Äänen Dolby Atmos- tai Surround-toistaminen Apple TV:llä

Apple TV on kehitetty tarjoamaan parhaat mahdolliset äänielämykset, joita kotisi viihdejärjestelmä tukee. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä äänimuotoja Apple TV tukee ja millä kokoonpanoilla voit toistaa ääntä mahdollisimman korkealaatuisesti.

Apple TV:n tukemat äänimuodot

Apple TV 4K ja Apple TV HD toistavat äänet automaattisesti laadukkaimmalla tavalla, jota kodin viihdejärjestelmäsi tukee ja joka sisältyy katsomaasi sisältöön.

Jos kodin viihdejärjestelmäsi ei tue Apple TV:n automaattisesti valitsemaa äänimuotoa, voit vaihtaa sen manuaalisesti. Valitse Asetukset > Video ja ääni > Äänimuoto ja laita päälle Vaihda muotoa. Voit valita seuraavista:

• Dolby Digital 5.1: toistaa äänen useista kaiuttimista ja subwooferista 5.1-kaiutinjärjestelmän mukaisesti.

• Stereo: tuettu äänenlaatu kaikille televisioille, elokuville ja TV-ohjelmille, jotka toistavat ääntä oikean ja vasemman kanavan kautta.

Käytettävissä olevat kokoonpanot

Apple TV 4K:lla, jossa on tvOS:n uusin versio, voit kuunnella musiikkia ja katsoa elokuvia ja TV-ohjelmia Dolby Atmos ‑äänellä. Voit käyttää seuraavia kokoonpanoja, jos haluat toistaa äänen Dolby Atmos- tai surround-äänenä:

• yksi tai kaksi HomePod-kaiutinta*

• televisio, joka tukee Dolby Atmos -ääntä

• Dolby Atmoksen kanssa yhteensopiva soundbar ja televisio, joka tukee Dolby Atmos -ääntä

• Dolby Atmosia tukeva AV-vastaanotin

* Apple TV ja HomePod-kaiuttimet toistavat äänen automaattisesti Dolby Atmos- tai surround-äänenä, jos se sisältyy katsomaasi sisältöön. HomePod mini ei tue Dolby Atmosia. Jos haluat ottaa kotiteatterin äänen käyttöön HomePodilla, ota selvää, miten se on mahdollista.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.