macOS Mojaven päivitysten uudet ominaisuudet

Perehdy Applen macOS Mojavea varten julkaisemiin päivityksiin.

macOS Mojaven päivitykset parantavat Macin vakautta, suorituskykyä ja yhteensopivuutta, ja niitä suositellaan kaikille Mojaven käyttäjille. Saat nämä päivitykset valitsemalla Omenavalikosta  Järjestelmäasetukset ja klikkaamalla sitten Ohjelmiston päivitys. Lue lisätietoja Macin ohjelmiston päivittämisestä.

Lisätietoja päivitysten turvallisuussisällöstä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

macOS Mojave 10.14.6

Päivityksen sisältö:

• Näyttää ladatut lehden numerot Apple News+:n My Magazines -osiossa sekä online- että offline-tilassa.

• Lisää kaikki Apple News+ -julkaisut, mukaan lukien sanomalehdet, News+-syötteen yläosassa olevaan luetteloon.

• Lisää mahdollisuuden tyhjentää Apple News+:ssa ladatut aikakauslehtinumerot valitsemalla Historia > Tyhjennä > Tyhjennä kaikki.

• Ratkaisee ongelman, joka esti uuden Boot Camp -osion luomisen iMacissa ja Mac minissä, joissa on Fusion Drive.

• Ratkaisee ongelman, joka saattoi aiheuttaa yhteyden katkeamisen uudelleenkäynnistyksen aikana.

• Ratkaisee näytönohjainongelman, joka saattoi ilmetä laitteen herätessä nukkumistilasta.

• Ratkaisee ongelman, jonka vuoksi koko näytön video saattoi näkyä mustana Mac minissä.

• Parantaa tiedostojaon luotettavuutta SMB:n kautta.

Yritysasiakkaille tarkoitettu sisältö:

• Ratkaisee ongelman, jonka vuoksi tiedostojakoyhteydet saattoivat katketa.

• Parantaa Xsan-asiakkaiden yhteensopivuutta käytettäessä taltioita, joissa on vähintään 1 kt:n LUN-sektorikoot.

macOS Mojave 10.14.5

Päivityksen sisältö:

• Lisätty AirPlay 2 -tuki esimerkiksi videoiden, kuvien ja musiikin jakamiseen Macista suoraan AirPlay 2 -yhteensopivaan älytelevisioon.

• Mahdollistaa aikakauslehtien seuraamisen Apple News+ -luettelon selausnäkymässä.

• Parantaa äänen viivettä vuonna 2018 julkaistuissa MacBook Pro -malleissa.

• Korjattu ongelma, joka esti tiettyjen hyvin isojen OmniOutliner- ja OmniPlan-dokumenttien asianmukaisen mallinnuksen.

• Poistaa käytöstä lisävarusteet, joiden Bluetooth-yhteys on suojaamaton.

Yritysasiakkaille tarkoitettu sisältö:

• Korjattu ongelma, joka esti käyttäjätilin salasanan nollaamisen kirjautumisikkunassa, kun henkilökohtaista palautusavainta (PRK) oli käytetty FileVault-taltion lukituksen avaamiseen.

• Korjattu ongelma, joka esti MDM-komentoa InstalledApplicationList tunnistamasta, että VPP:n kautta asennetuille apeille on saatavilla päivityksiä.

macOS Mojave 10.14.4

Apple News+

• Apple News+ on uusi tilauspalvelu, joka laajentaa Apple News -kokemusta sadoilla aikakauslehdillä ja suosituimmilla sanomalehdillä.

• Toimittajamme valikoivat huolellisesti parhaat artikkelit ja aikakauslehtien numerot, ja saat myös räätälöityjä suosituksia sinua eniten kiinnostavista aiheista.

• Automaattisten latausten ansiosta aikakauslehtien lukeminen on helppoa myös offline-tilassa.

• Apple News on nyt saatavana Kanadassa, ja siihen kuuluu maksuton kokemus, johon sisältyy huolellisesti valittuja tärkeimpiä uutisia, räätälöity Tänään-syöte sekä tuki englanniksi ja ranskaksi.

• Apple News+ on saatavana Yhdysvalloissa ja Kanadassa, jossa palveluun kuuluu lisäksi kymmeniä kanadalaisia aikakauslehtiä.

Safari

• Lisätty Tumman tilan tuki niitä verkkosivustoja varten, jotka tukevat mukautettuja väriteemoja.

• Nopeampi kirjautuminen verkkosivustoihin täytettäessä kirjautumistiedot salasanan automaattisen täytön avulla.

• Push-ilmoitukset sallitaan vain sen jälkeen, kun verkkosivuston kanssa on vaihdettu tietoja.

• Lisätty varoitus, kun ladataan epäluotettava verkkosivu.

• Poistettu tuki vanhentuneelta Jäljityksen esto -standardilta ehkäisemään käyttöä sormenjälkitoiminnon muuttujana. Älykäs seurannan esto suojaa nyt sivustojen väliseltä seurannalta oletusarvoisesti.

iTunes

• Näyttää useampia toimituksen valitsemia kohokohtia yhdellä sivulla Selaa-välilehdellä, mikä helpottaa uuden musiikin, soittolistojen ja muun sisällön löytämistä Apple Musicista.

