Lapsen auttaminen iPhonen, iPadin tai iPod touchin käyttöönotossa

Ota lapsen iPhone, iPad tai iPod touch käyttöön, jotta hän voi muun muassa osallistua Perhejakoon ja suojata laitteensa. Voit myös muokata laitteen asetuksia, jotta tiedät, mitä toimintoja hän käyttää.

Kun hankit lapselle uuden iPhonen, iPadin tai iPod touchin, voit ottaa siinä käyttöön Touch ID:n, Apple ID:n, Perhejaon, Etsi puhelimeni -toiminnon, Etsi ystäväni -toiminnon ja rajoituksia. Vaikka olisit jo ottanut laitteen käyttöön, voit tarkistaa sen asetukset ja ottaa erilaisia toimintoja, kuten Perhejaon, käyttöön. Tutustu alla oleviin vinkkeihimme.

Ota Touch ID ja pääsykoodi käyttöön

Ota Touch ID käyttöön, jotta voit poistaa laitteen lukituksen yhdellä sormen kosketuksella. Voit rekisteröidä enintään viisi sormenjälkeä, joten lisää lapsesi sormenjäljet ja omasi.

Voit asettaa myös kuusinumeroisen pääsykoodin, jolla voit suojata hänen tietonsa. Jos haluat käyttää nelinumeroista tai mukautettua pääsykoodia, napauta Pääsykoodivalinnat. Muistuta lasta, että pääsykoodia ei saa jakaa.

Tarkista lapsen Apple ID

Apple ID on tili, jonka avulla voi käyttää Applen palveluita, kuten App Storea, iTunesia, Apple Musicia, iCloudia, iMessagea ja FaceTimea. Jokaisella pitäisi olla oma Apple ID:nsä, joten varmista, että lapsi kirjautuu sisään omalla Apple ID:llään. Älä jaa Apple ID:täsi lapsen kanssa. Jos lapsesi käyttää sinun Apple ID:täsi, voi ilmetä ongelmia, ettekä esimerkiksi saa toistenne iMessage-viestejä. Lue, miten voit varmistaa, että jokainen perheenjäsen käyttää omaa Apple ID:tään.

Siirry sen jälkeen lapsen Apple ID -tilisivulle ja varmista, että hänen tietonsa on annettu oikein. Tarkista hänen syntymäpäivänsä, sillä sen on oltava oikein, jotta eri toimintoja, kuten Perhejakoa, voi käyttää.

Ota Perhejako käyttöön

Perhejako mahdollistaa muun muassa iTunes-, iBooks- ja App Store-ostojen, Apple Music -perhejäsenyyden ja iCloud-tallennustilan jakamisen ilman tilin jakamista. Kun laitat ostojen jaon päälle, perheesi tekemät ostot laskutetaan tilillesi.

Voit myös laittaa lapselle Pyydä ostamaan -toiminnon päälle. Kun lapsi tekee oston, sinulle, joka olet perheen järjestäjä, lähetetään ilmoitus. Voit tarkistaa kohteen ja hyväksyä tai hylätä latauksen suoraan omasta laitteestasi. Tämä koskee sekä ostoja että ilmaisia latauksia.

Ota Etsi iPhoneni -toiminto käyttöön

Etsi iPhoneni -toiminnolla voit etsiä lapsen kadonneen tai varastetun laitteen ja suojata sitä. Näet kadonneen laitteen kirjautumalla hänen Apple ID:llään iCloud.comiin tai Etsi iPhoneni -palveluun.

Perhejaon avulla kuka tahansa perheenjäsen voi auttaa toisen perheenjäsenen laitteen etsimisessä.

Lue, miten Etsi iPhoneni- toiminto otetaan käyttöön.

Ota Etsi ystäväni -toiminto käyttöön

Etsi ystäväni -toiminnolla voit etsiä perheenjäsenet iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai iCloud.comissa. Avaa appi, lisää lapsi ystäväksi ja pyydä häntä hyväksymään kutsu.

Perhejaon avulla perheenjäsenet voivat jakaa sijaintinsa automaattisesti toistensa kanssa.

Lue, miten voit ottaa Etsi ystäväni -toiminnon käyttöön.

Aseta lapselle oikeuksia ja rajoituksia

Myös käyttörajoituksiksi kutsuttujen rajoitusten avulla voit estää tietyt apit ja ominaisuudet tai rajoittaa niiden käyttöä lapsen iPhonessa. Valitse Asetukset > Yleiset > Rajoitukset ja napauta Ota rajoitukset käyttöön. Luo sen jälkeen pääsykoodi, jotta voit milloin tahansa tarkistaa lapsen laitteen asetukset.

Tässä on esimerkkejä rajoitettavissa olevia asioista:

• Estä appeja, kuten iTunes Store. Voit säätää myös sitä, mitä lapsi pystyy tekemään apeissa, esimerkiksi ostoja apeissa.
  • Lue, mitä sisältöjä lapsi pystyy käyttämään. Rajoita esimerkiksi lapsille sopimatonta sisältöä tai R-luokituksen saaneita elokuvia.
  • Valitse, mitä asetuksia lapsi voi muuttaa. Jos haluat esimerkiksi varmistaa, että Etsi iPhoneni -toiminto on päällä, napauta Sijaintipalvelut, laita Sijaintipalvelut päälle ja valitse Älä salli muutoksia.
  • Lue lisätietoja mahdollisista käyttörajoituksista.