Lapsen auttaminen iPhonen, iPadin tai iPod touchin käyttöönotossa

Ota lapsen iPhone, iPad tai iPod touch käyttöön, jotta hän voi muun muassa osallistua Perhejakoon ja suojata laitteensa. Voit myös muokata laitteen asetuksia, jotta tiedät, mitä toimintoja hän käyttää.

iPhone, jossa näkyy videopeli

Kun hankit lapselle uuden iPhonen, iPadin tai iPod touchin, voit ottaa siinä käyttöön Touch ID:n, Apple ID:n, Perhejaon, Etsi iPhoneni -toiminnon, Etsi ystäväni -toiminnon ja käyttörajoituksia. Vaikka olisit jo ottanut laitteen käyttöön, voit tarkistaa sen asetukset ja ottaa erilaisia toimintoja, kuten Perhejaon, käyttöön. Tutustu alla oleviin vinkkeihimme.

Ota Touch ID ja pääsykoodi käyttöön

Ota Touch ID käyttöön, jotta voit poistaa laitteen lukituksen yhdellä sormen kosketuksella. Voit rekisteröidä enintään viisi sormenjälkeä, joten lisää lapsesi sormenjäljet ja omasi.

Voit asettaa myös kuusinumeroisen pääsykoodin, jolla voit suojata hänen tietonsa. Jos haluat käyttää nelinumeroista tai mukautettua pääsykoodia, napauta Pääsykoodivalinnat. Muistuta lasta, että pääsykoodia ei saa jakaa.

Tarkista lapsen Apple ID

Apple ID on tili, jonka avulla voi käyttää Applen palveluita, kuten App Storea, iTunesia, Apple Musicia, iCloudia, iMessagea ja FaceTimea. Jokaisella pitäisi olla oma Apple ID:nsä, joten varmista, että lapsi kirjautuu sisään omalla Apple ID:llään. Älä jaa Apple ID:täsi lapsen kanssa. Jos lapsesi käyttää sinun Apple ID:täsi, voi ilmetä ongelmia, ettekä esimerkiksi saa toistenne iMessage-viestejä. Lue, miten voit varmistaa, että jokainen perheenjäsen käyttää omaa Apple ID:tään.

Siirry sen jälkeen lapsen Apple ID -tilisivulle ja varmista, että hänen tietonsa on annettu oikein. Tarkista hänen syntymäpäivänsä, sillä sen on oltava oikein, jotta eri toimintoja, kuten Perhejakoa, voi käyttää.

Perhejaon käyttöönotto

Perhejako mahdollistaa muun muassa App Store, iTunes- ja Apple Books -ostojen, Apple Music -perhetilauksen ja iCloud-tallennustilan jakamisen ilman tilin jakamista. Kun laitat ostojen jaon päälle, perheesi tekemät ostot laskutetaan tilillesi.

Voit myös laittaa lapselle Pyydä ostamaan -toiminnon päälle. Kun lapsi tekee oston, sinulle, joka olet perheen järjestäjä, lähetetään ilmoitus. Voit tarkistaa kohteen ja hyväksyä tai hylätä latauksen suoraan omasta laitteestasi. Tämä koskee sekä ostoja että ilmaisia latauksia.

Ota Etsi iPhoneni -toiminto käyttöön
Etsi iPhoneni -toiminnolla voit etsiä lapsen kadonneen tai varastetun laitteen ja suojata sitä. Näet kadonneen laitteen kirjautumalla hänen Apple ID:llään iCloud.comiin tai Etsi iPhoneni -palveluun.

Perhejaon avulla kuka tahansa perheenjäsen voi auttaa toisen perheenjäsenen laitteen etsimisessä.

Lue, miten Etsi iPhoneni- toiminto otetaan käyttöön.

Etsi ystäväni -toiminnon käyttöönotto
Etsi ystäväni -toiminnolla voit etsiä perheenjäsenet iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai iCloud.comissa. Avaa appi, lisää lapsi ystäväksi ja pyydä häntä hyväksymään kutsu.

Perhejaon avulla perheenjäsenet voivat jakaa sijaintinsa automaattisesti toistensa kanssa.

Lue, miten voit ottaa Etsi ystäväni -toiminnon käyttöön.

Aseta lapsellesi sisältö- ja yksityisyysrajoituksia

iOS 12:n Ruutuajan avulla voit estää tai rajoittaa tiettyjä lapsesi iPhonen appejaasettamalla sisältö- ja yksityisyysrajoituksia. Siirry kohtaan Asetukset > Ruutuaika > Jatka ja valitse sitten Tämä on oma iPhoneni tai Tämä on lapseni iPhone.

Jos laite on lapsesi, voit määrittää asetukset suoraan lapsesi laitteesta tai käyttää Perhejakoa määrittääksesi lapsesi laitteen omasta iPhonestasi tai iPadistasi. Kun olet määrittänyt lapsesi laitteen, voit myös katsoa raportteja ja säätää asetuksia milloin tahansa omasta laitteestasi Perhejaon avulla.

Ruutuajan avulla voit myös luoda oman pääsykoodin, jotta voit suojata asetukset niin, että vain sinä voit lisätä käyttöaikaa tai tehdä muutoksia.

Älä käytä samaa pääsykoodia, jolla avaat laitteen. Jos et muista iOS:n edellisessä versiossa asettamaasi rajoitusten pääsykoodia tai Ruutuajan pääsykoodia, sinun täytyy tyhjentää laitteesi ja ottaa se käyttöön uutena laitteena, jotta voit poistaa pääsykoodin. Laitteen palauttaminen varmuuskopiosta ei poista pääsykoodia.