Muistiinpanojen lukitseminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Voit suojata salasanalla, Face ID:llä tai Touch ID:llä muistiinpanoja, jotka sisältävät henkilökohtaisia tietojasi, esimerkiksi taloustietoja, terveyteesi liittyviä tietoja tai sivustojen kirjautumistietoja.

Ennen kuin aloitat

Jos olet kirjautunut iCloudiin hallitulla Apple ID:llä, et voi lukita muistiinpanojasi.

Muistiinpanojen salasanan käyttöönotto

Muistiinpanojen lukitseminen edellyttää salasanan luomista. Luo helposti muistettava salasana määrittämällä itsellesi salasanavihje. Jos käytät iCloud-muistiinpanoja useammalla kuin yhdellä Apple-laitteella, niiden lukitsemiseen ja avaamiseen käytetään samaa muistiinpanojen salasanaa. Jos unohdat salasanan, Apple ei voi auttaa saamaan lukittuja muistiinpanoja takaisin käyttöösi, mutta voit luoda uuden salasanan tulevien muistiinpanojen lukitsemista varten.

Voit luoda salasanan laitteen Asetuksissa tai Muistiinpanot-apissa. Kun olet lukinnut muistiinpanon, se suojataan salasanalla automaattisesti kaikissa laitteissasi. Jos käytät muissa laitteissasi muistiinpanojen lukituksen avaamiseen Face ID:tä tai Touch ID:tä, sinun on annettava salasanasi ja sitten otettava Face ID tai Touch ID käyttöön kyseisessä laitteessa.

Salasanan luominen Asetuksissa

1. Valitse Asetukset > Muistiinpanot ja napauta sitten Salasana.
  2. Jos sinulla on useita tilejä, napauta tiliä, jolle haluat luoda salasanan.
  3. Anna salasana ja määritä itsellesi salasanavihje. Ota Face ID tai Touch ID käyttöön, jos laitteesi tukee niitä.
  4. Napauta Valmis.

Salasanan luominen Muistiinpanot-apissa

1. Avaa Muistiinpanot ja siirry muistiinpanoon, jonka haluat lukita.
  2. Napauta Lisää-painiketta  ja napauta sitten Lukitse.
  3. Anna salasana ja määritä itsellesi salasanavihje. Ota Face ID tai Touch ID käyttöön, jos laitteesi tukee niitä.
  4. Napauta Valmis.

Muistiinpanojen salasanasuojauksen käyttäminen

Muistiinpanon voi helposti pitää turvassa salasanasuojauksella, sisälsi se sitten kuvan, skannatun dokumentin tai luettelon tärkeistä tiedoista. Näet kunkin lukitun muistiinpanon vieressä lukkokuvakkeen . Ennen salasanan antamista tai Face ID:n tai Touch ID:n käyttöä näet vain muistiinpanon otsikon ja viimeisen muokkauspäivämäärän.

iPhone, jossa näkyy, miten voit lukita muistiinpanon

Muistiinpanon lukitseminen

1. Avaa muistiinpano, jonka haluat lukita.
  2. Napauta Lisää  -painiketta.
  3. Napauta Lukitse.

Kun olet lukinnut muistiinpanon, se pysyy avoinna, ja näytön ylälaidassa näkyy lukkokuvake . Voit piilottaa muistiinpanon sisällön napauttamalla lukkokuvaketta .

iPhone, jossa näkyy ”Muistiinpano on lukittu.”

Lukitun muistiinpanon avaaminen

1. Napauta lukittua muistiinpanoa.
  2. Napauta Näytä muistiinpano.
  3. Käytä Face ID:tä tai Touch ID:tä tai anna salasana.

Lukitut muistiinpanot pysyvät avoinna usean minuutin ajan, joten voit helposti esimerkiksi siirtyä toiseen muistiinpanoon sekä kopioida ja sijoittaa toisista apeista. Jos suljet Muistiinpanot-apin tai laite menee nukkumaan, muistiinpano lukitaan uudelleen.

iPhone, jossa näkyy, miten voit poistaa lukituksen

Lukituksen poistaminen

1. Napauta lukittua muistiinpanoa ja napauta sitten Näytä muistiinpano.
  2. Anna salasanasi tai käytä Face ID:tä tai Touch ID:tä.
  3. Napauta Lisää-painiketta .
  4. Valitse Poista.

Kun poistat muistiinpanon lukituksen, se poistetaan kaikilta laitteilta, joilla olet kirjautunut samaa Apple ID:tä käyttäen.

Voit lukita vain laitteella ja iCloudissa olevia muistiinpanoja. Et voi lukita muistiinpanoja, jotka sisältävät PDF-tiedostoja, ääntä, videokuvaa tai Keynote-, Pages- tai Numbers-dokumentteja, tai muistiinpanoja, jotka käyttävät IMAP-protokollaa tilien (kuten Yahoo, Gmail ja Hotmail) synkronointiin. Muiden kanssa jaettuja muistiinpanoja ei myöskään voi suojata salasanalla. Jos haluat lopettaa muistiinpanon jakamisen, avaa muistiinpano, napauta Lisää käyttäjiä -painiketta  ja napauta sitten Lopeta jako.

Muistiinpanojen salasanan vaihtaminen

Tarvitset Muistiinpanojen salasanan vaihtamiseen edellisen Muistiinpanojen salasanan. Toimi seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Muistiinpanot ja napauta sitten Salasana.
  2. Valitse Muistiinpanot-tili, jota haluat muuttaa, ja napauta sitten Vaihda salasana.
  3. Anna vanha salasanasi, sitten uusi salasanasi ja salasanavihje.

Jos et tiedä edellistä Muistiinpanojen salasanaa, voit nollata sen, mutta tämä ei palauta vanhoja muistiinpanoja käyttöösi. Uuden salasanan avulla voit suojata kaikki jatkossa uudella salasanalla luomasi muistiinpanot.

Jos olet unohtanut muistiinpanojen salasanan

Sinun on muistiinpanon lukituksen poistamista varten annettava salasana, jolla muistiinpano on lukittu. Jos olet unohtanut salasanan, Apple ei voi auttaa saamaan lukittuja muistiinpanoja takaisin käyttöösi. Voit luoda uuden salasanan, mutta se ei palauta vanhoja muistiinpanoja käyttöösi. Uuden salasanan avulla voit suojata kaikki jatkossa uudella salasanalla luomasi muistiinpanot.

Jos sinulla on useita salasanoja, et pysty päättelemään, mitä salasanaa sinun tulisi käyttää, kun tarkastelet Muistiinpanojen luetteloa. Kun avaat vanhalla salasanalla lukitun muistiinpanon, mutta annat nykyisen salasanan, saat varoitusviestin väärän salasanan antamisesta ja vanhaa salasanaa koskevan vihjeen. Jos annat oikean vanhan salasanan, saat mahdollisuuden päivittää muistiinpanon salasanan nykyiseen.

Voit nollata Muistiinpanojen salasanan seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Muistiinpanot ja napauta sitten Salasana.
  2. Valitse Muistiinpanot-tili, jota haluat muuttaa, ja napauta sitten Nollaa salasana.
  3. Anna Apple ID:n salasana ja napauta sitten OK.
  4. Napauta Nollaa salasana uudelleen.
  5. Anna uusi salasana ja salasanavihje. Napauta Valmis.