Suica- tai PASMO-kortin käyttäminen iPhonessa tai Apple Watchissa Japanissa

Joukkoliikenteen käyttäminen ja kaupoissa maksaminen ei koskaan ole ollut helpompaa ja kätevämpää. Ota selville, missä ja miten voit maksaa Suica- tai PASMO-kortilla iPhonellasi ja Apple Watchillasi.

Suica- tai PASMO-kortin käyttäminen Apple Payn kanssa edellyttää, että sinulla on iPhone 8 tai iPhone 8 Plus tai uudempi tai Apple Watch Series 3 tai uudempi, jossa on uusin iOS-versio tai uusin watchOS-versio. Voit myös käyttää Suicaa, jos sinulla on Japanista ostettu iPhone 7, iPhone 7 Plus tai Apple Watch Series 2.

Lue, miten Suica- tai PASMO-kortti otetaan käyttöön Wallet-apissa.*

* PASMO-kortin lisääminen Wallet-appiin edellyttää, että otat käyttöön kaksiosaisen todennuksen Apple ID:lle.

Suica- tai PASMO-kortin käyttäminen joukkoliikenteessä

Voit käyttää Suica- tai PASMO-korttia Apple Payn kanssa joukkoliikenteessä kaikkialla, missä voit käyttää fyysistä Suica- tai PASMO-korttia tai missä hyväksytään yhteentoimivia IC-kortteja. Jos Suica- tai PASMO-kortti on määritetty pikamatkakortiksi, pidä iPhonen tai Apple Watchin yläosaa muutaman senttimetrin päässä lippulaitteen lukijasta mennessäsi sisään ja tullessasi ulos. iPhonen tai Apple Watchin täytyy olla päällä, mutta sen ei tarvitse olla yhteydessä verkkoon. Et joudu herättämään laitetta, avaamaan sen lukitusta tai käynnistämään appia kulkiessasi lippuporteista. Näytössä näkyy Valmis-teksti ja valintamerkki.

Yhteensopivassa iPhonessa, jossa on iOS:n uusin versio, pikakortit voivat olla käytettävissä virransäästön kanssa laitteestasi riippuen jopa viisi tuntia, kun iPhonesi tarvitsee latausta. Kun iPhonesi tarvitsee latausta, voit tarkistaa Express-korttien käytettävyyden painamalla sivupainiketta. Jos teet tämän usein, pikakorttien virransäästö saattaa vähentyä huomattavasti tai loppua kokonaan. Jos päätät sammuttaa iPhonesi, tämä ominaisuus ei ole käytettävissä.

Näin maksat PASMO-kortilla joukkoliikenteessä

Jos Suica- tai PASMO-korttia ei ole määritetty pikamatkakortiksi, sinun on käytettävä Face ID:tä tai Touch ID:tä kulkiessasi lippuporteista. Avaa korttisi kaksoisklikkaamalla Apple Watchin sivupainiketta ja valitse Suica- tai PASMO-korttisi pyyhkäisemällä. Pidä näyttöä sitten lippuportin lukijaa kohti kulkiessasi porteista.

Joudut ehkä pyytämään aseman työntekijää huoltamaan Suica-kortin Apple Payssa. Jos teet näin, aseta laite Huoltotilaan ennen sen antamista aseman työntekijälle:

• Avaa Wallet iPhonessa, valitse kortti, napauta Lisää-painiketta  ja avaa sitten Huoltotila.
  • Poista Apple Watch ranteestasi, avaa sen lukitus pääsykoodilla ja kaksoisklikkaa sen sivupainiketta. Valitse sitten kortti, vieritä alaspäin ja napauta Ota huoltotila käyttöön. Pyydä sitten aseman työntekijää pitämään Apple Watchia näyttö alaspäin.

Suica- tai PASMO-pikamatkakortin vaihtaminen

Ensimmäisestä Walletiin lisäämästäsi Suica- tai PASMO-kortista tulee pikamatkakortti. Jos lisäät muita Suica- tai PASMO-kortteja ja haluat vaihtaa pikamatkakortin, toimi seuraavasti.

iPhone

1. Valitse Asetukset > Wallet ja Apple Pay.
  2. Napauta Pikamatkakortti, valitse uusi kortti ja valtuuta se Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla.

Apple Watch

1. Avaa Watch-appi iPhonessasi.
  2. Valitse Oma Apple Watch -välilehti, napauta Wallet ja Apple Pay > Pikamatkakortti.
  3. Valitse uusi kortti ja valtuuta se antamalla pääsykoodisi Apple Watchiin.

Suica- tai PASMO-kortin käyttäminen kaupoissa

Suica- tai PASMO-kortin hyväksyvissä liikkeissä on esillä niiden maksumerkki.

Suica-maksumerkki

Joudut ehkä valitsemaan Suica- tai PASMO-vaihtoehdon päätteessä maksaessasi, tai voit kertoa myymäläapulaiselle, kummalla kortilla maksat.

