Apple TV:n käyttöönotto

Aloita Apple TV:n käyttö noudattamalla seuraavia ohjeita.

Tarvitset seuraavat:

Jos jäät jumiin tai haluat palata edelliseen näyttöön käyttöönoton aikana, paina kaukosäätimen Menu-painiketta. Voit aloittaa alusta irrottamalla laitteen virtalähteestä ja kytkemällä sen sitten takaisin.

Liitä virtalähteeseen ja yhdistä kotiteatterilaitteisiin

Liitä Apple TV virtalähteeseen ja kytke se televisioon HDMI-kaapelilla. Varmista Apple TV 4K:ssa, että käytössä on HDMI 2.0 -kaapeli tai uudempi. Jos olet yhdistämässä Apple TV 4K:ta vastaanottimeen, varmista, että myös se tukee HDMI 2.0:aa tai uudempaa. Kytke sitten vastaanotin toisella HDMI-kaapelilla televisioon.

Internet-yhteyden voi muodostaa Ethernetin avulla liittämällä Apple TV:n reitittimeen Ethernet-kaapelilla. Voit myös muodostaa Wi-Fi-yhteyden käyttöönoton aikana.

Apple TV:n portit ja kaapelit

Kytke kaukosäädin päälle ja muodosta laitepari

Valitse televisiosta sama sisääntulo, johon Apple TV on liitetty. Kytke sitten television (sekä vastaanottimen tai kytkinrasian) virta, niin Apple TV:n käyttöönottonäyttö avautuu. Etkö näe käyttöönottonäyttöä?

Muodosta kaukosäätimestä ja Apple TV:stä laitepari klikkaamalla kaukosäätimen Touch-pintaa. Jos kaukosäädin ei yhdisty, paina Menu-painiketta ja äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta viiden sekunnin ajan. Tai jos saat viestin, jonka mukaan olet liian kaukana, aseta kaukosäädin Apple TV:n päälle.

Jos käytössäsi on Apple TV (2. tai 3. sukupolvi), lue miten voit muodostaa laiteparin Apple Remotesta (alumiini).

Apple TV Remote -kaukosäätimen Touch-pinta

Valitse kieli ja laita Siri päälle

Etsi kielesi ja maasi tai alueesi pyyhkäisemällä kaukosäätimen Touch-pintaa. Tee valinta klikkaamalla Touch-pintaa. Jos valitset väärän kielen, palaa edelliseen näyttöön painamalla Menu-painiketta ja yritä uudelleen.

Valitse pyydettäessä, haluatko käyttää Siriä.

Ota käyttöön iOS-laitteen avulla tai käsin

Valinnalla Ota käyttöön laitteen avulla voit siirtää iOS-laitteesta Apple TV:hen asetuksia, kuten iTunesin, iCloudin ja Wi-Fi-verkon kirjautumistiedot. Noudata sitten iOS-laitteen ja Apple TV:n näytössä näkyviä ohjeita.

Jos et voi ottaa Apple TV:tä käyttöön iOS-laitteen avulla, palaa edelliseen näyttöön painamalla kaukosäätimen Menu-painiketta ja valitse Ota käyttöön käsin.

Jos käytössäsi on Apple TV (2. tai 3. sukupolvi), suorita käyttöönotto loppuun noudattamalla näytön ohjeita.

Käytä TV-palveluntarjoajan sisältöä

Kirjaudu TV- tai kaapelipalveluntarjoajan palveluun, niin voit katsella TV-sarjoja ja elokuvia apeilla, jotka sisältyvät Apple TV:si kaapeli- tai TV-tilaukseenJos saat Apple TV:n kaapelipalveluntarjoajalta, Apple TV:n pitäisi olla valmiiksi valtuutettu tilaustasi varten.

Ota Yksi Koti-valikko -toiminto käyttöön jokaisessa Apple TV:ssä

Yksi Koti-valikko -toiminto pitää apit ja Koti-valikot samoina jokaisessa omistamassasi Apple TV:ssä, kun kirjaudut iCloudiin. Jos näet viestin, jossa kysytään, haluatko käyttää Yksi Koti-valikko -toimintoa, valitse Yhdenmukaista Koti-valikot.

Jos valitset vaihtoehdon Ei nyt, voit ottaa toiminnon myöhemmin käyttöön kohdassa Asetukset > Tilit > iCloud > Yksi Koti-valikko.

Valitse huone

Hyödynnä TV:tä monipuolisesti

Jos sinulla on Apple TV 4K:hon yhdistetty 4K-televisio, joka tukee HDR- tai Dolby Vision -sisältöä, laite saattaa pyytää sinua toteuttamaan lyhyen näyttötestin näitä sisältötyyppejä varten. Tee testi noudattamalla näytöllä näkyviä ohjeita ja vahvista kuvan kirkkaus. Lue lisää 4K-, HDR- ja Dolby Vision -ominaisuuksista Apple TV 4K:ssa.

Käyttöönoton viimeistely

Suorita näyttöön tulevat vaiheet ja valitse sijaintipalveluiden, näytönsäästäjien ja analyysitietojen jakamisen asetukset. Tämän jälkeen voit avata Koti-valikosta App Storen, josta voit hakea ja ladata video- sekä peliappeja, kuten Hulu, DirecTV Now, Netflix, NBA ja HBO.

Näin saat apua

• Jos jäät jumiin, palaa edelliseen näyttöön painamalla kaukosäätimen Menu-painiketta.
  • Jos kaukosäädin ei vastaa, paina Menu-painiketta ja äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta kahden sekunnin ajan.
  • Jos Apple TV ei vastaa tai jäät jumiin käyttöönoton aikana, irrota laite virtalähteestä ja kytke se sitten takaisin.
  • Lue, miten toimia, jos käytössäsi on Apple TV (2. tai 3. sukupolvi) ja tarvitset vahvistuskoodin Apple ID:llä kirjautumista varten.
  • Jos ilmenee muita ongelmia, ota yhteyttä Apple-tukeen.