Tietoja Apple TV 4K:n ja Apple TV HD:n ohjelmistopäivityksistä

Tutustu tvOS:n uusiin ominaisuuksiin ja toimintoihin, jotka ovat käytettävissä Apple TV 4K:ssa ja Apple TV HD:ssä.

tvOS 16:n uudet ominaisuudet

tvOS 16 tekee kotisi jokaisen asukkaan loistavista viihde-elämyksistä vieläkin parempia. Se yksinkertaistaa uusien käyttäjien lisäämistä, tuo näyttönäppäimistöön uusia kieliä, tukee räätälöityä tilaääntä ja lisää käyttöön uusia Siri-kieliä ja käyttöapuominaisuuksia. Päivitys sisältää myös parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

Usean käyttäjän tuki

• Parannukset helpottavat profiilien lisäämistä kaikille Perhejako-ryhmäsi jäsenille, jotta kukin jäsen saa oman Seuraavaksi-listansa sekä henkilökohtaisia TV-, elokuva-, musiikki- ja appisuosituksia.
  • Jos haluat lisätä jäseniä, avaa Ohjauskeskus pitämällä TV-painiketta painettuna. Valitse sitten näytöltä henkilö.

Tilaääni

• Räätälöity tilaääni tuottaa iPhonella luomasi henkilökohtaisen tilaääniprofiilin perusteella tarkemman ja mukaansatempaavamman kuuntelukokemuksen, kun käytössäsi ovat Apple TV 4K sekä AirPods (3. sukupolvi), AirPods Pro (1. ja 2. sukupolvi) tai AirPods Max.
  • Aloita luomalla henkilökohtainen tilaääniprofiili iPhonessa käyttäen sitä Apple ID:tä, joka on asetettu Apple TV 4K:n ensisijaiseksi käyttäjäksi. Lisäprofiileja ei tueta.

Näppäimistö

• Usean näppäimistökielen tuki mahdollistaa vaihdot kielten välillä näyttönäppäimistöä käytettäessä.
  • Voit ottaa ominaisuuden käyttöön lisäämällä kieliä kohdassa Asetukset > Yleiset > Kielet. Tämän jälkeen voit vaihtaa kieltä maapallokuvakkeesta tekstin syöttämisen aikana.

Siri

• Kielituki espanjalle Chilessä, suomelle Suomessa ja englannille Etelä-Afrikassa auttaa sinua hakemaan ohjelmia, musiikkia ja muuta äänelläsi.
  • Voit ottaa Sirin käyttöön kohdassa Asetukset > Yleiset > Siri. Paina sitten kaukosäätimen Siri-painiketta, niin näet esimerkkejä siitä, millaisia pyyntöjä voit esittää Sirille.

Käyttöapu

• Leijuvan tekstin tuki auttaa sinua näkemään näytöllä olevat kuvaukset selkeämmin.
  • Uusia VoiceOver-äänivaihtoehtoja.
  • Voit ottaa käyttöapuominaisuuksia käyttöön tai muokata valintojasi kohdassa Asetukset > Käyttöapu.

tvOS 15.6

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

tvOS 15.5.1

Tämä päivitys ratkaisee ongelman, jonka vuoksi musiikin toisto saattoi lakata jonkin ajan kuluttua.

tvOS 15.5

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

tvOS 15.4.1

Tämä päivitys parantaa Apple TV:n käyttöönoton ja palautuksen vakautta.

tvOS 15.4

tvOS 15.4:ssä voit vahvistaa Apple TV:llä tehdyn ostoksen Apple Watchilla ja lisätä HomeKit-kameran kuvan näkymään Kuva kuvassa -toiminnossa samalla kun katselet televisiota. Päivitys lisää myös tuen Apple TV:n yhdistämiselle Wi-Fi-verkkoihin, joihin kirjautumisessa on lisävaiheita, kuten hotellien ja asuntoloiden Wi-Fi-verkkoihin. Päivitys sisältää myös parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

Apple Watch

• Voit vahvistaa Apple TV:llä tehdyt ostokset iPhonen ja iPadin lisäksi nyt Apple Watchilla.

Kodin valvontakamerat

• Voit nyt pitää kotiasi silmällä myös katsellessasi televisiota lisäämällä kodin valvontakameran kuvan Kuva kuvassa -toimintoon.

