Ohjelman pakottaminen sulkeutumaan Macissa

Jos ohjelma ei vastaa, voit pakottaa sen sulkeutumaan käyttämällä Pakota lopettamaan -toimintoa.

Normaalisti voit sulkea ohjelman valitsemalla sen valikosta Lopeta tai painamalla komento-Q. Jos ohjelma ei vastaa, voit pakottaa sen sulkeutumaan käyttämällä Pakota lopettamaan -toimintoa:

1. Valitse Omenavalikosta Pakota lopettamaan tai paina komento-optio-esc.
    Tämä vastaa ctrl-alt-del-näppäinyhdistelmän painamista Windows-tietokoneessa.
  2. Valitse Pakota lopettamaan -ikkunasta ohjelma, joka ei vastaa, ja klikkaa Pakota lopettamaan -painiketta.

Lisätietoja

• Finder on ohjelma, jonka Mac pitää avoinna, joten sitä ei voi lopettaa tai sulkea. Jos Finder lakkaa vastaamasta, voit käyttää Pakota lopettamaan -toimintoa, minkä jälkeen Finder avautuu automaattisesti uudelleen. Valitse Finder Pakota lopettamaan -ikkunasta ja klikkaa Avaa uudelleen -painiketta.
  • Jos mikään ohjelma ei vastaa, voit pakottaa Macin käynnistymään uudelleen.
Muokattu viimeksi: