Jos et voi ottaa käyttöön HomePodia tai HomePod miniä

Lue, mitä voit tehdä, jos näkyviin tulee Käyttöönotto epäonnistui‑ tai Wi-Fin yhteensopimattomuus -ilmoitus tai jos sinulla on muita HomePodin käyttöönottoon liittyviä ongelmia.

Käyttöönottovaatimusten tarkistaminen

• HomePodin käyttöönottoon tarvitaan iPhone tai iPad. HomePodia ei voi ottaa käyttöön Macilla.
  • Päivitä iPhone tai iPad. HomePodin (2. sukupolvi) käyttöönottoon tarvitaan iPhone, jossa on vähintään iOS 16.3, tai iPad, jossa on vähintään iPadOS 16.3.
  • HomePod käyttää Wi-Fi-verkkoa*, johon iPhone tai iPad on yhdistetty. Valitse Asetukset > Wi-Fi ja tarkista, että iPhone tai iPad on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon. Oman hotspotin käyttöä ei suositella.

* HomePod voi muodostaa yhteyden useisiin 802.1X Wi-Fi ‑verkkoihin ja suljettuihin verkkoihin, jotka edellyttävät lisäkirjautumista. Tällaisia verkkoja ovat esimerkiksi hotellien ja asuntoloiden verkot.

Lisäohjeet

Jos et näe HomePodin asetusnäyttöä

Lukitse iPhone tai iPad, avaa iPhonen tai iPadin lukitus, siirry Koti-valikkoon ja pidä iPhonea tai iPadia HomePodin vieressä.

Jos et edelleenkään näe asetusnäyttöä:

1. Avaa Koti-appi iPhonessa tai iPadissa.
  2. Napauta Lisää-painiketta .
  3. Napauta Lisää lisälaite > Lisää valintoja > HomePod.

Jos HomePod ei näy valinnoissa, nollaa HomePod. Yritä sitten ottaa HomePod uudelleen käyttöön.

Jos saat asennuksen aikana Wi-Fin yhteensopimattomuus -ilmoituksen

HomePod ja HomePod mini käyttävät samaa Wi-Fi-verkkoa, johon iPhone tai iPad on yhdistetty.

Jos saat Wi-Fi-hälytyksen käyttöönoton aikana, käytä iPhonea tai iPadia Wi-Fi-verkon unohtamiseen, muodosta yhteys verkkoon uudelleen ja yritä ottaa HomePod tai HomePod mini uudelleen käyttöön.

Jos saat 6 GHz:ä koskevan Wi-Fi-varoituksen käyttöönoton aikana, varmista, että kaikki verkon reitittimet käyttävät samaa nimeä kaikille niille taajuuksille (2,4 GHz, 5 GHz tai 6 GHz), joita ne tukevat.

Lue lisätietoja Wi-Fi-reitittimien ja -tukiasemien suositelluista asetuksista

Jos haluat yhdistää HomePodin eri verkkoon

Jos haluat yhdistää HomePodin eri verkkoon, tarkista, onko Koti-apissa ilmoitus siitä, että verkot eivät täsmää.

• Jos näet ilmoituksen, yhdistä HomePod samaan Wi-Fi-verkkoon iPhonen tai iPadin kanssa. Napauta ilmoituksen alta Näytä tiedot, vieritä alas ja napauta Siirrä HomePod verkkoon [Wi-Fi-verkko].
  • Jos et näe ilmoitusta, nollaa HomePod. Varmista sitten, että iPhone tai iPad on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon, johon haluat HomePodin muodostavan yhteyden, ja ota HomePod uudelleen käyttöön.

Jos saat Ladataan lisälaitteita ja tilanteita ‑ilmoituksen Koti-apissa

Odota, kunnes Koti-appi on suorittanut latauksen loppuun. Jos Koti-appi pysyy lataustilassa yli 30 minuuttia, näkyviin tulee kodin nollausvalinta. Nollaa koti ja yritä sitten ottaa HomePod uudelleen käyttöön.

Kun olet nollannut kodin, sinun on lisättävä kodin lisälaitteet ja määritettävä kotiasetukset uudelleen.

Jos HomePod minin yläosassa vilkkuu oranssi merkkivalo

Jos oranssi valo vilkkuu vuorotellen pois ja päälle HomePod minin yläosassa, HomePod miniä ei ole yhdistetty tietokoneeseen tai se on kytketty virtalähteeseen, jonka teho ei ole 20 wattia (9 V ⎓ 2.22 A).

Liitä HomePod mini verkkovirtaan käyttämällä 20 W:n (9 V ⎓ 2.22 A) virtalähdettä ja yritä sitten ottaa se uudelleen käyttöön.

HomePodin ja HomePod minin tilavalojen tunnistaminen

Jos sinulla on jokin muu HomePodin käyttöönottoon liittyvä ongelma

Tarkista jokaisen vaiheen jälkeen, voitko ottaa HomePodin käyttöön:

1. Unohda Wi-Fi-verkko iPhonessa tai iPadissa ja muodosta yhteys verkkoon uudelleen.
  2. Varmista, että iPhonessa tai iPadissa on Koti- ja Apple Music -apit. Jos olet poistanut nämä apit, siirry App Storeen, hae appeja ja napauta Lataa uudelleen ‑painiketta .
  3. Laita Bluetooth päälle Asetukset-apista.
  4. Napauta Asetukset-apista [nimesi] > Salasana ja suojaus ja laita päälle kaksiosainen todennus.
  5. Napauta Asetukset-apista [nimesi] > iCloud ja laita päälle Salasanat ja avainnippu.
  6. Jos olet lisännyt aiemmin lisälaitteita Koti-appiin, kirjaudu iCloudiin iPhonessa tai iPadissa Apple ID:llä, joka vastaa kodin omistajan ID:tä. Jos haluat tarkistaa kodin omistajan ID:n, avaa Koti-appi, napauta Lisää-painiketta , napauta Kodin asetukset ja napauta sitten nimeäsi.
  7. Jos olet lisännyt aiemmin lisälaitteita Koti-appiin, yhdistä iPhone tai iPad samaan Wi-Fi-verkkoon kuin lisälaitteet. Voit tarkistaa, mihin Wi-Fi-verkkoon Apple TV tai HomePod on yhdistetty, avaamalla Koti-apin, napauttamalla Apple TV:tä tai HomePodia ja sitten Asetukset-painiketta  ja vierittämällä alas Wi-Fi-verkon kohdalle.