PCIe-korttien asentaminen Mac Prohon (2019)

Lue tietoja Mac Pron (2019) PCIe-paikoista ja lisäkorttien asentamisesta.

Korttien kapasiteetti ja koko

Mac Prossa on kahdeksan PCIe x16* -paikkaa, joihin voi asettaa monenlaisia PCIe-kortteja:

• Paikka 1: enintään 16 linjaa (tuplaleveä)
  • Paikka 2: enintään 8 linjaa (tuplaleveä)
  • Paikka 3: enintään 16 linjaa (tuplaleveä)
  • Paikka 4: enintään 16 linjaa (tuplaleveä)
  • Paikka 5: enintään 16 linjaa (normaalilevyinen)
  • Paikka 6: enintään 8 linjaa (normaalilevyinen)
  • Paikka 7: enintään 8 linjaa (normaalilevyinen)
  • Paikka 8: enintään 4 linjaa (puolipituinen)

Paikka 8:n koko on x4.

MPX (Mac Pro Expansion) -moduuleissa voi käyttää kussakin enintään kahta paikkaa: paikkoja 1–2 ja paikkoja 3–4. Mac Pron mukana toimitetaan paikkaan 8 valmiiksi asennettu Applen liitäntälevy, jossa on kaksi Thunderbolt 3 -porttia, kaksi USB-A-porttia ja 3,5 mm:n kuulokeliitäntä. Lue tietoja PCIe-korteista, joita voi asentaa Mac Prohon (2019).

Käytettävissä olevien paikkojen tarkistaminen

Jos haluat tarkistaa kunkin paikan tilan, valitse Omenavalikko () > Tietoja tästä Macista ja klikkaa sitten PCI-kortit-välilehteä.

Oletusarvon mukaan Mac Pro tasapainottaa kaistanleveyden kaikille korteille kahdessa PCIe-varannossa automaattisesti. Voit säätää varantojen varauksia manuaalisesti Laajennuspaikkatyökalulla.

PCIe-korttien asentaminen

Lue, miten Mac Pron kotelo irrotetaan ja PCIe-kortti asennetaan.

Kotelon irrottaminen

1. Mac Pron sammuttaminen.
  2. Odota noin 5–10 minuuttia, kunnes tietokone on jäähtynyt.
  3. Irrota kaikki tietokoneeseen liitetyt kaapelit, paitsi virtajohto.
  4. Kosketa Mac Pron ulkopuolista metallikoteloa, jotta staattinen sähkö purkautuu, ja irrota sitten virtajohto.
    Pura aina staattinen sähkö, ennen kuin kosket Mac Pron sisällä oleviin osiin tai asennat osia sen sisälle. Älä liiku huoneessa, ennen kuin olet asentanut muistin ja asettanut kotelon takaisin tietokoneeseen, jotta staattista sähköä ei synny.
  5. Käännä yläsalpa ylös ja avaa kotelon lukitus kääntämällä sitä vasemmalle.
  6. Nosta kotelo suoraan ylöspäin ja irti Mac Prosta. Aseta se huolellisesti syrjään.
    Mac Pro ei käynnisty, jos sen kotelo on irrotettu.

PCIe-kortin asentaminen

1. Liu'uta lukkoa oikealle.
  2. Irrota ruuvit ristipäämeisselillä ja poista kaikki kiinnikkeet ja suojukset niiden paikkojen päältä, joihin haluat kortin asentaa.
  3. Ota uusi kortti staattiselta sähköltä suojatusta pussista ja tartu korttiin kulmista. Älä koske kortin kultaisiin liitäntäkohtiin äläkä sen komponentteihin.
    Käytä vain turvallisuussertifikaatin (CSA, UL tai vastaava) saaneita PCIe-moduuleja, joiden valmistajat ovat erikseen ilmoittaneet, että ne ovat toimialan standardin PCIe:n vaatimusten mukaisia. Jos käytät muita kuin sertifioituja, vaatimusten mukaisia moduuleja, ne eivät välttämättä osaa pitää eri virtalähteitä erillään toisistaan, mikä voi aiheuttaa tulipalovaaran.
  4. Varmista, että kortin nastat on kohdistettu oikein, kun asetat kortin PCIe-paikkaan.
  5. Liu'uta lukkoa vasemmalle.
  6. Asenna kaikki irrottamasi sivukiinnikkeet takaisin ja kiristä sitten ruuvit paikoilleen kiinnikkeisiin.

