eSIMin käyttäminen iPhonessa ulkomailla matkustettaessa

Lue eSIM-vaihtoehdoista ja eSIMin eduista ulkomailla matkustettaessa.

Tietoja eSIMin tarjoamista eduista matkoilla

• eSIM on turvallisempi kuin fyysinen SIM-kortti, koska sitä ei voi poistaa laitteesta, jos iPhonesi katoaa tai varastetaan.

• Kun eSIM on käytössä, sinun ei tarvitse säilyttää, kuljettaa ja vaihtaa fyysisiä SIM-kortteja (jotka voivat myös kadota) tai odottaa niiden saapumista postissa.

• Tuetuissa iPhone-malleissa voi olla samanaikaisesti aktiivisena kaksi eSIMiä. Sinulla voi siis esimerkiksi olla yksi eSIM kotimaatasi varten ja toinen eSIM matkakohdettasi varten.

• Voit vaihtaa tallennetuista eSIMeistä aktiivisina olevia yksinkertaisesti muuttamalla valintojasi Asetuksissa. Tästä voi olla hyötyä, jos matkustat säännöllisesti samoihin kohteisiin.

Vaatimukset

Lue lisätietoja eSIMin käyttämisestä iPhonessa

iPhonen eSIM-toiminto ei ole saatavilla Manner-Kiinassa. Hongkongissa ja Macaossa joissain iPhone-malleissa on eSIM-ominaisuus. Lue, miten voit käyttää kahta SIMiä kahdella nano-SIM-kortilla Manner-Kiinassa, Hongkongissa ja Macaossa. Useat kansainväliset palveluntarjoajat

Kansainvälinen roaming olemassa olevan operaattorisi välityksellä

• Operaattorit saattavat sisällyttää joihinkin dataliittymiin kansainvälisen roamingin ilman lisämaksuja.

• Vaihtoehtoisesti oma operaattorisi saattaa tarjota edullisia matkapaketteja tai -sopimuksia, jotka voit ostaa etukäteen käytettäväksi matkakohteessasi.

• Kansainvälinen roaming eSIMillä toimii samoin kuin roaming fyysisellä SIM-kortilla.

• Operaattorisi saattaa tarjota mahdollisuuden eSIM-liittymän digitaaliseen hallintaan ja dataliikennemäärän lisäämiseen tarvittaessa.

• Saat lisätietoja operaattoriltasi.

Lue lisätietoja mobiilidataroamingvaihtoehdoista ulkomaanmatkoja varten

eSIMin ostaminen paikalliselta operaattorilta matkakohteessasi

Prepaid-eSIMin ostaminen datakäyttöä varten maailmanlaajuiselta palveluntarjoajalta

• Useilla kansainvälisillä palveluntarjoajilla on saatavilla prepaid-dataliittymiä. Näiden pakettien avulla voit pitää yhteydet kunnossa yli 190 maassa ja eri alueilla, kun matkustat. Operaattoreiden paketeissa on eroja datamäärissä ja sopimuksen kestossa. Voit myös ostaa paketin ennen matkalle lähtöä.

• Appeja, jotka tarjoavat ainoastaan datayhteyksiin tarkoitettua eSIM-liittymää, on saatavilla iPhonen App Storessa.

• Kun olet ulkomailla, voit käyttää tuetuissa iPhone-malleissa ainoastaan datayhteyksiin tarkoitettua eSIMiä toissijaisena linjanasi ja pitää kahta aktiivista eSIM-yhteyttä samanaikaisesti.

• Ensisijaisen linjan ominaisuudet pysyvät toiminnassa, jos lisäät ainoastaan datayhteyksiin tarkoitetun eSIMin mobiilidataa varten. Voit esimerkiksi pitää ensisijaisen linjan käytössä kotona ja käyttää vain dataa käyttävää eSIM-liittymää toissijaisena linjana, kun matkustat.

• Valitse datalinja valitsemalla Asetukset > Mobiilidata > Mobiilidata. Voit soittaa edelleen VoIP-puheluita tai lähettää viestejä FaceTimen, iMessagen ja muiden appien avulla, kun olet matkoilla.

• Valitsemalla Asetukset > Mobiilidata > Mobiilidata voit myös laittaa kotilinjan dataroamingin päälle tai pois päältä. Operaattorin maksut ovat mahdollisia.

Jos olet ostanut iPhone 14 ‑mallin tai uudemman Yhdysvalloista, mutta käytät sitä eri asuinmaassa tai -alueella

* Vain eSIM-yhteensopivat iPhone 14 -mallit ja uudemmat voidaan aktivoida ilman Wi-Fi-verkkoa.