Suljettua portaalia käyttävät Wi-Fi-verkot

• Voit käyttää Apple TV:tä entistä useammissa paikoissa, kuten hotelleissa ja asuntoloissa. Voit liittää Apple TV:n iPhonen tai iPadin avulla Wi-Fi-verkkoihin, joihin kirjautumisessa on lisävaiheita.

tvOS 15.3

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

tvOS 15.2

tvOS 15.2 sisältää uuden Muistot-kokemuksen Kuville, uuden Store-välilehden Apple TV -apissa ja tuen uudelle Apple Music Voice -tilaukselle, joka on suunniteltu musiikin kuuntelemiseen Sirin avulla. Lisäksi tvOS 15.2 tukee uusia Siri-kieliä ja sisältää hienoja uusia näytönsäästäjiä. Päivitys sisältää myös parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

Kuvien Muistot

• Uusi tapa katsoa muistoja isolta näytöltä ja uudesta interaktiivisesta käyttöliittymästä, uusia animaatio- ja siirtymätyylejä sekä useita kuvakollaaseja.
  • Apple Music -tilaajat kuulevat kappaleita, joissa asiantuntijoiden suositukset yhdistyvät käyttäjän musiikkimakuun ja valokuvien ja videoiden sisältöön.

Apple TV -appi1

• Uudelta Store-välilehdeltä voit yhdestä paikasta selata, ostaa ja vuokrata maailman parhaita elokuvia ja TV-ohjelmia.

Apple Music Voice -tilaus

• Uusi Apple Music Voice -tilaus antaa pääsyn Apple Musicin kaikkiin kappaleisiin, soittolistoihin ja asemiin Sirin avulla.

Siri2

• Siri sisältää nyt Belgian hollannin ja ranskan, Venäjän venäjän sekä Sveitsin ranskan, saksan ja italian kielten tuen.
  • Anna Sirin auttaa etsimään ohjelmia, musiikkia ja muuta sisältöä. Voit ottaa Sirin käyttöön valitsemalla Asetukset > Yleiset > Siri. Paina sitten kaukosäätimen Siri-painiketta, niin näet esimerkkejä siitä, millaisia pyyntöjä voit esittää Sirille.

Näytönsäästäjät

• Katso upeita Islannin ja Skotlannin maisemia.
  • Löydät sijaintitiedot painamalla kosketuslevyä tai napauttamalla Siri Remoten kosketuspintaa. Seuraavaan sijaintiin pääset pyyhkäisemällä kosketuslevyä tai kosketuspintaa.
  • Voit ladata uusia ilmakuvia entistä useammin. Siirry kohtaan Asetukset > Yleiset > Näytönsäästäjä ja valitse haluamasi asetukset.

1. Apple TV -appi ja jotkin Apple TV -apin ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Tarkista, mitä maassasi tai alueellasi on saatavilla.

2. Sirin saatavuus ja toiminnot vaihtelevat maa- tai aluekohtaisesti.

tvOS 15.1.1

• Etelä-Korea: Apple TV, Apple TV -appi, Siri ja App Store ovat nyt saatavilla Etelä-Koreassa, joten voit saada uskomattomia viihde-elämyksiä koko perheelle.
  • Apple TV -appi:* Parannuksia lokalisointiin Etelä-Koreassa.

* Apple TV -appi ja jotkin Apple TV -apin ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Tarkista, mitä maassasi tai alueellasi on saatavilla.

tvOS 15.1

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen sekä seuraavan toiminnon:

• SharePlay: Katso sisältöä yhdessä ystäviesi ja perheenjäsentesi kanssa – kaikkialla. Keskustele iPhonen tai iPadin FaceTimella samalla kun katsot Apple TV:tä.