Kotelon asentaminen takaisin

1. Aseta kotelo varovasti Mac Pron päälle.
  2. Kun kotelo on täysin paikallaan, käännä yläsalpaa oikealle ja lukitse kääntämällä se alas.
    Ylhäällä: Lukittu asento (pisteet kohdistettuina)
    Alhaalla: Lukitsematon asento (pisteet eivät kohdistettuina)
  3. Liitä virtajohto, näyttö ja muut mahdolliset oheislaitteet.
  4. Paina virtapainiketta.

Jos PCIe-kortti edellyttää ohjainta, lue, miten kolmansien osapuolten ohjaimet otetaan käyttöön macOS:ssä.

Aina kun lisäät kortin Mac Prohon tai poistat kortin Mac Prosta, EFI (Extensible Firmware Interface) hallitsee dynaamisesti PCIe-linjojen varausta ja tasapainottaa korttien kaistanleveyden käytön. Jos haluat hallita käyttöä manuaalisesti, voit säätää kunkin kortin varantovarausta Laajennuspaikkatyökalulla.

Jos asennat kaksi Radeon Pro Vega II MPX -moduulia, voit liittää ne yhteen Infinity Fabric Link -linkillä. Lue, miten kaksi Radeon Pro Vega II MPX -moduulia liitetään yhteen.

Kolmansien osapuolten ohjainten käyttöönotto

Joidenkin kolmansien osapuolten PCIe-korttien käyttö macOS:ssä edellyttää ohjainta. Kun olet asentanut kolmannen osapuolen PCIe-kortin ohjaimen, käynnistä Mac Pro uudelleen ja ota ohjain sitten käyttöön:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja sitten Suojaus ja yksityisyys.
  2. Klikkaa lukkoa  ja todenna itsesi ylläpitäjänä.
  3. Klikkaa Salli-painiketta.
  4. Käynnistä Mac uudelleen.

Laajennuspaikkatyökalun käyttäminen

Kun Mac Pron PCIe-kortteja asennetaan tai irrotetaan, EFI tunnistaa kussakin paikassa olevan kortin ja varaa kaistanleveyttä kahden varannon väliltä siten, että siirtonopeus on paras mahdollinen. Laajennuspaikkatyökalun avulla voit tarkastella korttien varausta ja muuttaa sitä.

Automaattisen kaistanleveyden määrityksen käyttäminen

Mac Pro hallinnoi korttien varausta kahden varannon välillä oletusarvoisesti automaattisen kaistanleveyden määrityksen avulla.

Varantovarausten määrittäminen manuaalisesti

Jos haluat määrittää korttien varantovaraukset manuaalisesti, poista automaattinen kaistanleveyden määritys käytöstä ja valitse varanto kullekin kortille. Saatat esimerkiksi haluta antaa yhdelle kortille koko varannon A varauksen.

Kun muutat varantovarausta, Laajennuspaikkatyökalu pyytää tallentamaan muutokset ja käynnistämään Macin uudelleen. Muutokset tulevat voimaan uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

Ohjeita PCIe-korttien asentamiseen

Lue, miten voit toimia, jos PCIe-kortin kokoonpanon määrityksessä ilmenee virhe tai jos Mac Pro ei käynnisty PCIe-kortin asentamisen jälkeen.

PCIe-kortin kokoonpanovirheiden selvittäminen

Jos PCIe-kortteja voi asentaa eri paikkoihin suorituskyvyn parantamiseksi, saat ilmoituksen PCIe-kortin kokoonpanovirheestä Mac Pron käynnistymisen jälkeen:

macOS-ilmoitus paikassa 6 olevan PCIe-kortin kokoonpanovirheestä, joka johtuu siitä, että korttia ei ole asetettu optimaaliseen paikkaan, sekä Sulje- ja Lisätietoja-painikkeet.

Klikkaa Lisätietoja-painiketta, joka avaa Tietoja tästä Macista -kohdan PCI-kortit-välilehden. Klikkaa sitten Laajennuspaikkatyökalua, niin saat suosituksia korttien kokoonpanon uudelleenmääritykseen.

Jos Mac Pro ei käynnisty

Jos Mac Pro ei käynnisty ja tilaa ilmaiseva merkkivalo vilkkuu keltaisena kaksi kertaa PCIe-kortin asentamisen jälkeen, kortti ei ehkä ole yhteensopiva Mac Pron kanssa tai 32-bittisiä PCIe-kortteja on ehkä asennettu liikaa.

Jos olet asentanut vähintään yhden PCIe-kortin äskettäin, irrota kaikki kortit yksi kerrallaan ja kokeile käynnistää Mac Pro kunkin kortin irrotuksen jälkeen.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.