HomePodin, HomePod minin, Apple TV:n tai iPadin määrittäminen kodin keskittimeksi

Tarvitset kodin keskittimen, jos haluat hallita HomeKit- ja Matter-lisälaitteita ollessasi poissa kotoa, jakaa lisälaitteiden käyttöoikeuksia muille tai automatisoida lisälaitteet tekemään haluamasi asiat haluamaasi aikaan.

Jotta voit lisätä Matter-lisälaitteita Koti-appiin, sinun on otettava kodin keskitin käyttöön. Thread-yhteensopivat Matter-lisälaitteet vaativat Thread-yhteensopivan kodin keskittimen, kuten HomePod minin tai Apple TV 4K:n (3. sukupolvi, Wi-Fi+Ethernet), tai tuetun kolmannen osapuolen reunareitittimen.

HomePod minin tai HomePodin ottaminen käyttöön kodin keskittimenä

Kun otat HomePod minin ja HomePodin käyttöön,* niistä tulee automaattisesti kodin keskittimiä. Varmista, että olet kirjautunut iCloudiin iPhonessa tai iPadissa Apple ID:llä, jolla olet ottanut HomeKit- ja Matter-lisälaitteet käyttöön Koti-apissa.

Apple TV:n määrittäminen kodin keskittimeksi

1. Avaa Apple TV:n Asetukset.

2. Valitse Käyttäjät ja tilit. Varmista, että nimesi on valittuna oletuskäyttäjäksi ja että olet kirjautunut iCloudiin Apple ID:llä, jolla olet ottanut HomeKit- ja Matter-lisälaitteet käyttöön Koti-apissa.

3. Palaa Apple TV:n asetuksiin ja valitse sitten AirPlay ja HomeKit.

4. Vieritä alas ja valitse Huone. Valitse sitten huone tai lisää uusi huone.

iPadin määrittäminen kodin keskittimeksi

1. Napauta Asetukset > [nimesi] ja varmista, että olet kirjautunut iCloudiin Apple ID:llä, jolla olet ottanut HomeKit- ja Matter-lisälaitteet käyttöön Koti-apissa.

2. Napauta iCloud, vieritä alaspäin ja tarkista, että Koti-appi on laitettu päälle iCloudia käyttävät apit ‑kohdasta.

3. Napauta Asetukset > Koti ja ota Käytä tätä iPadia kodin keskittimenä -toiminto käyttöön.

Jos haluat käyttää iPadia kodin keskittimenä, sitä ei saa viedä pois kotoa, sen virran on oltava päällä ja sen on oltava yhteydessä kotisi Wi-Fi-verkkoon.

iPadin käyttöä kodin keskittimenä ei tueta uudessa, aiempaa luotettavammassa ja tehokkaammassa Koti-apin arkkitehtuurissa, joka on saatavilla erillisenä päivityksenä Koti-apissa.

Jos kodin keskitin ei toimi odotetulla tavalla

Tee enemmän Koti-apin avulla

* HomePod mini, HomePod ja Apple TV eivät ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.