Lapsen auttaminen iPhonen, iPadin tai iPod touchin käyttöönotossa

Ota lapsesi laite käyttöön, jotta hän voi muun muassa käyttää Perhejakoa ja suojata laitteensa. Jos olet ottanut lapsesi laitteen käyttöön, voit edelleen muuttaa asetuksia ja ottaa erilaisia toimintoja käyttöön.

Ota Face ID, Touch ID tai pääsykoodi käyttöön

Ota käyttöön pääsykoodi, jolla lapsesi voi avata laitteen lukituksen. Älä käytä samaa pääsykoodia lapsesi laitteessa ja omassa laitteessasi. Muistuta lastasi, että pääsykoodia ei saa jakaa.

Voit ottaa käyttöön myös Face ID:n ja Touch ID:n, niin voit avata laitteen lukituksen myös vilkaisulla tai kosketuksella. Voit rekisteröidä Face ID:hen vaihtoehtoisen ulkonäön ja korkeintaan viisi sormenjälkeä, joten lisää sekä lapsesi tiedot että omat tietosi.

Ota pääsykoodi käyttöön.

Ota Face ID käyttöön.

Ota Touch ID käyttöön.

Varmista, että lapsellasi on oma Apple ID

Apple ID on tili, jolla voit käyttää Viestejä, App Storea ja muita Applen palveluita. Jokaisella pitäisi olla oma Apple ID:nsä, joten älä jaa omaa Apple ID:täsi lapsesi kanssa. Jos lapsesi käyttää sinun Apple ID:täsi, hän voi käyttää kaikkia henkilökohtaisia sisältöjäsi, myös tekstiviestejä ja kuvia.

Jos lapsellasi ei ole Apple ID:tä, voit luoda hänelle Apple ID:n, kun otat Perhejaon käyttöön.

Jos lapsellasi on jo Apple ID, hänen pitäisi jatkaa sen käyttöä. Pyydä lastasi kirjautumaan osoitteeseen appleid.apple.com ja varmistamaan, että hänen syntymäaikansa on oikein.

Ota Perhejako käyttöön

Perhejaon avulla voit jakaa sijaintisi automaattisesti perheenjäsenten kanssa. Jos perheenjäsenen laite katoaa, voit paikantaa sen kartalla Missä on…? -apin avulla.

Perheet voivat myös jakaa tilauksia, kuten Apple Musicin ja iCloud-tallennustilan. Tämän lisäksi perheenjäsenet voivat jakaa App Storen, iTunes Storen, Apple TV -apin ja Apple Booksin ostoksia.

Ota Perhejako käyttöön.

Varmista, että Missä on…? -appi on käytössä

Ota käyttörajoitukset käyttöön

Jos haluat estää lapsesi iPhonen tietyt apit ja ominaisuudet tai rajoittaa niiden käyttöä, ota käyttörajoitukset käyttöön. Voit esimerkiksi estää lapsille sopimattomat sisällöt, ostokset ja lataukset tai asettaa peleille rajoituksia.

Ota käyttörajoitukset käyttöön.

Ota Pyydä ostamaan -toiminto käyttöön

Jos haluat, että lapset pyytävät lupaa ennen tuotteiden ostamista, maksuttomien appien lataamista tai tilauksen rekisteröintiä, ota Pyydä ostamaan -toiminto käyttöön. Pyydä ostamaan -toiminto otetaan automaattisesti käyttöön alle 13-vuotiailla lapsilla.

Ota Pyydä ostamaan -toiminto käyttöön.