Mac mini: Muistin poistaminen ja asentaminen

Tässä artikkelissa kerrotaan muistin poistamisesta Mac mini -tietokoneesta sekä siitä, miten siihen voi asentaa muistia.

Yleistä

Käytä antistaattista ranneketta työskennellessäsi tietokoneen muistin parissa, jotta staattisesta purkauksesta johtuva tietokoneen komponenttien vaurioitumisriski voitaisiin välttää.

Valitse malli

Mallit

• Mac mini (loppuvuosi 2014)

Mac minin (loppuvuosi 2014) RAM-muisti ei ole käyttäjän vaihdettavissa. Voit valita Mac minin (loppuvuosi 2014) muistikokoonpanon ostohetkellä.

Mallit

• Mac mini (loppuvuosi 2012)
  • Mac mini (vuoden 2011 puoliväli)
  • Mac mini (vuoden 2010 puoliväli)

Muistimääritykset

Tämän Mac minin muistimääritykset ovat seuraavat:

Muistipaikkojen määrä 2
Enimmäismuisti
  • Mac mini (loppuvuosi 2012): 16 Gt
  • Mac mini (vuoden 2011 puoliväli) ja Mac mini (vuoden 2010 puoliväli): 8 Gt
Muistimoduulimääritykset
Lisähuomautuksia

Paras suorituskyky saavutetaan, kun muistimoduulit ovat samankokoisia. Asenna kaksi samanlaista muistimoduulia.

• 2, 4 tai 8 Gt:n muistimoduulipari Mac miniin (loppuvuosi 2012).
  • 1, 2 tai 4 Gt:n muistimoduulipari Mac miniin (vuoden 2010 puoliväli) ja Mac miniin (vuoden 2011 puoliväli).

Muistin poistaminen tai asentaminen

Varoitus: Sulje aina Mac mini ja irrota virtajohto ennen muistin asentamista. Älä asenna muistia, kun Mac mini on liitetty pistorasiaan.

Vaihe 1: Poista pohjassa oleva kansi

1. Sammuta Mac mini. Valitse Omenavalikosta () Sammuta.
  2. Irrota kaikki kaapelit. Irrota Mac ministä virtajohto ja kaikki muut kaapelit.
  3. Aseta Mac mini ylösalaisin pehmeän liinan tai pyyhkeen päälle ja käännä sitten pohjan kantta vastapäivään lukitsemattomaan asentoon.

4. Paina kantta siten, että vastakkainen puoli ponnahtaa ylös, ja poista kansi.

Vaihe 2: Poista alkuperäiset muistimoduulit

1. Levitä ylemmän muistimoduulin päissä olevia salpoja varovasti sen verran, että irtonainen reuna pääsee ponnahtamaan ylös.

2. Vedä moduuli ulos muistipaikasta.

3. Poista alempi moduuli samalla tavalla.

Vaihe 3: Asenna uudet moduulit

1. Paina uuden muistimoduulin lovettu pää varovasti alimmaiseen paikkaan pitäen samalla vastakkaista reunaa hieman koholla.

2. Paina kohollaan olevaa reunaa, kunnes salvat loksahtavat paikoilleen.

3. Asenna ylempi muistimoduuli samalla tavalla.

Vaihe 4: Aseta pohjan kansi paikoilleen

Varoitus: Älä liitä virtajohtoa tai kytke Mac miniä päälle, ennen kuin pohjan kansi on paikoillaan. Älä koskaan käytä Mac miniä niin, että kansi ei ole paikoillaan.

