Apple TV:n käyttöönotto

Aloita Apple TV:n käyttö noudattamalla seuraavia ohjeita.

Tarvitset seuraavat:

• Oma internet-yhteys*
  • TV tai muu näyttö, jossa on HDMI-portti
  • HDMI-kaapeli (Apple TV 4K:ssa tarvitaan HDMI 2.0 -kaapeli tai uudempi yhteensopiva kaapeli)

Jos haluat ottaa Apple TV:n käyttöön iOS-laitteen kanssa, suorita ensin iOS-laitteessa seuraavat toimenpiteet:

*Apple TV ei tue julkisia ja tilausperusteisia verkkoja, jotka edellyttävät kirjautumista.

Apple TV:n valinta

Apple TV 4K:n tai Apple TV HD:n käyttöönotto

Voit palata käyttöönoton aikana edelliseen näyttöön painamalla kaukosäätimen Menu-painiketta. Jos haluat aloittaa alusta, irrota Apple TV virtalähteestä ja liitä se sitten uudelleen.

Kytke televisio pistorasiaan ja käynnistä se

Kytke Apple TV virtalähteeseen ja liitä se HDMI-kaapelilla televisioon. Jos haluat katsoa 4K HDR -elokuvia Apple TV 4K:lla, varmista, että käytät HDMI 2.0 -kaapelia tai uudempaa ja että televisiosi tukee 4K:ta, HDR:ää tai molempia. Voit myös määrittää Apple TV 4K:n toistamaan äänen Dolby Atmos -ominaisuudella.

Käynnistä televisio ja valitse HDMI-tulo, johon Apple TV on liitetty. Etkö näe asetusten määritysnäyttöä?

Jos et haluat muodostaa Wi-Fi-yhteyttä käyttöönoton aikana, voit liittää Apple TV:n Ethernet-kaapelilla reitittimeen.

Apple TV:n portit ja kaapelit

Valitse kieli ja laita Siri päälle

Etsi kielesi ja maasi tai alueesi pyyhkäisemällä Apple TV Remoten Touch-pintaa. Tee valinta klikkaamalla Touch-pintaa. Jos valitset väärän kielen, palaa edelliseen näyttöön painamalla Menu-painiketta.

Valitse pyydettäessä, haluatko käyttää Siriä.

Lue lisätietoja Apple TV Remoten käyttämisestä Apple TV:n hallintaan.

Apple TV Remoten Touch-pinta

Jatka käyttöönottoa iOS-laitteella tai suorita se manuaalisesti

Jos haluat lisätä Apple ID:si ja Wi-Fi-asetuksesi automaattisesti Apple TV:hen, valitse Ota käyttöön laitteen avulla. Avaa sitten iOS-laitteen lukitus, pidä laitetta Apple TV:n lähellä ja toimi iOS-laitteen sekä Apple TV:n näyttöihin tulevien ohjeiden mukaan.

Jos et halua ottaa Apple TV:tä käyttöön iOS-laitteen kanssa, valitse Ota käyttöön käsin. Muodosta sitten yhteys kotisi Wi-Fi-verkkoon ja kirjaudu Apple ID:lläsi sisään toimimalla Apple TV:n näyttöön tulevien ohjeiden mukaan.

Jos sinulla ei ole Apple ID:tä, voit luoda sen. Jos olet unohtanut Apple ID:si, toimi näiden ohjeiden mukaan.

Kirjaudu TV-palveluntarjoajan palveluun

Joissakin maissa ja joillakin alueilla voit ehkä kirjautua Apple TV:ssä TV- tai kaapelipalveluntarjoajan palveluun kaapeli- tai TV-tilaukseesi sisältyvien TV-ohjelmien ja elokuvien katselua varten

Jos saat Apple TV:n kaapelipalveluntarjoajalta, Apple TV:n pitäisi olla valmiiksi valtuutettu tilaustasi varten.

Valitse asetukset

Ota Yksi Koti-valikko -toiminto käyttöön, jolloin Koti-valikko ja apit pysyvät kaikissa Apple TV:issä samana. Valitse huone, jossa Apple TV:si on, jos haluat lisätä sen iOS-laitteesi ja Macisi Koti-appiin automaattisesti. Lataa myös ilmakuvanäytönsäästäjät.

Jos sinulla on Apple TV 4K:hon yhdistetty 4K-televisio, joka tukee HDR- tai Dolby Vision -sisältöä, laite saattaa pyytää sinua suorittamaan lyhyen näyttötestin. Suorita testi noudattamalla näytöllä näkyviä ohjeita ja vahvista kuvan kirkkaus. Lue lisää 4K-, HDR- ja Dolby Vision -ominaisuuksista Apple TV 4K:ssa.

Hanki appeja ja aloita suoratoisto

Kun käyttöönotto on suoritettu, näet Koti-valikon. Täällä voit katsoa suosikkiohjelmiasi ja -elokuviasi sekä löytää lisää mieluista katsottavaa Apple TV -apista. Voit myös ladata pelejä ja appeja App Storesta.

Sinun kannattaa ehkä myös tarkistaa Apple TV:n päivitykset.

Lisätietoja Apple TV:stä saat lukemalla Apple TV:n käyttöoppaan.

Tarvitsetko apua?

Saat ohjeita etsimällä ongelmasi alta.

Jos Apple TV:n virta ei kytkeydy

Varmista, että Apple TV on kytketty virtalähteeseen ja että HDMI-kaapeli on liitetty kunnolla sekä Apple TV:hen että televisioon. Jos Apple TV:n virta ei kytkeydy tai jos Apple TV ei näytä videokuvaa tai toista ääntä, lue, mitä tehdä.

Jos kaukosäädintä ei voi käyttää

Apple TV Remote täytyy ehkä ladata ensin. Jos kaukosäädin on ladattu, mutta se ei vastaa, paina Menu- ja Lisää äänenvoimakkuutta -painikkeita kahden sekunnin ajan.

Jos olet ostanut Apple TV:n joltakulta, mutta sen mukana ei toimitettu kaukosäädintä, sinun on ostettava Apple TV Remote Apple TV:n käyttöönottoa varten.

Jos et pysty ottamaan Apple TV:tä käyttöön tai näet virheilmoituksen

Jos Apple TV lakkaa vastaamasta käyttöönoton aikana, irrota Apple TV virtalähteestä ja liitä se sitten uudelleen.

Jos et pääse jostakin näytöstä eteenpäin käyttöönoton aikana, yritä yhdistää Apple TV toiseen Wi-Fi-verkkoon, esimerkiksi puhelimen omaan yhteyspisteeseen. Kun käyttöönotto on suoritettu, siirry Apple TV:ssä Asetukset-kohtaan ja muodosta yhteys kotisi Wi-Fi-verkkoon.

Jos sinulla on muita ongelmia, ota yhteyttä Apple-tukeen.