Muistiinpanojen lukitseminen tai lukituksen avaaminen iPhonessa tai iPadissa

Voit suojata salasanalla, Face ID:llä tai Touch ID:llä muistiinpanoja, jotka sisältävät henkilökohtaisia tietojasi, esimerkiksi taloustietoja, terveyteesi liittyviä tietoja tai sivustojen kirjautumistietoja.

Ennen kuin aloitat

Jos olet kirjautunut iCloudiin hallitulla Apple ID:llä, et voi lukita muistiinpanojasi.

Muistiinpanojen lukitseminen iPhonen pääsykoodilla tai muistiinpanojen salasanalla

iOS 16:sta lähtien voit lukita muistiinpanot kahdella eri tavalla. Voit lukita muistiinpanoja iPhonen pääsykoodilla tai voit luoda yksilöllisen salasanan vain Muistiinpanoille. Molemmat tavat pitävät tietosi suojassa iCloud-tilien päästä päähän ‑-salauksen avulla.

Jos käytät iPhonen pääsykoodia, sinun ei tarvitse luoda eikä muistaa erillistä salasanaa. Jos käytät iCloud-muistiinpanoja usealla Apple-laitteella, avaa muistiinpanojen lukitus kyseisen laitteen pääsykoodilla tai kirjautumissalasanalla.

Jos käytät Muistiinpanojen yksilöllistä salasanaa ja unohdat salasanan, et pääse lukittuihin muistiinpanoihin. Jos unohdat tämän salasanan, voit nollata muistiinpanojen salasanan ja lukita muita muistiinpanoja uudella salasanalla. Jos käytät iCloud-muistiinpanoja usealla Apple-laitteella, niiden lukitsemiseen ja avaamiseen käytetään samaa muistiinpanojen salasanaa.

Apple ei pääse lukittuihin muistiinpanoihin eikä voi auttaa sinua pääsemään niihin, jos unohdat muistiinpanojen salasanan. Jos unohdat muistiinpanojen salasanan, salasanan nollauksella et pääse aiemmin lukittuihin muistiinpanoihin. Jos nollaat salasanan ja luot sitten uuden muistiinpanojen salasanan, voit lukita sen avulla vain muita muistiinpanoja.

Muistiinpanojen salasanan valitseminen Asetukset-apissa

ios11-settings-app-topic-icon
  1. Napauta Asetukset-apissa Muistiinpanot.

2. Napauta Salasana.

3. Jos sinulla on useita tilejä, napauta tiliä, jolle haluat asettaa salasanan.

4. Noudata joko Käytä iPhonen pääsykoodia- tai Luo salasana ‑ohjeita. Jos haluat luoda muistiinpanojen salasanan, aseta salasanavihje.

5. Ota Face ID tai Touch ID käyttöön, jos laitteesi tukee niitä.

6. Napauta Done (Valmis).

Salasanan valitseminen Muistiinpanoissa

ios11-notes-app-topic-icon
  1. Avaa Muistiinpanot ja siirry muistiinpanoon, jonka haluat lukita.

2. Napauta Lisää-painikettaLisää-painike ja sitten Lukitse.

3. Noudata joko Käytä iPhonen pääsykoodia- tai Luo salasana ‑ohjeita. Jos haluat luoda muistiinpanojen salasanan, aseta salasanavihje.

4. Ota Face ID tai Touch ID käyttöön, jos laitteesi tukee niitä.

5. Napauta Done (Valmis).

Jos haluat lukita muistiinpanot laitteen pääsykoodilla, sinun on laitettava päälle iCloud-avainnippu.

Muistiinpanon lukitseminen

1. Avaa muistiinpano, jonka haluat lukita.

2. Napauta LisääLisää-painiketta.

3. Napauta LukitseLukitse.

ios-17-iphone-14-pro-notes-lock-note-callout

Kun olet lukinnut muistiinpanon, se pysyy avoinna, ja näytön ylälaidassa näkyy Lukitse-kuvakeLukitse-kuvake. Voit piilottaa muistiinpanon sisällön napauttamalla Lukitse-kuvakettaLukitse-kuvake.

Lue lisätietoja muistiinpanojen lukitsemisesta Macissa

Lukitun muistiinpanon avaaminen

1. Napauta lukittua muistiinpanoa.

2. Napauta Näytä muistiinpano.

ios-17-iphone-14-pro-notes-note-is-locked
  3. Käytä Face ID:tä tai Touch ID:tä tai anna salasana.

Lukitut muistiinpanot pysyvät avoinna usean minuutin ajan, joten voit helposti esimerkiksi siirtyä toiseen muistiinpanoon sekä kopioida ja sijoittaa toisista apeista. Jos suljet Muistiinpanot-apin tai laite menee nukkumaan, muistiinpano lukitaan uudelleen.

