Jos Boot Camp -apuri lakkaa vastaamasta tai näyttää Boot Campin asennus epäonnistui -virheen

Kun asennat Windows 10:tä Maciin Boot Camp -apurilla, ohjelma saattaa jumiutua tai näyttää Boot Campin asennus epäonnistui -virheen sekä toisen virheen. Lue, miten voit ratkaista ongelman ja asentaa Windowsin.

Boot Campin asennus epäonnistui -virhe tulee näkyviin, kun teet macOS:n vanhemman version sisältävään Maciin uuden Windows 10 -asennuksen lokakuun 2018 versiolla.

Päivitä macOS ongelmien välttämiseksi

Voit välttää nämä virheet päivittämällä Macin macOS Mojaven uusimpaan versioon ennen Windowsin asentamista.

Jos haluat asentaa Windowsin Maciin, jossa ei ole macOS:n uusinta versiota, asenna ensin huhtikuun 2018 versio Boot Camp -apurilla. Asenna sitten lokakuun 2018 versio Windows Updatella.

Jos yritit jo uutta Windows 10 -asennusta lokakuun 2018 versiolla ja Boot Camp -apuri jumiutui tai näytti virheilmoituksen, noudata alla olevia ohjeita.

Poista osiot ennen uudelleenasennusta

Jos yrität uutta Windows 10 -asennusta lokakuun 2018 versiolla Macissa, jossa on vanhempi macOS-versio, näet seuraavan virheilmoituksen: ”Boot Campin asennus epäonnistui. Virhe kopioitaessa Windows-asennustiedostoja.”

Virheilmoituksen jälkeen Boot Camp -apuri saattaa lakata vastaamasta. Pakota ohjelma sulkeutumaan. Kun avaat Boot Camp -apurin uudelleen, virheilmoituksessa näkyy seuraava teksti: ”Käynnistyslevyä ei voida osioida tai palauttaa yhdeksi osioksi.”

Korjaa ongelma seuraavasti:

1. Siirry Microsoftin sivulle Lataa Windows 10 -levytiedosto (ISO-tiedosto). Valitse Valitse versio -luettelosta Windows 10:n huhtikuun 2018 päivitys. Lataa sitten ISO-tiedosto noudattamalla ohjeita.
  2. Avaa Levytyökalu.
  3. Klikkaa Levytyökalu-valikkoriviltä Osioi. Jos sinulta kysytään, haluatko lisätä taltion tai osion, klikkaa Osioi.
  4. Valitse näkyviin tulevasta kuvaajasta OSXRESERVED, ja klikkaa sitten poistopainiketta (miinuskuvake).
  5. Valitse samasta kuvaajasta BOOTCAMP, ja klikkaa sitten poistopainiketta (miinuskuvake).
    OSXRESERVED ja BOOTCAMP ovat tyhjiä osioita, jotka Boot Camp -apuri loi asennusyrityksen aikana.
  6. Klikkaa Käytä, ja vahvista sitten klikkaamalla Osioi.
  7. Avaa Boot Camp -apuri ja yritä suorittaa asennus uudelleen. Varmista samalla, että käytät Windows 10:n huhtikuu 2018 -päivityksen ISO-tiedostoa.

Kun asennus on valmis, voit päivittää lokakuun 2018 versioon Windows Updatella.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.