tvOS 15

• Apple TV -appi:1 Selaamalla Sinulle- tai Teille kaikille -riviä näet suositeltuja nimikkeitä, joita kaikki katsovat. Jaettu kanssasi -osiosta näet TV-sarjat ja elokuvat, joita ystäväsi jakavat Viesteissä.
  • Siri:2 Siri ymmärtää nyt Hongkongin kantoninkiinaa, Intian englantia, Italian italiaa ja Taiwanin mandariinikiinaa.
  • Parannettu ääni: Nauti tilaäänestä, kun käytät AirPods Pro- ja AirPods Max -kuulokkeita Apple TV 4K:ssa. Voit myös käyttää HomePod miniä Apple TV 4K:n oletuskaiuttimena.
  • HomePod-säätimet: Käynnistä appeja ja ohjaa Apple TV:tä HomePod ministä. Sano esimerkiksi ”Hei Siri, toista Trolls World Tour TV:ssä”.
  • Koti: Näe kaikki HomeKit-kamerasi kerralla ja ohjaa lähellä olevia lisälaitteita, kun katsot kameraa Apple TV:ssä.
  • Kirjaudu sisään: Viimeistele ostoksesi tai kirjaudu sisään tuettuihin appeihin Apple TV:ssäsi käyttämällä iPhonen tai iPadin Face ID:tä tai Touch ID:tä.
  • Näytönsäästäjät: Nauti Grand Canyonin, Patagonian ja Yosemiten upeista maisemista. Näet sijainnin painamalla kosketuslevyä tai napauttamalla Siri Remoten kosketuspintaa, tai siirry seuraavaan näytönsäästäjään pyyhkäisemällä.

1. Apple TV -appi ja jotkin Apple TV -apin ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Tarkista, mitä maassasi tai alueellasi on saatavilla.

2. Sirin saatavuus ja toiminnot vaihtelevat maa- tai aluekohtaisesti.

tvOS 14.7

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

tvOS 14.6

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

tvOS 14.5

• Siri Remote (2. sukupolvi) tai Apple TV Remote (2. sukupolvi): Selaa ja hallitse Apple TV:tä täysin uudella kosketuslevyllä, jonka viisisuuntainen navigointi mahdollistaa tarkat liikkeet sekä nopeat ja sulavat pyyhkäisyt ja eleet.
  • Väritasapaino: Mittaa television väritasapaino iPhonella, ja Apple TV:tä säädetään niin, että näytön värit ovat entistä tarkemmat. Valitse Asetukset > Video ja ääni > Kalibrointi. Tämä ominaisuus edellyttää iPhonea, jossa on Face ID ja iOS 14.5 tai sitä uudempi.
  • Siri:* Siri ymmärtää nyt Itävallan saksaa sekä Irlannin ja Uuden-Seelannin englantia.
  • Syötä tekstiä Sirille: Käytä näytöllä näkyvää näppäimistöä, iPhonea, iPadia tai Bluetooth-näppäimistöä Sirin kanssa. Hae elokuvia, käynnistä appeja ja suorita muita toimintoja. Ota toiminto käyttöön valitsemalla Asetukset > Käyttöapu.
  • Koti-valikko: Vapauta tilaa Apple TV:stä poistamalla automaattisesti apit, joita et käytä. Tietosi tallennetaan, apit pysyvät näkyvissä ja apit ladataan uudelleen, kun niitä käytetään. Ota toiminto käyttöön valitsemalla Asetukset > Apit.
  • Peliohjaimet: Uusimpien PlayStation DualSense- ja Xbox Wireless -ohjainten tuki.

* Sirin saatavuus ja toiminnot vaihtelevat maa- tai aluekohtaisesti.

tvOS 14.4

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

tvOS 14.3

• Apple TV -appi:1 Etsi kaikki Apple Originals -sisältösi ja katso sisältöä helposti uudella, erityisesti tähän tarkoitukseen kehitetyllä Apple TV+ -välilehdellä.
  • Apple Fitness+:2 Pysy aktiivisena ja nauti uudenlaisesta kuntoilukokemuksesta, jonka Apple Watch tarjoaa. Fitness+:ssa voit osallistua huippuluokan ohjaajien vetämiin studiotyylisiin treeneihin ilman rajoituksia, ja uusia treenejä lisätään viikoittain.
  • Apple One:3 Hanki muun muassa Apple TV+, Apple Music, Apple Arcade ja Apple Fitness+ yhdessä kätevässä paketissa. Voit rekisteröityä siirtymällä Apple-laitteissa Asetusten Tilaukset-kohtaan.

1. Apple TV -appi ja jotkin Apple TV -apin ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Tarkista, mitä maassasi tai alueellasi on saatavilla.

