Suica-kortin käyttäminen iPhonessa tai Apple Watchissa Japanissa

Joukkoliikenteen käyttäminen ja kaupoissa maksaminen ei koskaan ole ollut helpompaa ja kätevämpää. Ota selville, missä ja miten voit maksaa Suica-kortilla iPhonellasi ja Apple Watchillasi.

Suica-kortin käyttäminen Apple Payn kanssa edellyttää, että sinulla on iPhone 8, iPhone 8 Plus tai näitä uudempi tai Apple Watch Series 3 tai uudempi. Voit käyttää myös Japanista ostettua iPhone 7:ää, iPhone 7 Plusia tai Apple Watch Series 2:ta. Ota selville, miten Suica-kortti määritetään Apple Payssa.

Suica-kortin käyttäminen joukkoliikenteessä

Voit käyttää Suica-korttia Apple Payn kanssa joukkoliikenteessä kaikkialla, missä voit käyttää fyysistä Suica-korttia tai missä vastaanotetaan yhteentoimivia IC-kortteja. Jos Suica-kortti on määritetty pikamatkakortiksi, pidä iPhonen tai Apple Watchin yläosaa muutaman senttimetrin päässä lippulaitteen lukijasta mennessäsi sisään ja tullessasi ulos. iPhonen tai Apple Watchin täytyy olla päällä, mutta sen ei tarvitse olla yhteydessä verkkoon. Et joudu herättämään laitetta, avaamaan sen lukitusta tai käynnistämään appia kulkiessasi lippuporteista. Näytössä näkyy Valmis-teksti ja valintamerkki.

iPhone XS:n, iPhone XS Maxin ja iPhone XR:n pikakortit, joissa on varatehoa, ovat käytettävissä jopa viisi tuntia sen jälkeen, kun iPhonesi tarvitsee latausta. Kun iPhonesi tarvitsee latausta, voit tarkistaa pikakorttien käytettävyyden painamalla sivupainiketta. Tämä saattaa usein vähentää pikakorttien varatehoa huomattavasti. Jos päätät sammuttaa iPhonesi, tämä ominaisuus ei ole käytettävissä.

Suica-kortti käytössä iPhonessa

Jos Suica-korttia ei ole määritetty pikamatkakortiksi, sinun on käytettävä Face ID:tä tai Touch ID:tä kulkiessasi lippuporteista. Avaa korttisi kaksoisklikkaamalla Apple Watchin sivupainiketta ja valitse Suica-korttisi pyyhkäisemällä. Pidä näyttöä sitten lippuportin lukijaa kohti kulkiessasi porteista.

Joudut ehkä pyytämään aseman työntekijää huoltamaan Suica-kortin Apple Payssa. Jos teet näin, aseta laite Huoltotilaan ennen sen antamista aseman työntekijälle:

• Avaa iPhonessa Wallet, valitse Suica-kortti, napauta lisää-kuvake ja avaa sitten Huoltotila.
  • Poista Apple Watch ranteestasi, avaa sen lukitus pääsykoodilla ja kaksoisklikkaa sen sivupainiketta. Valitse sitten Suica-korttisi, paina lujasti näyttöä, napauta Huoltotila ja pyydä aseman työntekijää pitämään Apple Watchia näyttö alaspäin.

Suica -pikamatkakortin vaihtaminen

Ensimmäisestä Walletiin lisäämästäsi Suica-kortista tulee pikamatkakortti. Jos lisäät muita Suica-kortteja ja haluat vaihtaa pikamatkakortin, toimi seuraavasti.

iPhone

1. Valitse Asetukset > Wallet ja Apple Pay.
  2. Napauta Pikamatkakortti, valitse uusi Suica-kortti ja valtuuta se Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla.

Apple Watch

1. Avaa Watch-appi iPhonessasi.
  2. Valitse Oma Apple Watch -välilehti, napauta Wallet ja Apple Pay > Pikamatkakortti.
  3. Valitse uusi kortti ja valtuuta se antamalla pääsykoodisi Apple Watchiin.

Suica-kortin käyttäminen kaupoissa

Suica-kortin hyväksyvissä liikkeissä on esillä Suica-maksumerkki.

Suica-maksumerkki

Joudut ehkä valitsemaan Suica-vaihtoehdon päätteessä maksaessasi, tai voit kertoa myymäläapulaiselle maksavasi Suica-kortilla.