Jos Suica- tai PASMO-kortti on määritetty pikamatkakortiksi, pidä iPhonen yläosaa tai Apple Watchin näyttöä muutaman senttimetrin päässä lähimaksulukijasta, kunnes näet Valmis-tekstin ja valintamerkin näytössä. Et joudu herättämään laitetta, avaamaan sen lukitusta tai käynnistämään appia tehdessäsi ostoksia.

Yhteensopivassa iPhonessa, jossa on iOS:n uusin versio, pikakortit ovat käytettävissä virransäästön kanssa jopa viisi tuntia, kun iPhonesi tarvitsee latausta. Kun iPhonesi tarvitsee latausta, voit tarkistaa Express-korttien käytettävyyden painamalla sivupainiketta. Jos teet tämän usein, Express-korttien varateho saattaa vähentyä huomattavasti. Jos päätät sammuttaa iPhonesi, tämä ominaisuus ei ole käytettävissä.

Jos Suica- tai PASMO-korttia ei ole määritetty pikamatkakortiksi vaan oletusmaksukortiksi:

• Käytä iPhonessa Face ID:tä tai aseta sormesi Touch ID:lle ja pidä puhelimen yläosaa muutaman senttimetrin päässä lähimaksulukijasta, kunnes näet näytössä valintamerkin ja sanan Valmis.
  • Kaksoisklikkaa Apple Watchissa sivupainiketta ja pidä näyttöä muutaman senttimetrin päässä lähimaksulukijasta.

Jos Suica- tai PASMO-korttia ei ole määritetty oletusmaksukortiksi:

• Kaksoisklikkaa iPhone X:ssä tai uudemmassa sivupainiketta. Pidä iPhone 8:ssa tai aiemmassa puhelimen yläosaa lähimaksulukijan lähellä asettamatta sormeasi Touch ID:lle. Kun oletuskortti tulee näkyviin, napauta sitä ja sitten korttia, jota haluat käyttää. Maksa käyttämällä Face ID:tä tai asettamalla sormesi Touch ID:lle ja pitämällä puhelimen yläosaa muutaman senttimetrin päässä lähimaksulukijasta, kunnes näet näytössä valintamerkin ja sanan Valmis.
  • Avaa korttisi Apple Payssa kaksoisklikkaamalla Apple Watchin sivupainiketta ja valitse sitten korttisi pyyhkäisemällä. Maksa pitämällä Apple Watchin näyttöä muutaman senttimetrin päässä lähimaksulukijasta.

Suica- tai PASMO-kortin saldon tarkistaminen

Avaa iPhonessa Wallet ja napauta sitten Suica- tai PASMO-korttia. Nykyinen saldo tulee näkyviin.

Avaa Apple Watchissa Wallet, napauta Suica- tai PASMO-korttia ja tarkista nykyinen saldosi vierittämällä alas Digital Crownilla.
PASMO-kortin saldon tarkistaminen

Jos Suica- tai PASMO-korttisi saldo ei päivity

1. Avaa Wallet-appi iPhonessa.
  2. Napauta Suica- tai PASMO-matkakorttia ja sitten Lisää-painiketta Lisätietoja.
  3. Ota huoltotila käyttöön ja tee sitten todennus Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla.

Voit poistaa huoltotilan käytöstä napauttamalla korttia. Jos saldosi on edelleen virheellinen, käynnistä iPhone uudelleen.

Suica- tai PASMO-kortin lataaminen

Lisää rahaa Suica- tai PASMO-kortille määrittämällä tuettu luotto- tai prepaid-kortti Wallet-apissa.

Avaa iPhonessa Wallet ja napauta korttia, jolle haluat lisätä rahaa. Napauta Lisää-painiketta , sitten Lisää rahaa, valitse summa ja napauta Lisää. Valitse kortti, jolta haluat maksaa, ja viimeistele tapahtuma käyttämällä Face ID:tä tai asettamalla sormi Touch ID:lle.

Apple Watch:

1. Avaa Wallet.
  2. Napauta Suica- tai PASMO-korttia.
  3. Napauta Lisää rahaa ja noudata näytön ohjeita.

Tarkista ennen matkan alkamista, että sinulla on riittävästi rahaa Wallet-apin Suica- tai PASMO-kortilla koko matkalle. Vaihtoehtoisesti tarkista, että sinulla on Wallet-apissa luotto- tai prepaid-kortti, jolla voit maksaa matkan. Varmista myös, että akku on ladattu kestämään koko matkan.

Suica- tai PASMO-apin käyttäminen

Kun lataat Suica-apin tai PASMO-apin, voit käyttää sitä kortin muihin lisäpalveluihin. Voit esimerkiksi

• luoda uuden Suica- tai PASMO-kortin
  • luoda matkasuunnitelman tai muuttaa sitä
  • ostaa Shinkansen- tai Green Car -lipun**
  • asettaa automaattisen latauksen (vain View Card -kortin kanssa)
  • asettaa JR Eastilta tulevat ilmoitukset tai muuttaa niitä.

** Voit ostaa Shinkansen-lippuja Tohokun, Yamagatan, Akitan, Hokkaidon, Joetsun ja Hokurikun Shinkanseniin. Green Car -lippuja voi ostaa vain JR East -juniin.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.