macOS Mojaven julkisen betaversion asentaminen erilliseen APFS-taltioon

APFS helpottaa macOS:n ennakkoversion testaamista.

Kun asennat macOS Mojaven betaversion kovalevyn erilliseen taltioon, voit vaihtaa samassa Macissa kätevästi Mojaven ja High Sierran välillä, aivan kuin ne olisivat erillisissä asemissa. Koska ylimääräisen APFS-taltion käyttämä tallennustila jaetaan nykyisen taltiosi kanssa, sinun ei tarvitse varata tilaa uudelle taltiolle. Sen koko muuttuu automaattisesti sisällön mukaan.

Vaatimukset

Tarvitset näiden toimenpiteiden suorittamista varten Macin, jossa on kokonaan flash-pohjainen tallennuslaite ja macOS High Sierra. Varmista, että sinulla on vähintään 20 Gt vapaata tilaa Mojaven asentamista sekä lisätilaa tiedostoja ja ohjelmia varten. Mojaven asentamiseen ja ajan tasalla pitämiseen tarvittava tila vaihtelee betaversiovaiheen aikana.

Tarkista Tietoja tästä Macista -kohdasta käytettävissä olevan tallennustilan määrä ja aseman kuvakkeen alla olevasta Flash-tallennustila-kohdasta, että käytät flash-tallennustilaa:

Tietoja tästä Macista -valikon Tallennus-välilehti.

Valitse Omenavalikko () > Tietoja tästä Macista ja klikkaa sitten Tallennus.

Jos Macisi ei käytä flash-tallennustilaa, voit luoda sen sijaan uuden osion. Lisää tässä tapauksessa taltio Mac OS laajennettu -muodossa alustettuun laitteeseen ennen jatkamista.

Macin varmuuskopioiminen

Betaohjelmistolla tarkoitetaan ohjelmistoa, jonka kehitystyö on edelleen käynnissä, joten jotkin ohjelmat ja palvelut eivät ehkä toimi odotetulla tavalla. Siksi Mac on tärkeää varmuuskopioida ennen jatkamista. Voit tehdä varmuuskopion Time Machinella

APFS-taltion lisääminen

1. Avaa Levytyökalu Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.
  2. Valitse sivupalkista nykyinen APFS-taltiosi.
  3. Valitse valikkoriviltä Muokkaa > Lisää APFS-taltio tai klikkaa Levytyökalun työkalupalkissa Lisää taltio -painike. Nämä valinnat ovat käytettävissä vain silloin, kun valittuna on APFS-taltio.
  4. Kirjoita uudelle APFS-taltiolle nimi ja klikkaa sitten Lisää:

Levytyökalu-ikkuna uuden APFS-taltion luontivaihtoehdon valitsemisen jälkeen. Nimi-kenttä sisältää sanat macOS Mojave Public Beta. Muoto-valikosta on valittu APFS.

Macin rekisteröinti ja betaversion asentaminen

Siirry osoitteeseen beta.apple.com ja rekisteröi Macisi Apple Beta Software Program -ohjelmaan, lataa Mojaven betaversion asentaja ja käynnistä asennus toimimalla ohjeiden mukaan.

Kun sinulta kysytään, minne haluat asentaa betaversion, klikkaa Näytä kaikki levyt ja valitse juuri luomasi taltio:

macOS Mojave 10.14 Betan asennusikkuna, jossa näkyy kaksi taltiota

Vaihtaminen Mojaven ja High Sierran välillä

Asennuksen päättymisen jälkeen voit vaihtaa nopeasti Mojaven ja High Sierran välillä käyttämällä Käynnistyslevy-asetuksia tai Startup Manageria.

• Valitse Omenavalikko () > Käynnistyslevy, klikkaa  ja anna ylläpitäjän salasana. Valitse Mojave- tai High Sierra -taltio ja klikkaa sitten Käynnistä uudelleen.
  • Voit myös pitää optionäppäintä käynnistyksen aikana painettuna ja valita sitten Mojave- tai High Sierra -taltion, kun sinua pyydetään tekemään niin.

Betaversion pitäminen ajan tasalla

Kun Macisi on rekisteröity Apple Beta Software Program -ohjelmaan, saat ilmoituksen, kun uusi julkinen betaversio on saatavilla. Voit hakea päivityksiä tai asentaa uusimman version Järjestelmäasetusten Ohjelmiston päivitys -ruudusta:

Järjestelmäasetusten Ohjelmiston päivitys -ruutu

Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset, ja klikkaa sitten Ohjelmiston päivitys.