Jos et voi jakaa tai tehdä yhteistyötä iPhonen tai iPadin Muistiinpanot-apissa

Jotta kaikki voivat jakaa sisältöä ja tehdä yhteistyötä Muistiinpanot-apissa, jokaisella on oltava Apple-laite, jossa on käyttöjärjestelmän uusin versio ja riittävästi tallennustilaa. Muistiinpanoja voi käyttää myös iCloud.comissa.

Päivitä laitteesi

Varmista, että sinulla ja henkilöllä, jolle haluat jakaa tai jonka kanssa haluat tehdä yhteistyötä, on iOS:n tai iPadOS:n uusin versio iPhonessa tai iPadissa tai macOS:n uusin versio Macissa. Muistiinpanoissa ei voi tehdä yhteistyötä käyttäjien kanssa, joilla on muu kuin Apple-laite.

Jos sinulla on piirroksia sisältäviä muistiinpanoja, jotka on tehty ennen iOS 13:a, päivitä piirrokset Muistiinpanot-apissa, jotta ne hyödyntävät uusimpia ominaisuuksia.

Varmista, että käytät iCloudia

Kirjaudu iCloudiin samalla Apple ID:llä kaikissa laitteissa. iCloudin avulla voit tallentaa ja jakaa muistiinpanoja ja käsitellä niitä yhteistyössä muiden kanssa kaikissa laitteissa. Osa Muistiinpanot-apin yhteistyöominaisuuksista toimii vain, jos molemmat käyttäjät ovat kirjautuneet iCloudiin.

Varmista ennen muistiinpanon jakamista, että se näkyy Muistiinpanot-apin iCloud-kansiossa. Voit käsitellä muistiinpanoja yhteistyössä muiden kanssa vain silloin, jos muistiinpanot ovat iCloud-kansiossa.

iPhonessa näkyy Muistiinpanot-apin Kansiot-näyttö, jossa on korostettuna iCloud-kansio

Varmista, että jaat sisältöä muille Apple-tileille

Voit kutsua yhteystietoja muokkaamaan muistiinpanoa Muistiinpanot-apissa. Voit myös lähettää kopion muistiinpanosta esimerkiksi Mail- tai Viestit-apilla. Jos haluat aloittaa yhteistyön Viestit-apissa, varmista, että yhteystieto on kirjautunut iCloudiin ja että hän voi vastaanottaa iMessage-viestejä.

Muistiinpanon jakaminen:

1. Avaa muistiinpano, jonka haluat jakaa.

2. Napauta Jaa-painikettaNo alt supplied for Image.

3. Valitse valikosta, haluatko lähettää kopion vai kutsua yhteystiedon muokkaamaan muistiinpanoa. Jopa 100 henkilöä voi muokata muistiinpanoa.*

4. Napauta appia, kuten Mail tai Viestit, ja lähetä muistiinpano yhteystiedoille.

Varmista, että kaikilla on riittävästi iCloud-tallennustilaa

iCloudissa ja laitteessa on oltava riittävästi vapaata tallennustilaa, jotta voitte käyttää muistiinpanoja yhdessä. Voit vapauttaa tilaa tai hankkia lisää tallennustilaa päivittämällä iCloud+-palveluun.

Varmista, että myös henkilöllä, jonka kanssa yrität jakaa muistiinpanoa, on riittävästi tallennustilaa. Et ehkä näe jaettuihin muistiinpanoihin tehtyjä muutoksia, jos laitteessa tai iCloud-tilillä ei ole riittävästi vapaata tallennustilaa.

Tarkista, onko muistiinpanosi lukittu

Et voi jakaa salasanalla suojattuja muistiinpanoja. Jos haluat jakaa salasanalla suojatun muistiinpanon tai tehdä yhteistyötä muistiinpanossa, toimi näin:

1. Valitse muistiinpano, napauta Näytä muistiinpano ja avaa muistiinpanon lukitus Face ID:llä tai salasanalla.

2. Napauta Lisää-painikettaNo alt supplied for Image.

3. Poista salasanasuojaus napauttamalla Poista.

* Jotta muistiinpano synkronoituu reaaliajassa, yhteistyötä voi tehdä samanaikaisesti enintään 33 aktiivista osallistujaa.