Apin pakottaminen sulkeutumaan Macissa

Jos Macin appi lakkaa vastaamasta etkä pysty lopettamaan sitä normaalisti, sulje se Pakota lopettamaan -toiminnolla.

Normaalisti voit lopettaa (sulkea) Macin apin valitsemalla sen valikkorivillä olevasta valikosta Lopeta tai painamalla komento (⌘)-Q. Jos appi ei sulkeudu, voit pakottaa sen sulkeutumaan toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

Apin pakottaminen sulkeutumaan

Paina näitä kolmea näppäintä samaan aikaan: optio, komento ja esc. Voit myös valita näytön vasemmassa yläkulmassa olevasta Omenavalikosta  Pakota lopettamaan. (Tämä vastaa ctrl-alt-del-näppäinyhdistelmän painamista Windows-tietokoneessa.)

Valitse sitten Pakota lopettamaan -ikkunasta appi ja klikkaa Pakota lopettamaan -painiketta.

Voit pakottaa jopa Finderin lopettamaan, jos se lakkaa vastaamasta: valitse Pakota lopettamaan -ikkunasta Finder ja klikkaa sitten Käynnistä uudelleen.