HomePodin käyttäminen 802.1X Wi-Fi ‑verkossa

HomePod voi muodostaa yhteyden useisiin kampusten tai yritysten 802.1X Wi-Fi ‑verkkoihin. Lue, mitkä verkot ovat tuettuja ja miten näihin verkkoihin voidaan muodostaa yhteys.

HomePod voi liittyä useimpiin 802.1X Wi-Fi ‑verkkoihin ja suljettuihin verkkoihin, jotka edellyttävät lisäkirjautumista. Tällaisia verkkoja ovat esimerkiksi hotellien ja asuntoloiden verkot. Jos 802.1X Wi-Fi ‑verkko edellyttää yksilöllistä käyttäjätietovarmennetta jokaiselle laitteelle, asenna määritysprofiili yhteyden muodostamista varten.

Verkkovaatimusten tarkistaminen

HomePod voi muodostaa yhteyden 802.1X Wi-Fi ‑verkkoihin, jotka eivät edellytä kertaluontoista salasanaa ja jotka käyttävät jotakin seuraavista todennustyypeistä:

• PEAP

• EAP-TLS

• EAP-TTLS

• EAP-FAST.

HomePodin käyttöönotto

Ennen kuin voit muodostaa yhteyden 802.1X Wi-Fi ‑verkkoon, ota HomePod käyttöön kodin Wi-Fi-verkossa tai henkilökohtaisessa Wi-Fi-verkossa ja päivitä sitten HomePod ja iOS-laite uusimpaan versioon.

Yhteyden muodostaminen 802.1X Wi-Fi ‑verkkoon

Voit jakaa Wi-Fi-määrityksen iPhonesta tai iPadista HomePodiin tai asentaa määritysprofiilin, jolloin yhteys muodostetaan automaattisesti.

Wi-Fi-määrityksen jakaminen iPhonesta tai iPadista

1. Muodosta yhteys 802.1X Wi-Fi ‑verkkoon iPhonesta tai iPadista.

2. Avaa Koti-appi.

3. Napauta HomePodia ja sitten oikeassa alakulmassa olevaa hammasratasta.

4. Napauta Siirrä HomePod verkkoon [verkon nimi].

5. Kun HomePod on muodostanut yhteyden uuteen verkkoon, napauta Valmis.

Yhteyden muodostaminen automaattisesti profiilin avulla

Voit asentaa määritysprofiilin, joka yhdistää HomePodin automaattisesti 802.1X Wi-Fi ‑verkkoon. Verkon ylläpitäjä voi tuoda profiilin saataville verkkosivustolta tai sähköpostiviestistä. Napauta profiilia iPhonessa tai iPadissa ja valitse sitten HomePod. Jos et näe HomePodia, valitse Muut laitteet ja sitten HomePod. Suorita asennus loppuun ohjeiden mukaisesti.

MAC-osoitteen löytäminen

Joissakin Wi-Fi-verkoissa verkon ylläpitäjä saattaa edellyttää HomePodin Wi-Fi-osoitetta pääsyn sallimiseksi. Näin löydät sen:

1. Avaa Koti-appi iPhonessa tai iPadissa.

2. Napauta HomePodia ja sitten oikeassa alakulmassa olevaa hammasratasta.

3. Jos olet yhdistänyt HomePod-kaiuttimet stereoihin, vieritä alas, napauta Kaiuttimet ja pidä yksittäistä HomePodia painettuna.

4. Etsi Wi-Fi- verkon nimi vierittämällä alaspäin.

5. Näytä Wi-Fi-osoitteesi napauttamalla Wi-Fi-verkon nimeä.

Jos Jotkin ominaisuudet eivät ehkä toimi tässä verkossa ‑viesti tulee näkyviin käyttöönoton aikana

Jos otat HomePodin käyttöön ja näyttöön tulee Jotkin ominaisuudet eivät ehkä toimi tässä verkossa ‑viesti, olet ehkä muodostanut yhteyden verkkoon, jonka ominaisuuksia on rajoitettu.

HomePod-stereoparia, omia pyyntöjä, ajastimia, HomePodin käyttämistä sisäpuhelimena ja kotiteatterin äänen käyttämistä HomePodin ja Apple TV:n kanssa ei tueta verkoissa, jotka estävät vertaisviestinnän. Jos nämä ominaisuudet eivät ole käytettävissä, ota yhteyttä verkon ylläpitäjään.

Lisätietoja

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.