Lukituksen poistaminen

1. Napauta lukittua muistiinpanoa ja napauta sitten Näytä muistiinpano.

2. Anna salasanasi tai käytä Face ID:tä tai Touch ID:tä.

3. Napauta Lisää-painiketta Lisää-painike .

4. Valitse Poista .

ios-17-iphone-14-pro-notes-remove-lock-callout

Kun poistat muistiinpanon lukituksen, se poistetaan kaikilta laitteilta, joilla olet kirjautunut samaa Apple ID:tä käyttäen.

Voit lukita vain laitteella ja iCloudissa olevia muistiinpanoja. Et voi lukita muistiinpanoja, joissa on tunnisteita, PDF-tiedostoja, ääntä, videokuvaa tai Keynote-, Pages- tai Numbers-dokumentteja tai jotka käyttävät IMAP-protokollaa tilien (kuten Yahoo, Gmail ja Hotmail) synkronointiin. Muiden kanssa jaettuja muistiinpanoja ei myöskään voi suojata salasanalla. Jos haluat lopettaa muistiinpanon jakamisen, avaa muistiinpano, napauta Lisää käyttäjiä ‑painikettakäyttäjiä -painike ja napauta Hallitse jaettua muistiinpanoa > Lopeta jako.

Vaihtaminen muistiinpanojen salasanasta iPhonen pääsykoodiin

1. Varmista, että iCloud-avainnippu on käytössä. Jos haluat käyttää laitteen pääsykoodia lukittuihin muistiinpanoihin, sinun on laitettava päälle iCloud-avainnippu.

2. Napauta Asetukset-apissa Muistiinpanot.

3. Napauta Salasana.

4. Valitse Käytä laitteen pääsykoodia.

5. Käytä Face ID:tä tai Touch ID:tä tai anna aiempi muistiinpanojen salasana.

6. Anna iPhonen pääsykoodi.

7. Napauta OK. Kaikki lukitut muistiinpanot, joissa on käytetty uusinta muistiinpanojen salasanaa, päivitetään nyt käyttämään laitteesi pääsykoodia.

Jos päätät käyttää laitteen pääsykoodia muistiinpanojen lukitsemiseen, mutta poistat pääsykoodin laitteesta myöhemmin, voit silti käyttää lukittuja muistiinpanoja pääsykoodillasi.

Muistiinpanojen salasanan vaihtaminen

1. Napauta Asetukset-apissa Muistiinpanot.

2. Napauta Salasana.

3. Valitse Muistiinpanot-tili, jota haluat muuttaa, ja napauta sitten Vaihda salasana.

4. Käytä Face ID:tä tai Touch ID:tä tai anna aiempi muistiinpanojen salasana.

5. Anna uusi salasana ja salasanavihje.

Unohdetun muistiinpanojen salasanan nollaaminen

Jotta voit avata muistiinpanon lukituksen, sinun on annettava salasana, jolla muistiinpano on lukittu. Jos olet unohtanut muistiinpanojen salasanan, Apple ei voi auttaa sinua saamaan lukittuja muistiinpanoja takaisin käyttöösi. Voit luoda uuden muistiinpanojen salasanan tai käyttää muistiinpanojen salasanan sijasta laitteen pääsykoodia, mutta tämä ei anna sinulle pääsyä vanhoihin muistiinpanoihin. Jos asetat uuden muistiinpanojen salasanan tai vaihdat laitteen pääsykoodiin, voit suojata jatkossa luomasi muistiinpanot uudella salasanalla.

Jos sinulla on useita muistiinpanojen salasanoja, et pysty päättelemään, mitä salasanaa sinun tulisi käyttää, kun tarkastelet Muistiinpanojen luetteloa. Kun avaat vanhalla muistiinpanojen salasanalla lukitun muistiinpanon, mutta annat nykyisen salasanan, saat hälytyksen väärän salasanan antamisesta ja vanhaa salasanaa koskevan vihjeen. Jos annat oikean vanhan salasanan, saat mahdollisuuden päivittää muistiinpanon salasanan nykyiseen.

Muistiinpanojen salasanan nollaaminen:

1. Napauta Asetukset-apissa Muistiinpanot. Napauta sitten Salasana.

2. Valitse Muistiinpanot-tili, jota haluat muuttaa, ja napauta sitten Nollaa salasana.

3. Anna Apple ID:n salasana ja napauta sitten OK.

4. Napauta Nollaa salasana uudelleen.

5. Käytä laitteen pääsykoodia tai anna uusi salasana ja salasanavihje. Napauta Done (Valmis).