Aiemman iPhonen SIM-kortin siirtäminen uuden iPhonen eSIMiin

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit siirtää eSIMin tai fyysisen SIM-kortin aiemmasta iPhonesta uuteen iPhoneen.

Vaatimukset

eSIMin siirtäminen uuteen eSIMiin:

Fyysisen SIM-kortin siirtäminen uuteen eSIMiin:

• Aiemmassa iPhonessa on oltava iOS 14 tai uudempi.
  • Uuden iPhonen on oltava iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR tai uudempi.
  • Uudessa iPhonessa on myös oltava iOS 14 tai uudempi.

iOS 13.1:ssä ja uudemmissa jotkin operaattorit tukevat eSIMin siirtämistä Pika-aloituksen aikana. Kysy operaattoriltasi, tukeeko se tätä siirtoprosessia.

eSIMin siirtäminen käyttöönoton aikana

Jos sinua pyydetään siirtämään mobiililiittymä pika-aloituksen asetusten määrityksen yhteydessä, siirrä eSIM seuraavasti:

1. Valitse uuteen iPhoneen siirrettävät numerot ja napauta sivun alaosassa olevaa jatkamisvaihtoehtoa. Jos haluat päättää asiasta myöhemmin, voit viimeistellä liittymän siirron myös iPhonen asetusten määrityksen jälkeen.
  2. Viimeistele laitteen asetusten määritys näyttöön tulevien ohjeiden mukaan.
  3. Tarkista mobiiliyhteyden toimivuus soittamalla puhelu uudella iPhonella, ennen kuin poistat mobiililiittymän aiemmasta iPhonesta. Ota yhteyttä operaattoriisi, jos sinulla on kysyttävää.

Kun mobiililiittymäsi on aktivoitu uudessa iPhonessa, aiemmassa iPhonessa ollut liittymä poistetaan käytöstä.

Aiemman iPhonen eSIMin siirtäminen uuden iPhonen eSIMiin käyttöönoton jälkeen

eSIM-siirtoprosessi viimeistellään hyväksymällä se aiemmassa iPhonessa, jossa mobiililiittymä on käytössä. Jos sinulla ei ole enää aiempaa iPhonea, pyydä operaattoriasi siirtämään mobiililiittymäsi.

Jos olet jo määrittänyt laitteesi asetukset, siirrä eSIM seuraavasti:

1. Avaa uudessa iPhonessa Asetukset > Mobiilidata ja napauta sitten Lisää mobiililiittymä -vaihtoehtoa. Jos eSIM-liittymä on käytettävissä, se näkyy luettelossa. Jos luettelossa ei ole yhtään mobiililiittymää, tarkista Apple ID -kirjautumistunnuksesi ja kaksiosaisen todennuksen toimivuus. Toimi sitten seuraavasti tai ota yhteyttä operaattoriisi.

2. Napauta käytettävissä olevaa mobiililiittymää ja sitten näytön alaosassa olevaa Lisää mobiililiittymä -vaihtoehtoa.

3. Aiemmassa iPhonessa tulee näkyviin viesti, jossa kysytään, haluatko siirtää puhelinnumerosi uuteen puhelimeesi. Napauta siirtovaihtoehtoa. Kun olet napauttanut siirtovaihtoehtoa, mobiililiittymä ei ole enää käytettävissä aiemmassa iPhonessa. Aiemman iPhonen on oltava uuden iPhonen lähellä, jotta tämä prosessi voidaan viimeistellä.

4. Jos uuteen laitteeseen tulee näkyviin operaattorisi mobiililiittymien käyttöönoton viimeistelemisestä ilmoittava banneri, napauta sitä.
  5. Napauta Jatka. Sinut ohjataan operaattorisi verkkosivulle siirtämään eSIM. Jos tarvitset apua, ota yhteyttä operaattoriisi
  6. Tarkista mobiiliyhteyden toimivuus soittamalla puhelu uudella iPhonella, ennen kuin poistat mobiililiittymän aiemmasta iPhonesta. Ota yhteyttä operaattoriisi, jos sinulla on kysyttävää.

Aiemman iPhonen fyysisen SIM-kortin siirtäminen uuden iPhonen eSIMiin käyttöönoton jälkeen

Ota seuraavat vaatimukset huomioon ennen aloittamista:

• Jos aiot myöhemmin käyttää kahta SIMiä, poista fyysinen SIM-kortti aiemmasta iPhonesta ja asenna se uuteen iPhoneen muuntamatta sitä eSIMiksi. Kaksi SIMiä toimii vain silloin, jos iPhoneen on asennettu yksi fyysinen SIM-kortti ja yksi eSIM.
  • eSIMin tai fyysisen SIM-kortin siirtämiseksi uuteen iPhoneen sinun on hyväksyttävä siirto aiemmassa iPhonessa, jossa mobiililiittymä on sillä hetkellä käytössä. Jos sinulla ei ole enää aiempaa iPhonea, pyydä operaattoriasi siirtämään mobiililiittymäsi.
  • Fyysisen SIM-kortin siirtäminen eSIMiin edellyttää iOS 14:ää tai uudempaa.

Jos olet jo ottanut uuden iPhonen käyttöön, voit siirtää fyysisen SIM-kortin toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Valitse uudessa iPhonessa Asetukset > Mobiilidata ja napauta sitten Lisää mobiililiittymä -vaihtoehtoa. Seuraavalla näytöllä näkyy aiempi iPhone, jossa on fyysinen SIM-kortti. Jatka napauttamalla puhelinnumeroasi. Jos luettelossa ei ole yhtään mobiililiittymää, tarkista Apple ID -kirjautumistunnuksesi ja kaksiosaisen todennuksen toimivuus. Toimi sitten seuraavasti tai ota yhteyttä operaattoriisi

2. Uusi iPhone pyytää sinua vahvistamaan, että haluat muuntaa aiemman iPhonen fyysisen SIM-kortin uudessa iPhonessa eSIMiksi. Napauta Muunna mobiililiittymä.

3. Jos aiot myöhemmin käyttää kahta SIMiä, poista fyysinen SIM-kortti aiemmasta iPhonesta ja asenna se uuteen iPhoneen muuntamatta sitä eSIMiksi. Napauta muussa tapauksessa Muunna eSIMiksi.

4. Napauta OK ilmoituksessa, jossa sanotaan, että sinun on hyväksyttävä siirto aiemmassa iPhonessa. Jos sinulla ei ole aiempaa iPhonea, pyydä operaattoriasi siirtämään mobiililiittymäsi.

5. Vahvista aiemmassa iPhonessa napauttamalla Siirrä, että haluat siirtää mobiililiittymän ja numeron fyysisestä SIM-kortista uuden iPhonen eSIMiin.

6. Odota, että mobiililiittymä otetaan käyttöön uudessa iPhonessa. Aiempi SIM-kortti poistetaan käytöstä, kun mobiililiittymä on otettu käyttöön uudessa iPhonessa.

Näin saat apua