macOS Mojaveen päivittäminen

Jos käytössäsi on laitteistoja tai ohjelmistoja, jotka eivät ole yhteensopivia macOS Catalinan kanssa, voit ehkä päivittää macOS Mojaveen.

Tarkista yhteensopivuus

Voit päivittää macOS Mojaveen OS X Mountain Lionista tai uudemmasta, jos käytössäsi on jokin seuraavista Mac-malleista. Macissa täytyy lisäksi olla vähintään 2 Gt muistia ja 12,5 Gt tyhjää tallennustilaa tai päivittäessäsi OS X Yosemitesta tai vanhemmista vähintään 18,5 Gt tallennustilaa.

MacBook (2015 tai uudempi)
MacBook Air (2012 tai uudempi)
MacBook Pro (2012 tai uudempi)
Mac mini (2012 tai uudempi)
iMac (2012 tai uudempi)
iMac Pro (kaikki mallit)
Mac Pro, joka on julkaistu vuonna 2013, sekä vuoden 2010 puolivälin tai vuoden 2012 puolivälin mallit, joissa on suositeltu Metal-yhteensopiva näytönohjain.

Löydät tiedot Mac-tietokoneen mallista, muistista, tallennustilasta ja macOS-versiosta valitsemalla Omenavalikosta  Tietoja tästä Macista. Jos Mac ei ole yhteensopiva macOS Mojaven kanssa, asentaja ilmoittaa siitä.

Ota varmuuskopio

Sinun kannattaa varmuuskopioida Macisi ennen minkään päivityksen asentamista. Time Machinella se onnistuu helposti, mutta käytettävissä on muitakin varmuuskopiointitapoja. Lue, miten voit varmuuskopioida Macisi.

Varmista yhteydet

macOS:n lataamiseen ja asentamiseen kuluu aikaa, joten varmista, että internet-yhteytesi on luotettava. Jos käytät kannettavaa Mac-tietokonetta, kytke se verkkovirtaan.

Lataa macOS Mojave

Jos haluat vahvimman mahdollisen suojauksen ja uusimmat ominaisuudet, tarkista, voitko päivittää macOS Catalinaan eli uusimpaan Mac-käyttöjärjestelmäversioon.

Jos yhä tarvitset macOS Mojavea, käytä tätä App Storen linkkiä: Hanki macOS Mojave

Aloita asentaminen

Kun lataus on valmis, asentaja avautuu automaattisesti.

Valitse Jatka ja noudata näyttöön tulevia ohjeita. Asennus saattaa olla helpointa aloittaa illalla, jotta se voi tapahtua tarvittaessa yön aikana.

Jos asentaja pyytää lupaa aputyökalun asentamiseen, anna ylläpitäjän nimi ja salasana, joilla kirjaudut Maciisi, ja klikkaa sitten Lisää apuohjelma.

macOS Mojave -asennusikkuna

Anna asennuksen valmistua

Anna asennuksen valmistua asettamatta Macia nukkumaan tai sulkematta sen kantta. Mac saattaa käynnistyä uudelleen, näyttää edistymispalkin tai tyhjän näytön useita kertoja sekä macOS:n että liittyvien Mac-laiteohjelmistoon tehtävien päivitysten aikana.

Lue lisää