2. Fitness+ on saatavilla ainoastaan tietyissä maissa ja tietyillä alueilla. Ota selvää, missä Fitness+ on saatavilla.

3. Katso, onko Apple One saatavilla maassasi tai alueellasi. Jos Apple News+ on saatavilla maassasi tai alueellasi, myös Apple One Premier -paketti on saatavilla.

tvOS 14.2

• HomePodin kotiteatteri: Yhdistä HomePod Apple TV 4K:hon ja nauti stereo-, surround- ja Dolby Atmos -äänestä. Lisää toinen HomePod, niin voit tuottaa vielä mukaansatempaavamman äänivaikutelman todellisella stereoäänellä.
  • Apple One:* Hanki muun muassa Apple TV+, Apple Music, Apple Arcade ja Apple Fitness+ (tulossa loppuvuonna 2020) yhdessä kätevässä paketissa. Jaa tilauksesi muiden perheenjäsenten kanssa, mutta käytä kuitenkin jokaista palvelua henkilökohtaisilla tunnuksillasi kaikilla laitteillasi. Lisätietoja on kohdassa Asetukset > Käyttäjät ja tilit > [Tilisi] > Tilaukset.

Katso, onko Apple One saatavilla maassasi tai alueellasi. Jos Apple News+ on saatavilla maassasi tai alueellasi, myös Apple One Premier -paketti on saatavilla.

tvOS 14.0.2

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

tvOS 14.0.1

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

tvOS 14

• Jaa ääni: Nauti elokuvista ja TV-ohjelmista ystävän kanssa muita ympärilläsi olevia häiritsemättä. Yhdistä kahdet AirPodit tai yhteensopivat Beats-tuotteet Apple TV 4K:hon ja jaa katselukokemus erillisillä äänenvoimakkuussäätimillä.
  • Kuva kuvassa: Katso elokuvaa ja seuraa samalla viimeisimpiä urheilu-uutisia, tarkista sää TV-sarjamaratonin aikana tai pelaa videopeliä ja katso samalla suosikkipelaajasi sisältöä – nyt myös tuetuilla muiden valmistajien apeilla.
  • Koti: Vastaanota ilmoituksia, kun joku soittaa ovikelloa, ja katso reaaliajassa, kuka siellä on. Voit myös pyytää Siriä näyttämään HomeKitiä tukevat kamerat ja käynnistämään tilanteet Ohjauskeskuksen uudessa Koti-näkymässä.
  • Useita käyttäjiä pelaamista varten: Vaihda käyttäjää Ohjauskeskuksessa ja siirry omaan pelitilanteeseen, saavutuksiin ja ystäviin. Jatka sen jälkeen siitä, mihin jäit, Apple Arcaden Jatka pelaamista -toiminnolla.*
  • Peliohjaimet: Apple TV tukee entistä useampia ohjaimia, joihin kuuluvat muun muassa Xbox Elite Wireless Controller Series 2 ja Xbox Adaptive Controller -ohjaimet. Nyt voit myös luoda ohjaimille muokatun painikemäärityksen Asetukset-valikossa.
  • Näytönsäästäjät: Seikkaile avaruudessa, nouse lentoon tai sukella syvälle mereen valitsemalla vain ne sijainnit, jotka haluat nähdä. Valitse Asetukset-valikosta, mitkä ilmakuvat näytetään näytöllä.
  • AirPlay: Striimaa AirPlaylla sisältöä iPhonen Kuvat-apista Apple TV 4K:hon, jotta voit jakaa suosikkikuvasi ja -videosi täydellä 4K-tarkkuudella.

* Apple Arcaden ja Apple Arcade -toiminnon saatavuus voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti.