AirPodit

• Lisätty uusien AirPodien (2. sukupolvi) tuki.

Muut:

• Lisätty ilmanlaatuindeksin tuki Kartoissa Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Intiassa.

• Parannettu äänitallenteiden laatua Viesteissä.

• Lisätty reaaliaikaisen tekstin (RTT) tuki puheluille, jotka on soitettu Macilla lähellä olevan iPhonen kautta.

• Saatavilla vain Yhdysvalloissa.
  • Lisätty parannettu tuki ulkoisille näytönohjaimille Järjestelmän valvonnassa.

• Korjattu App Store -ongelma, joka saattoi estää uusimman version käyttöönoton Pages-, Keynote-, Numbers-, iMovie- ja GarageBand-apeissa.

• Parannettu USB-äänilaitteiden luotettavuutta, kun niitä käytetään vuonna 2018 julkaistujen MacBook Air-, MacBook Pro- ja Mac mini -mallien kanssa.

• Korjattu näytön oletuskirkkaus vuonna 2018 julkaistussa MacBook Airissa.

• Korjattu grafiikan yhteensopivuusongelma, joka saattoi ilmetä joissakin Mac miniin (2018) liitetyissä ulkoisissa näytöissä.

• Ratkaistu Wi-Fi-yhteysongelmat, joita saattoi ilmetä macOS Mojaveen päivittämisen jälkeen.

• Korjattu ongelma, jossa Exchange-tilin uudelleen lisääminen saattoi saada sen katoamaan internet-tileistä.

• Korjattu ongelma, jossa Mail saattoi pyytää usein AOL-käyttäjien salasanoja.

Yritysasiakkaille tarkoitettu sisältö:

• Korjattu ongelma, joka saattoi estää mobiilitilejä kirjautumasta verkon ulkopuolella olevasta Macista sen jälkeen, kun niiden verkkotilin salasana oli vaihdettu.

• Korjattu ongelma, joka ajoittain esti appeja latautumasta App Storesta tai asentumasta mobiililaitteiden hallinnan kautta.

• Liikkuvien Active Directory -tilien, joiden täytyi käyttää henkilökohtaista palautusavainta (PRK) FileVault-kohdetaltion lukituksen avaamiseen, ei enää tarvitse käyttää PRK:ta lukituksen avaamiseen, vaan tähän voi käyttää sen sijaan kirjautumissalasanaa.

macOS Mojave 10.14.3

Tämä päivitys parantaa Macin suojausta, vakautta ja yhteensopivuutta ja sisältää seuraavan yritysasiakkaille tarkoitetun sisällön: kun käyttäjät luovat tiedostojen jakamisyhteyden, joka käyttää todentamiseen kelvollista Kerberos TGT:tä, heitä ei enää pyydetä antamaan tunnistetietoja.

macOS Mojave 10.14.2

Päivityksen sisältö:

• Lisätty RTT:n tuki Wi-Fi-puheluita varten.

• Saatavilla vain Yhdysvalloissa.
  • Lisätty Newsiin valikkokohde, josta voi avata jutun Safarissa.

• Ratkaistu ongelma, joka saattoi estää iTunesia toistamasta mediasisältöä muiden valmistajien AirPlay-kaiuttimista.

Yritysasiakkaille tarkoitettu sisältö:

• Sallii ylläpitäjien ottaa FileVaultin käyttöön mobiililaitteiden hallinnan kautta mobiilitileille ja -käyttäjille, jotka on luotu mobiililaitteiden hallinnassa.

• Sallii käyttäjien nollata kirjautumissalasanansa kirjautumisikkunassa, kun kyseinen salasana on vanhentunut salasanakäytännön mukaisesti.

• Ratkaistu ongelma, joka esti näyttöjen toiminnan, kun ne oli liitetty vuonna 2018 julkaistuihin MacBook Pro -malleihin, joihin oli samanaikaisesti liitetty tiettyjä muiden valmistajien USB-grafiikkalaitteita.

macOS Mojave 10.14.1

Päivityksen sisältö:

• Lisätty tuki FaceTime-ryhmäpuheluiden video- ja äänipuheluille, jotka tukevat samanaikaisesti jopa 32 osallistujaa, jotka ovat päästä päähän salattuja tietosuojan varmistamiseksi ja jotka voidaan aloittaa ryhmäviestikeskustelusta tai joihin voidaan liittyä milloin tahansa käynnissä olevan puhelun aikana.

• Lisätty yli 70 uutta emoji-hahmoa, muun muassa uusia hahmoja, joilla on punaiset, harmaat ja kiharat hiukset, uusi emoji kaljuille ihmisille, entistä ilmaisuvoimaisempia hymyileviä kasvoja sekä muita emojeja, jotka esittävät eläimiä, urheilua ja ruokaa.

macOS Mojave 10.14

Lue lisätietoja päivittämisestä macOS Mojaveen.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.