Ohjelman pakottaminen sulkeutumaan Macissa

Jos ohjelma ei vastaa, voit pakottaa sen sulkeutumaan käyttämällä Pakota lopettamaan -toimintoa.

Normaalisti voit sulkea ohjelman valitsemalla sen valikosta Lopeta. Jos ohjelma ei vastaa, voit pakottaa sen sulkeutumaan käyttämällä Pakota lopettamaan -toimintoa:

1. Valitse Omenavalikosta Pakota lopettamaan tai paina komento-optio-esc
    (tämä vastaa ctrl-alt-del-näppäinyhdistelmän painamista Windows-tietokoneessa).
  2. Valitse Pakota lopettamaan -ikkunasta ohjelma, joka ei vastaa, ja osoita Pakota lopettamaan -painiketta.

Lisätietoja

Pakota lopettamaan -toimintoa ei yleensä tarvitse käyttää, paitsi jos ohjelma ei sulkeudu normaalisti.

Finder on ohjelma, jonka Mac pitää avoinna, joten sitä ei voi lopettaa tai sulkea. Jos Finder lakkaa vastaamasta, voit avata sen uudelleen käyttämällä Pakota lopettamaan -toimintoa. Valitse Finder Pakota lopettamaan -ikkunasta ja osoita Avaa uudelleen -painiketta.

Jos mikään ohjelma ei vastaa, voit pakottaa tietokoneen käynnistymään uudelleen.

Muokattu viimeksi: