RTT-puheluiden soittaminen ja vastaanottaminen Macilla

macOS Mojave 10.14.2:ssa ja tätä uudemmissa versioissa voit käyttää RTT-protokollan (reaaliaikaisen tekstin protokolla) tekstiviestipuheluita.

Yhdysvalloissa voit soittaa ja vastaanottaa RTT-puheluita vuonna 2012 tai sen jälkeen esitellyillä Mac-malleilla (Mac Prota lukuun ottamatta) macOS Mojave 10.14.2:een päivittämisen jälkeen. Tarvitset myös iPhonen, jossa on AT&T:n, T-Mobilen tai Verizonin liittymäsopimus. RTT-puheluista peritään normaalit äänipuhelumaksut.

Voit soittaa ja vastaanottaa RTT-puheluita myös iPhonella.

RTT:n käyttöönotto

1. Ota Wi-Fi-puhelut käyttöön iPhonessa ja lisää Mac yhdeksi Wi-Fi-puheluihin käytettäväksi laitteeksi.
  2. Valitse Omenavalikosta () Järjestelmäasetukset ja sitten Käyttöapu.
  3. Valitse sivupalkista  RTT. Se näkyy vain silloin, kun Wi-Fi-puhelut on määritetty oikein.
  4. Valitse Ota tekstiviestipuhelut käyttöön.
  5. Jos haluat lähettää merkit, kun kirjoitat ne, valitse Lähetä välittömästi.
  6. Syötä Yhdysvaltain tekstiviestipäätteen välitysnumero: 711.

RTT-asetukset

RTT-puhelun soittaminen

1. Mac käyttää FaceTimea RTT-puheluihin, mutta voit aloittaa puhelun Yhteystiedoista tai FaceTimesta.
    • Siirrä Yhteystiedoissa osoitin yhteystiedon puhelinnumeron päälle ja klikkaa sitten numeron vieressä .
    • Klikkaa FaceTimessa äänipainiketta  yhteystiedon vieressä tai puhelinnumeron antamisen jälkeen. Valitse sitten ponnahdusvalikosta Tekstiviestipuhelu tai Välitetty tekstiviestipuhelu.
  2. Kun puheluun vastataan, klikkaa  RTT aloittaaksesi tekstiviestien vaihdon reaaliajassa. Tekstiviestejä lähetettäessä voit puhua myös mikrofoniin, jos se on käytettävissä, tai mykistää mikrofonin klikkaamalla  Mykistä.
  3. Kirjoita viestisi ja lähetä se sitten painamalla rivinvaihtonäppäintä tai klikkaamalla ylänuoli. Jos Lähetä välittömästi on laitettu päälle RTT-asetuksissa, toinen henkilö näkee viestisi, kun kirjoitat sen.
  4. Voit kätkeä keskustelun klikkaamalla  RTT. Kun keskustelu on kätketty, et näe toisen henkilön sinulle lähettämiä viestejä. Voit palata keskusteluun klikkaamalla painiketta uudelleen.

RTT-keskustelu

RTT-puheluun vastaaminen

Kun saat puhelun, voit vastata siihen klikkaamalla Hyväksy. Klikkaa sitten  RTT aloittaaksesi tekstiviestien vaihdon reaaliajassa.

RTT-puhelun lopettaminen

Voit lopettaa puhelun klikkaamalla Lopeta.

Lisätietoja

• VoiceOver ei ilmoita uusista RTT-viesteistä Macissa, joten sinun kannattaa seurata keskustelua RTT-ikkunassa.
  • Jotkin operaattorit saattavat katkaista RTT-puhelun, jos RTT-viestejä ei ole vaihdettu yli 3 minuuttiin.

Kaikki operaattorit eivät tue RTT:tä ja TTY:tä, eivätkä ne ole tuettuja kaikilla alueilla. RTT:n ja TTY:n toiminnot vaihtelevat operaattorin ja verkkoympäristön mukaan. Kun soitat hätäpuhelun Yhdysvalloissa, iPhone lähettää erikoismerkkejä tai -ääniä vaihteenhoitajan hälyttämiseksi. Vaihteenhoitajan kyky vastaanottaa nämä äänet tai vastata niihin voi vaihdella sijaintisi mukaan. Apple ei takaa, että vaihteenhoitaja pystyy vastaanottamaan RTT- tai TTY-puhelun tai vastaamaan siihen.