1. Aseta pohjan kansi lukitsemattomaan asentoon kohdistuspisteiden avulla.

2. Lukitse kansi paikoilleen kääntämällä sitä myötäpäivään.

3. Liitä virtajohto ja muut irrotetut kaapelit takaisin paikoilleen.

Takaisin alkuun

Mallit

• Mac mini (loppuvuosi 2009)
  • Mac mini (alkuvuosi 2009)
Muistimääritykset

Näiden Mac mini -mallien muistimääritykset ovat seuraavat:

Muistipaikkojen määrä 2
Perusmuisti Tilauskokoonpanoon (CTO) voidaan sisällyttää suurin mahdollinen määrä SDRAM-muistia
Enimmäismuisti 4 Gt
Muistimoduulimääritykset Yhteensopiva:
– SO-DIMM-muotoinen
– 1066 MHz PC3-8500, DDR3
- puskuroimaton
- ei-pariteetti
- 204-nastainen
Ei yhteensopiva:
– rekisteröity tai puskuroitu
– PLL:t
– ECC
– pariteetti
– EDO RAM
Lisähuomautuksia Paras lopputulos saavutetaan, kun eri kokoja ei käytetä yhdessä. Asenna aina kaksi samanlaista muistimoduulia (kaksi 1 Gt:n tai 2 Gt:n muistimoduulia).

Muistin poistaminen tai asentaminen

Tärkeää: Näihin Mac mini -malleihin ei pidä itse lisätä tai vaihtaa muistia. Voit järjestää muistin asentamisen ottamalla yhteyttä Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen.

Takaisin alkuun

Mallit
  • Mac mini (vuoden 2007 puoliväli)
  • Mac mini (loppuvuosi 2006)
  • Mac mini (alkuvuosi 2006)
Muistimääritykset

Näiden Mac mini -mallien muistimääritykset ovat seuraavat:

Muistipaikkojen määrä 2
Perusmuisti Tilauskokoonpano, vähintään 512 Mt DDR2 SDRAM -muistia (yksi 256 Mt:n SO-DIMM kummassakin paikassa)
Enimmäismuisti 2 Gt
Muistimoduulimääritykset

Yhteensopiva:

• SO-DIMM-muotoinen
  • 667 MHz, PC2-5300, DDR2-yhteensopiva
  • puskuroimaton
  • ei-pariteetti
  • 200-nastainen

Ei yhteensopiva:

• rekisteröity tai puskuroitu
  • PLL:t
  • ECC
  • pariteetti
  • EDO RAM.
Lisähuomautuksia Paras lopputulos saavutetaan käyttämällä kahta samankokoista SO-DIMM-moduulia (yksi kummassakin paikassa) (esimerkiksi kahta 512 Mt:n SO-DIMM-moduulia).
Muistin poistaminen tai asentaminen

Näihin Mac mini -malleihin ei pidä itse lisätä tai vaihtaa muistia. Voit järjestää muistin asentamisen ottamalla yhteyttä Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen.

Takaisin alkuun

Lisätietoja

Uuden muistin toimivuuden tarkistaminen

Tarkista seuraavasti, että tietokone tunnistaa uuden muistin:

1. Käynnistä tietokone.
  2. Kun Mac OS X -työpöytä tulee näkyviin, valitse ylhäällä vasemmalla olevasta Omenavalikosta () Tietoja tästä Macista.

Muistin kokonaismäärä sisältää tietokoneeseen alun perin asennetun muistin sekä nyt lisätyn uuden muistin. Jos kaikki muisti on vaihdettu, muistin kokonaismäärä on uuden muistin kokonaismäärä. Yksityiskohtaisen erittelyn tietokoneeseen asennetun muistin määrästä saat Järjestelmän kuvauksesta valitsemalla Omenavalikosta () Tietoja tästä Macista. Osoita ensin Lisätiedot ja sitten Laitteisto-osassa Muisti.

Jos ilmoitettu muistin koko ei pidä paikkaansa tai jos Mac mini toistaa kolmea äänimerkkiä, muistimoduulin tunnistamisessa saattaa olla ongelmia. Tässä tapauksessa sammuta Mac mini ja tarkista, vastaavatko moduulien määritykset yllä mainittuja vaatimuksia. Asenna sen jälkeen muistit uudelleen ohjeiden mukaisesti, jotta moduulit on varmasti asennettu oikein. Jos ongelmat jatkuvat, poista muisti ja tutustu muistin mukana tulleisiin tukitietoihin, tai ota yhteyttä muistin valmistajaan.