietojasi, ota yhteyttä yrityksesi ylläpitäjään.

Salasanan luominen

Kun kirjaudut sisään hallitulla Apple ID:lläsi ensimmäisen kerran, käytä ylläpitäjältäsi saamaasi tilapäistä salasanaa. Sisäänkirjautumisen jälkeen sinua pyydetään määrittämään uusi salasana. Salasana on määritettävä, ennen kuin voit kirjautua joihinkin Apple-palveluihin.

Jos olet henkilöistä, laitteista tai sisällöstä vastaava esimies tai muu henkilöstön jäsen, kirjaudu Macissa tai iOS-laitteessa sisään osoitteeseen appleid.apple.com salasanan määrittämistä varten. Sinun on käytettävä normaalia salasanaa, jossa on vähintään kahdeksan numeroa ja kirjainta.

Salasanan nollaus

Henkilökohtaisista Apple ID -tunnuksista poiketen salasanasi nollaa ylläpitäjä. Luo uusi salasana seuraavien ohjeiden mukaisesti:

1. Ota yhteyttä ylläpitäjään ja hanki tilapäinen salasana.
  2. Kirjaudu tilapäisellä salasanalla jaettuun iPadiin tai laitteessa iCloudiin. Jos roolisi käyttöoikeudet ovat riittävät, voit vaihtoehtoisesti kirjautua Apple Business Manageriin tai Apple Business Essentialsiin tilapäisellä salasanalla.
  3. Luo uusi salasana.

Hallittujen Apple ID -tunnusten salasanoja ei voi nollata Apple ID -tilisivulla eikä osoitteessa iforgot.apple.com.

Kirjautuminen hallitulla Apple ID:llä

Jos haluat kirjautua laitteisiin, joissa on käytössä Apple Business Manager tai Apple Business Essentials, käytä hallittua Apple ID:tä ja salasanaa sekä kaksiosaista todennusta.

Tilisi ylläpitäjän oikeudet

Tilisi omistaa hallitun Apple ID:n myöntänyt yritys. Ylläpitäjät voivat käyttää tiliäsi milloin tahansa ja tehdä seuraavat muutokset:

• rajoittaa tilisi käyttöä
  • poistaa tilisi
  • päivittää tilin tiedot.

Tarkista, millainen käytäntö henkilöistä, laitteista ja sisällöstä vastaavilla esimiehillä on hallittujen Apple ID -tunnusten yksityiskäyttöön.

Tilitietojen päivittäminen

Jos olet henkilöistä, laitteista tai sisällöstä vastaava esimies, käytä Apple ID -tilisivua tilitietojesi hallintaan ja päivittämiseen. Luotettujen laitteiden vaihtaminen edellyttää, että olet henkilöistä, laitteista tai sisällöstä vastaava esimies.

Jos olet henkilöstön jäsen, tarkista ylläpitäjältä, miten voit päivittää tilitietosi.