Apple TV:n käyttöönotto

Aloita Apple TV:n käyttö noudattamalla seuraavia ohjeita.

Tarvitset seuraavat:

Jos jäät jumiin tai haluat palata edelliseen näyttöön käyttöönoton aikana, paina kaukosäätimen Menu-painiketta. Voit aloittaa alusta irrottamalla laitteen virtalähteestä ja kytkemällä sen sitten takaisin.

Liittäminen virtalähteeseen ja yhdistäminen kotiteatterilaitteisiin

Liitä Apple TV virtalähteeseen ja kytke se televisioon HDMI-kaapelilla. Varmista Apple TV 4K:ssa, että käytössä on HDMI 2.0 -kaapeli tai uudempi. Jos olet yhdistämässä Apple TV 4K:ta vastaanottimeen, varmista, että myös se tukee HDMI 2.0:aa tai uudempaa. Kytke sitten vastaanotin toisella HDMI-kaapelilla televisioon.

Internet-yhteyden voi muodostaa Ethernetin avulla liittämällä Apple TV:n reitittimeen Ethernet-kaapelilla. Voit myös muodostaa Wi-Fi-yhteyden käyttöönoton aikana.

Kaukosäätimen kytkeminen päälle ja laiteparin muodostaminen

Valitse televisiosta sama sisääntulo, johon Apple TV on liitetty. Kytke sitten television (sekä vastaanottimen tai kytkinrasian) virta, niin Apple TV:n käyttöönottonäyttö avautuu. Etkö näe käyttöönottonäyttöä?

Muodosta kaukosäätimestä ja Apple TV:stä laitepari klikkaamalla kaukosäätimen Touch-pintaa. Jos kaukosäädin ei yhdisty, paina Menu- ja Lisää äänenvoimakkuutta -painikkeita viiden sekunnin ajan. Tai jos saat viestin, jonka mukaan olet liian kaukana, aseta kaukosäädin Apple TV:n päälle.

Jos käytössäsi on Apple TV (2. tai 3. sukupolvi), lue miten voit muodostaa laiteparin Apple Remotesta (alumiini).

Kielen valitseminen ja Sirin laittaminen päälle

Etsi kielesi ja maasi tai alueesi pyyhkäisemällä kaukosäätimen Touch-pintaa. Tee valinta klikkaamalla Touch-pintaa. Jos valitset väärän kielen, palaa edelliseen näyttöön painamalla Menu-painiketta ja yritä uudelleen.

Valitse pyydettäessä, haluatko käyttää Siriä.

Käyttöönottaminen iOS-laitteen avulla tai käsin

Valinnalla Ota käyttöön laitteen avulla voit siirtää iOS-laitteesta Apple TV:hen asetuksia, kuten iTunesin, iCloudin ja Wi-Fi-verkon kirjautumistiedot. Noudata sitten iOS-laitteen ja Apple TV:n näytössä näkyviä ohjeita.

Jos et voi ottaa Apple TV:tä käyttöön iOS-laitteen avulla, palaa edelliseen näyttöön painamalla kaukosäätimen Menu-painiketta ja valitse Ota käyttöön käsin.

Jos käytössäsi on Apple TV (2. tai 3. sukupolvi), suorita käyttöönotto loppuun noudattamalla näytön ohjeita.

TV-palveluntarjoajan sisällön käyttäminen

Kirjaudu TV-palveluntarjoajan palveluun, niin voit katsella TV-sarjoja ja elokuvia apeilla, jotka sisältyvät Apple TV:si kaapeli- tai TV-tilaukseen.

Saatavilla vain Yhdysvalloissa.

Yksi Koti-valikko -toiminnon käyttöönotto jokaisessa Apple TV:ssä

Yksi Koti-valikko -toiminto pitää apit ja Koti-valikot samoina jokaisessa omistamassasi Apple TV:ssä, kun kirjaudut iCloudiin. Jos näet viestin, jossa kysytään, haluatko käyttää Yksi Koti-valikko -toimintoa, valitse Täsmää Koti-valikot.

Jos valitset vaihtoehdon Ei nyt, voit ottaa toiminnon myöhemmin käyttöön kohdassa Asetukset > Tilit > iCloud > Yksi Koti-valikko.

Huoneen valitseminen

Valitse huone, jossa Apple TV:si on, niin se lisätään iOS-laitteesi Koti-appiin automaattisesti. Tämän jälkeen voit toistaa musiikkia AirPlay 2:n kautta kaikista Apple TV:istä, HomePodeista ja AirPlay 2 -yhteensopivista kaiuttimista, joita kotonasi on.

TV:n hyödyntäminen monipuolisesti

Jos sinulla on Apple TV 4K:hon yhdistetty 4K-televisio, joka tukee HDR- tai Dolby Vision -sisältöä, laite saattaa pyytää sinua toteuttamaan lyhyen näyttötestin näitä sisältötyyppejä varten. Tee testi noudattamalla näytöllä näkyviä ohjeita ja vahvista kuvan kirkkaus. Lue lisää 4K-, HDR- ja Dolby Vision -ominaisuuksista Apple TV 4K:ssa.

Käyttöönoton viimeistely

Suorita näyttöön tulevat vaiheet ja valitse sijaintipalveluiden, näytönsäästäjien ja analyysitietojen jakamisen asetukset. Tämän jälkeen voit Koti-valikosta avata App Storen, josta voit hakea ja ladata video- sekä peliappeja, kuten Hulu, DirecTV Now, Netflix, NBA ja HBO.

Näin saat apua

• Jos jäät jumiin, palaa edelliseen näyttöön painamalla kaukosäätimen Menu-painiketta.
  • Jos kaukosäädin ei vastaa, paina Menu- ja Lisää äänenvoimakkuutta -painikkeita kahden sekunnin ajan.
  • Jos Apple TV ei vastaa tai jäät jumiin käyttöönoton aikana, irrota laite virtalähteestä ja kytke se sitten takaisin.
  • Lue, miten toimia, jos käytössäsi on Apple TV (2. tai 3. sukupolvi) ja tarvitset vahvistuskoodin Apple ID:llä kirjautumista varten.
  • Jos ilmenee muita ongelmia, ota yhteys Apple-tukeen.