Useiden macOS-versioiden käyttäminen Macissa

Jos asennat Macin sisäisen käynnistyslevyn uuteen taltioon yhteensopivan macOS-version, voit käynnistää Macin kummasta tahansa taltiosta. Tämä on helppo tapa käyttää uutta macOS:ää mutta säilyttää myös aiemmin asennettu macOS sitä mahdollisesti edellyttävien ohjelmistojen käyttöä varten.

Varmuuskopion ottaminen

Varmuuskopioi Macisi – varsinkin, jos aiot asentaa macOS:n betaversion. Betaohjelmistolla tarkoitetaan ohjelmistoa, jonka kehitystyö on edelleen käynnissä, joten sen kaikki ohjelmat ja palvelut eivät ehkä vielä toimi odotetulla tavalla.

APFS-taltion lisääminen

1. Varmista, että Macissa on käytössä macOS High Sierra tai uudempi.
  2. Avaa Levytyökalu Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.
  3. Valitse sivupalkista nykyinen APFS-taltiosi, kuten Macintosh HD.
  4. Valitse valikkoriviltä Muokkaa > Lisää APFS-taltio tai klikkaa Lisää taltio -painiketta Levytyökalun työkalupalkissa. Nämä vaihtoehdot ovat käytettävissä vain, kun valittuna on APFS-muodossa alustettu taltio.
  5. Kirjoita uudelle taltiolle nimi ja klikkaa sitten Lisää.
  6. Lopeta Levytyökalu.

Lue lisätietoja APFS-taltioiden lisäämisestä, poistamisesta ja tyhjentämisestä.

Yhteensopivan macOS:n asentaminen uuteen taltioon

Jos asennettava macOS on yhteensopiva Macisi kanssa, voit asentaa sen uuteen taltioon.

Kun asentaja avautuu ja sinulta kysytään, minne haluat asentaa käyttöjärjestelmän, klikkaa Näytä kaikki levyt ja valitse uusi taltio, ennen kuin jatkat asennusta.

Asennettuna olevien macOS-versioiden välillä vaihtaminen

Jos haluat vaihtaa asennettuna olevien macOS-versioiden välillä, käynnistä Mac toisesta taltiosta. Voit käynnistää Macin toisesta taltiosta vaihtamalla Macin käynnistyslevyn.

Kun käynnistät tietokoneen uudesta taltiosta, käyttöönottoapuri auttaa sinua luomaan uuden käyttäjätilin. Käyttäjätilejä ei jaeta taltioiden kesken, mutta voit jakaa tiedostoja käyttäjätilien välillä.

Eri taltioiden macOS-asennusten pitäminen ajan tasalla

Voit asentaa macOS:n kunkin version uusimmat päivitykset hakemalla ohjelmistopäivitykset tavalliseen tapaan, käynnistämällä Macin toisesta taltiosta ja hakemalla ohjelmistopäivitykset uudelleen.

Taltion poistaminen

Jos haluat poistaa taltion, mukaan lukien macOS-asennuksen ja kaikki muut taltioon tallennetut tiedot, toimi seuraavasti.

1. Käynnistä Mac taltiosta, jota et ole poistamassa.
  2. Avaa Levytyökalu.
  3. Valitse Levytyökalun sivupalkista taltio, jonka haluat poistaa.
  4. Valitse valikkoriviltä Muokkaa > Poista APFS-taltio tai klikkaa Levytyökalun työkalupalkissa olevaa Poista taltio -painiketta.
  5. Klikkaa Poista. Jos taltio on osa taltioryhmää, poista myös taltioryhmä pyydettäessä.