Jos Suica-kortti on määritetty pikamatkakortiksi, pidä iPhonen yläosaa tai Apple Watchin näyttöä muutaman senttimetrin päässä lähimaksulukijasta, kunnes näet Valmis-tekstin ja valintamerkin näytössä. Et joudu herättämään laitetta, avaamaan sen lukitusta tai käynnistämään appia tehdessäsi ostoksia.

iPhone XS:n, iPhone XS Maxin ja iPhone XR:n pikakortit, joissa on varatehoa, ovat käytettävissä jopa viisi tuntia sen jälkeen, kun iPhonesi tarvitsee latausta. Kun iPhonesi tarvitsee latausta, voit tarkistaa pikakorttien käytettävyyden painamalla sivupainiketta. Tämä saattaa usein vähentää pikakorttien varatehoa huomattavasti. Jos päätät sammuttaa iPhonesi, tämä ominaisuus ei ole käytettävissä.

Jos Suica-korttia ei ole määritetty pikamatkakortiksi vaan oletusmaksukortiksi:

• Käytä iPhonessa Face ID:tä tai aseta sormesi Touch ID:lle ja pidä puhelimen yläosaa muutaman senttimetrin päässä lähimaksulukijasta, kunnes näet näytössä valintamerkin ja sanan Valmis.
  • Kaksoisklikkaa Apple Watchissa sivupainiketta ja pidä näyttöä muutaman senttimetrin päässä lähimaksulukijasta.

Jos Suica-korttia ei ole määritetty oletusmaksukortiksi:

• Kaksoisklikkaa iPhone X:ssä tai uudemmassa sivupainiketta. Pidä iPhone 8:ssa tai aiemmassa puhelimen yläosaa lähimaksulukijan lähellä asettamatta sormeasi Touch ID:lle. Kun oletuskortti tulee näkyviin, napauta sitä ja sitten korttia, jota haluat käyttää. Maksa käyttämällä Face ID:tä tai asettamalla sormesi Touch ID:lle ja pitämällä puhelimen yläosaa muutaman senttimetrin päässä lähimaksulukijasta, kunnes näet näytössä valintamerkin ja sanan Valmis.
  • Avaa korttisi Apple Payssa kaksoisklikkaamalla Apple Watchin sivupainiketta ja valitse sitten Suica-korttisi pyyhkäisemällä. Maksa pitämällä Apple Watchin näyttöä muutaman senttimetrin päässä lähimaksulukijasta.

Suica-kortin saldon tarkistaminen

Avaa iPhonessa Wallet ja napauta sitten Suica-korttia. Nykyinen saldo näytetään.

Avaa Apple Watchissa Wallet, napauta Suica-korttia ja tarkista saldosi vierittämällä alas Digital Crownilla.

Suica-kortin nykyinen saldo iPhonessa ja Apple Watchissa

Suica-kortin lataaminen

Lisää rahaa Suica-korttiin määrittämällä tuettu luotto- tai prepaid-kortti Apple Payssa.

Avaa iPhonessa Wallet ja napauta Suica-korttia, johon haluat lisätä rahaa. Napauta lisää-kuvake, sitten Lisää rahaa, valitse summa ja napauta Lisää. Valitse kortti, jolta haluat maksaa, ja viimeistele tapahtuma käyttämällä Face ID:tä tai asettamalla sormi Touch ID:lle.

Apple Watchissa:

1. Avaa Wallet.
  2. Napauta Suica-korttia.
  3. Napauta Lisää rahaa ja noudata näytön ohjeita.

Tarkista ennen matkan alkamista, että sinulla on riittävästi rahaa Suica-kortilla Apple Payssa koko matkalle. Vaihtoehtoisesti tarkista, että sinulla on Apple Payssa luotto- tai prepaid-kortti, jolla voit maksaa matkan. Varmista myös, että akku on ladattu kestämään koko matkan.

Suica-apin käyttäminen

Kun lataat ja rekisteröit Suica-apin, voit käyttää sitä kortin muihin lisäpalveluihin. Voit esimerkiksi

• luoda uuden Suica-kortin
  • luoda matkasuunnitelman tai muuttaa sitä
  • ostaa Shinkansen- tai Green Car -lipun*
  • asettaa automaattisen latauksen (vain View Card -kortin kanssa)
  • asettaa JR Eastilta tulevat ilmoitukset tai muuttaa niitä.

* Voit ostaa Shinkansen-lippuja Tohokun, Yamagatan, Akitan, Hokkaidon, Joetsun ja Hokurikun Shinkanseniin. Green Car -lippuja voi ostaa vain JR East -juniin.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.