tvOS 13.4.8

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

tvOS 13.4.6

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

tvOS 13.4.5

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

tvOS 13.4

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

tvOS 13.3.1

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

tvOS 13.3

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

tvOS 13.2

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

tvOS 13

• Koti-valikko: Näet koko näytön esikatseluita uusista elokuvista, hittikappaleista, parhaista peleistä ja muista, kun lisäät appeja suosikkeihin ylärivillä. Pyyhkäisemällä ylös kuulet äänet ja voit tehdä valintoja.
  • Useita käyttäjiä: Nauti räätälöidystä Apple TV -käytöstä Apple TV -apin oman Seuraavaksi-listan, Apple Musicin omien soittolistojen ja muiden vastaavien avulla. Pääset alkuun kutsumalla käyttäjiä Apple TV- tai Koti-apissa
  • Ohjauskeskus: Voit vaihtaa käyttäjää tai äänilähdettä, käyttää musiikkia ja laittaa Apple TV:n nukkumaan painamalla Siri Remoten TV-painiketta.
  • Apple Arcade:* Pelaa yli sataa uutta peliä rajoituksetta Apple-laitteillasi. Tarjolla on mukaansatempaavia uusia maailmoja sekä korvia helliviä äänitehosteita: uppoudu peleihin isolla näytöllä Apple TV:n avulla.
  • Peliohjaimet: Pelaa pelejä suosituilla ohjaimilla, esimerkiksi PlayStation DualShock 4 -ohjaimella ja langattomalla Xbox-ohjaimella Bluetooth-yhteydellä.
  • Apple Music: Kuuntele suosikkimusiikkiasi ja nauti täydellisesti ajastetuista sanoituksista. Selaa sanoituksia ja siirry mihin tahansa säkeeseen klikkaamalla.
  • Näytönsäästäjät: Nauti upeista vedenalaisista maisemista eri puolilta maailmaa. Tarkista näkemäsi paikka napauttamalla Siri Remotea. Pyyhkäisemällä voit siirtyä seuraavaan.

*Apple Arcade ja Apple Arcade -ominaisuuden saatavuus voi vaihdella maan tai alueen mukaan. Lue lisätietoja siitä, mitä maassasi tai alueellasi on saatavilla.

tvOS 12.4.1

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

tvOS 12.4

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

tvOS 12.3

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen sekä seuraavan toiminnon:

• Apple TV -appi:* Aivan uuden Apple TV -apin avulla voit katsoa kaikkia suosikkiohjelmiasi ja -elokuviasi kaikilla laitteillasi. Tilaa vain haluamasi Apple TV:n kanavat. Voit selata tuhansia eri nimikkeitä, joita voit ostaa tai vuokrata iTunes Storesta. Saat ohjelma- ja elokuvasuosituksia, jotka perustuvat kaikkiin katsomiisi ohjelmiin.

*Apple TV -appi ja jotkin Apple TV -apin ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Tarkista, mitä maassasi tai alueellasi on saatavilla.

tvOS 12.2.1

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

tvOS 12.2

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen sekä seuraavat ominaisuudet:

* Sirin saatavuus ja toiminnot vaihtelevat maa- tai aluekohtaisesti.

tvOS 12.1.2

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

tvOS 12.1.1

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

tvOS 12.1

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

tvOS 12.0.1

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

tvOS 12

tvOS 11.4.1

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

tvOS 11.4

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen sekä seuraavan toiminnon:

tvOS 11.3

* Sirin saatavuus ja toiminnot vaihtelevat maa- tai aluekohtaisesti.

tvOS 11.2.6

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

tvOS 11.2.5

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

tvOS 11.2.1

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen.

tvOS 11.2

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen sekä seuraavat ominaisuudet:

• Apple TV App: Nyt saatavilla Ranskassa, Saksassa ja Isossa-Britanniassa. Yhdysvalloissa voit myös selata tulevia ja live-otteluita uudessa Urheilu-välilehdessä. Lisäksi valitsemalla suosikkijoukkueesi voit automaattisesti lisätä otteluita Seuraavaksi-listaan ja saada ilmoituksia.
  • Amazon Prime Video: Saatavilla nyt Apple TV:lle App Storesta. Nauti Prime Originals -sisällöstä suosittujen elokuvien ja TV-ohjelmien lisäksi.
  • Videotoisto: Apple TV 4K:ssa voit toistaa videoita niiden alkuperäisellä kuvataajuudella ja dynaamisella alueella.
  • Käyttöapu: Parannuksia VoiceOver-navigointiin ja -lukemiseen, mukaan lukien VoiceOver-roottorin Seuraa kohdistusta -kohde ja Lue näyttö viiveellä -valinta, saatavilla kaikissa navigointitiloissa. Lisäksi sanellun tekstinsyötön yhdenmukaisuutta on parannettu.

tvOS 11.1

Tämä päivitys sisältää yleisiä parannuksia suorituskykyyn ja vakauteen sekä seuraavan toiminnon:

tvOS 11

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.