Lapsen auttaminen iPhonen, iPadin tai iPod touchin käyttöönotossa

Ota lapsen iPhone, iPad tai iPod touch käyttöön, jotta hän voi muun muassa osallistua Perhejakoon ja suojata laitteensa. Voit myös muokata laitteen asetuksia, jotta tiedät, mitä toimintoja hän käyttää.

Kun hankit lapsellesi uuden iPhonen, iPadin tai iPod touchin, voit määrittää sen käyttämään Face ID:tä, Touch ID:tä, Apple ID:tä, Perhejakoa, Missä on...? -appia ja rajoituksia. Vaikka olisit jo ottanut laitteen käyttöön, voit tarkistaa sen asetukset ja ottaa erilaisia toimintoja, kuten Perhejaon, käyttöön. Tutustu alla oleviin vinkkeihimme.

Face ID:n, Touch ID:n tai pääsykoodin ottaminen käyttöön

Määritä Face ID tai Touch ID, jotta voit avata laitteesi katsomalla tai koskettamalla sitä. Voit lisätä Face ID:hen vaihtoehtoisen ulkonäön ja korkeintaan viisi sormenjälkeä, joten voit lisätä sekä omat että lapsesi tiedot.

Voit suojata heidän tietonsa myös asettamalla kuusinumeroisen pääsykoodin. Jos haluat käyttää nelinumeroista tai mukautettua pääsykoodia, napauta Pääsykoodivalinnat. Muistuta lasta, että pääsykoodia ei saa jakaa.

Älä käytä samaa pääsykoodia, jolla avaat laitteen. Jos et muista iOS:n edellisessä versiossa asettamaasi rajoitusten pääsykoodia tai Ruutuajan pääsykoodia, sinun täytyy tyhjentää laitteesi ja ottaa se käyttöön uutena laitteena, jotta voit poistaa pääsykoodin. Laitteen palauttaminen varmuuskopiosta ei poista pääsykoodia.

Lapsen Apple ID:n tarkistaminen

Apple ID on tili, jonka avulla voit käyttää Applen palveluita, kuten App Storea, Apple Musicia, iCloudia, iMessagea ja FaceTimea. Jokaisella pitäisi olla oma Apple ID:nsä, joten varmista, että lapsi kirjautuu sisään omalla Apple ID:llään. Älä jaa Apple ID:täsi lapsen kanssa. Jos lapsesi käyttää sinun Apple ID:täsi, voi ilmetä ongelmia, ettekä esimerkiksi saa toistenne iMessage-viestejä. Lue, miten voit varmistaa, että jokainen perheenjäsen käyttää omaa Apple ID:tään.

Siirry sen jälkeen lapsen Apple ID -tilisivulle ja varmista, että hänen tietonsa on annettu oikein. Tarkista hänen syntymäaikansa, sillä sen on oltava oikein, jotta eri toimintoja, kuten Perhejakoa, voi käyttää.

Perhejaon ottaminen käyttöön

Perhejaon avulla voitte jakaa toistenne App Store- ja Apple Books -ostokset, Apple Music -perhetilauksen, iCloud-tallennustilan sekä paljon muuta tiliä jakamatta. Kun laitat ostojen jaon päälle, perheesi tekemät ostot laskutetaan tililtäsi.

Voit myös laittaa lapselle Pyydä ostamaan -toiminnon päälle. Kun lapsi tekee oston, sinulle, joka olet perheen järjestäjä, lähetetään ilmoitus. Voit tarkistaa kohteen ja hyväksyä tai hylätä latauksen suoraan omasta laitteestasi. Tämä koskee sekä ostoja että ilmaisia latauksia.

Ota käyttöön Etsi [laitteeni] iOS-versiossa 13 tai uudemmassa
Etsi [laitteeni] auttaa sinua löytämään lapsesi laitteen, jos se katoaa tai varastetaan, ja auttaa sen suojaamisessa. Kirjaudu sisään iCloud.comiin lapsesi Apple ID:llä tai etsi kadonnut laite Missä on...? -aplla.

Perhejaon avulla kuka tahansa perheenjäsen voi auttaa etsimään kadonneen perheenjäsenen laitetta.

Katso, miten voit ottaa Etsi [laitteeni] -apin käyttöön. Jos sinulla on iOS 12, sinun on otettava käyttöön Etsi iPhoneni -appi ja käytettävä sitä.

Etsi perheenjäseniä Missä on...? -apilla
Missä on...? -apin avulla voit etsiä perheenjäseniäsi laitteellasi, jossa on iOS 13 tai uudempi. Avaa sovellus, lisää lapsesi ystäviksesi ja pyydä heitä hyväksymään kutsu.

Perhejaon avulla perheenjäsenet voivat jakaa sijaintinsa toistensa kanssa automaattisesti.

Lue lisää siitä, miten Missä on...? -appi otetaan käyttöön. Jos sinulla on iOS 12 tai aiempi, katso, miten voit ottaa Etsi ystäväni -apin käyttöön.

Sisältö- ja yksityisyysrajoitusten asettaminen lapselle

iOS 12:n tai uudemman Ruutuajan avulla voit estää tai rajoittaa tiettyjä lapsesi iPhonen appejaasettamalla sisältö- ja tietosuojarajoituksia. Siirry kohtaan Asetukset > Ruutuaika > Jatka ja valitse sitten Tämä on oma iPhoneni tai Tämä on lapseni iPhone.

Jos laite on lapsesi, voit määrittää asetukset suoraan lapsesi laitteesta tai käyttää Perhejakoa määrittääksesi lapsesi laitteen omasta iPhonestasi tai iPadistasi. Kun olet määrittänyt lapsesi laitteen, voit myös katsoa raportteja ja säätää asetuksia milloin tahansa omasta laitteestasi Perhejaon avulla.

Ruutuajan avulla voit myös luoda oman pääsykoodin, jotta voit suojata asetukset niin, että vain sinä voit lisätä käyttöaikaa tai tehdä muutoksia.