Dynaamisen alueen tai kuvataajuuden täsmäytyksen ottaminen käyttöön Apple TV:ssä

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit ottaa käyttöön kuvataajuuden tai dynaamisen alueen täsmäytyksen.

Valitse Asetukset > Video ja ääni > Täsmäytä sisältö ja valitse sitten seuraavista:

• Täsmäytä dynaaminen alue: Apple TV 4K täsmäyttää ulostulon vastaamaan katseltavan sisällön alkuperäistä dynaamista aluetta.

• Täsmäytä kuvataajuus: Apple TV 4K tai Apple TV HD täsmäyttää virkistystaajuuden vastaamaan sisällön alkuperäistä kuvataajuutta. Toimintoa käytetään esimerkiksi 24 fps:n (kuvaa/sekunti) elokuvasisällöissä ja muissa kansainvälisissä sisällöissä, joiden alkuperäisessä lähteessä käytetään jotain muuta kuvanopeutta.*

Jos otat jommankumman ominaisuuden käyttöön, Apple TV yrittää automaattisesti määrittää television tukemat dynaamiset alueet tai kuvataajuudet. Kuva saattaa muuttua mustaksi tai välähdellä eri näyttötilojen välillä vaihdettaessa.

*Apple TV täsmäyttää kuvataajuuden, jos sisällön koodattu nopeus on 60, 50, 30, 25 tai 24 kuvaa sekunnissa. Kehysnopeudet vastaavat alueesi virkistystaajuutta, joka esimerkiksi NTSC:lle on 29,97 kuvaa sekunnissa. Sisällöissä, joiden kuvataajuus on 25 tai 30 kuvaa sekunnissa, käytetään mahdollisuuksien mukaan kaksinkertaista kehysnopeutta 50 Hz:n ja 60 Hz:n virkistystaajuuksilla sisällön alkuperäisen ulkoasun ja sujuvan käyttöliittymän säilyttäen.

Jos Apple TV ei voi määrittää käytettävissä olevia näyttötiloja

Vahvista, mitä näyttötiloja televisiosi voi käyttää. Voit tehdä sen valitsemalla Asetukset > Video ja ääni > Täsmäytä sisältö. Valitse sitten haluamasi näyttötila Vahvistamattomat näyttötilat -kohdan alapuolelta, niin voit suorittaa lyhyen näyttötestin ja tarkistaa, näkyykö näyttötila oikein.