Mac mini (vuoden 2007 puoliväli) - Tekniset tiedot

Pakkauksessa

• Mac mini

• Apple Remote

• Virtajohto

• Asennus- ja palautus-DVD-levyt

• Painettu ja sähköinen dokumentaatio

Prosessori ja muisti

• 1,83 GHz tai 2,0 GHz Intel Core 2 Duo -prosessori

• 2 Mt tai 4 Mt sisäistä L2-välimuistia

• 667 MHz järjestelmäväylä

• 1 Gt 667 MHz DDR2 SDRAM (PC2-5300) -muistia kahdessa DIMM-muistikammassa; tukee jopa 2 Gt

Mitat ja paino

• Korkeus: 5,08 cm

• Leveys: 16,51 cm

• Syvyys: 16,51 cm

• Paino: 1,31 kg

Oheislaiteliitännät

• Yksi FireWire 400 -portti (8 wattia)

• Kaksi USB 2.0 -porttia (jopa 480 Mb/s)

Grafiikka- ja videotuki

• Intel GMA950 -näytönohjain, jossa 64 Mt keskusmuistin kanssa jaettua DDR2 SDRAM -muistia1

• DVI-videoulostulo, joka tukee jopa 1920 x 1200 digitaalista tarkkuutta, 20 tuuman Apple Cinema Display- ja 23 tuuman Apple Cinema HD Display -näyttöjä, jopa 154 MHz koherentteja digitaalisia näyttöjä ja jopa 135 MHz epäkoherentteja digitaalisia näyttöjä

• VGA-videoulostulo (käyttäen mukana olevaa sovitinta), joka tukee jopa 1920 x 1080 pikselin analogista tarkkuutta

• S-video- ja komposiittivideoliitännät suoraa televisioon tai projektoriin liittämistä varten (käyttäen erikseen myytävää Applen DVI-video-sovitinta)

Tietoliikenne

• Sisäinen 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ-45-liitin)

• Sisäinen 54 Mb/s AirPort Extreme -verkkotoiminto (perustuu 802.11g-standardiin)3

• Sisäinen jopa 3 Mb/s Bluetooth 2.0 + Enhanced Data Rate (EDR)

• Valinnainen ulkoinen Apple USB Modem -modeemi

Ääni

• Sisäinen kaiutin

• Yhdistetty optinen digitaalinen äänen sisäänmeno/äänen linjasisäänmeno (miniliitäntä)

• Yhdistetty optinen digitaalinen äänen ulostulo/kuulokeportti (miniliitäntä)

Tallennus

• 80 Gt tai 120 Gt 5400 rpm Serial ATA -kovalevy; valinnainen 120 Gt tai 160 Gt kovalevy2

• Toinen seuraavista optisista asemista:

• Kelkaton Combo-asema (DVD-ROM/CD-RW): lukee DVD-levyjä jopa 8x nopeudella, kirjoittaa CD-R-levyjä jopa 24x nopeudella, kirjoittaa CD-RW-levyjä jopa 16x nopeudella, lukee CD-levyjä jopa 24x nopeudella

• Kelkaton SuperDrive, joka tukee kahteen kerrokseen kirjoittamista (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW): kirjoittaa DVD+R DL- ja DVD-R DL -levyjä jopa 2,4x nopeudella, kirjoittaa DVD-R- ja DVD+R-levyjä jopa 8x nopeudella, kirjoittaa DVD-RW- ja DVD+RW-levyjä jopa 4x nopeudella, lukee DVD-levyjä jopa 8x nopeudella, kirjoittaa CD-R-levyjä jopa 24x nopeudella, kirjoittaa CD-RW-levyjä jopa 16x nopeudella, lukee CD-levyjä jopa 24x nopeudella

Sähkötekniset ja ympäristövaatimukset

• Noudattaa ENERGY STAR -säännöksiä

• Verkkojännite: 100 - 240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50 - 60 Hz, yksivaiheinen

• Suurin yhtäjaksoinen tehonkulutus: 110 W

• Käyttölämpötila: 10° ... 35° C

• Varastointilämpötila: -40° ... 47° C

• Ilman suhteellinen kosteus: 5 - 95 % ei-kondensoituva

• Maksimikorkeus: 3000 m

Ohjelmat

• Mac OS X 10.5 Leopard (mukana Time Machine, Pikakatselu, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat AV, Safari, Osoitekirja, QuickTime, iCal, DVD-soitin, Xcode, Kehitystyökalut)

• iLife '08 (mukana iTunes, iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb, GarageBand) ja Apple Hardware Test

• Front Row

Kokoonpanot

1,83 GHz Mac mini (MB138*/A)

2,0 GHz Mac mini (MA608*/A)

Prosessori

1,83 GHz Intel Core 2 Duo

2,0 GHz Intel Core 2 Duo

L2-välimuisti

2 Mt jaettua

4 Mt jaettua

Järjestelmäväylä

667 MHz

Muisti

1 Gt 667 MHz DDR2 SDRAM (PC2-5300) -muistia, tukee jopa 2 Gt

Kovalevy2

80 Gt 5400 rpm Serial ATA

120 Gt 5400 rpm Serial ATA

Optinen asema

Kelkaton Combo-asema (DVD-ROM/CD-RW)

Kelkaton SuperDrive, joka tukee kahteen kerrokseen kirjoittamista (DVD+R DL/DVD±RW/CD-RW)

Grafiikka

Intel GMA950 -näytönohjain, jossa 64 Mt keskusmuistin kanssa jaettua DDR2 SDRAM -muistia1

Portit

Yksi FireWire 400 -portti (8 wattia), neljä USB 2.0 -porttia (jopa 480 Mb/s), DVI-ulostulo, VGA-ulostulo (mukana tulevaa sovitinta käyttäen), S-video- ja komposiittiulostulot4

Ääni

Sisäiset kaiuttimet, yhdistetty optinen digitaalinen äänen sisäänmeno/linjasisäänmeno, yhdistetty optinen digitaalinen äänen ulostulo/kuulokeportti

Verkkoyhteydet

Sisäinen 10/100/1000BASE-T (Gigabit)

Langattomuus

Sisäinen AirPort Extreme Wi-Fi (802.11g)3, sisäinen Bluetooth 2.0+EDR (Enhanced Data Rate) -moduuli.

Rajoitettu takuu ja huolto

Mac miniin kuuluu 90 päivän ilmainen puhelintuki ja yhden vuoden rajoitettu takuu. Ostamalla AppleCare Protection Plan-tukisopimuksen pidennät huollon ja tuen kolmivuotiseksi. Ainoastaan AppleCare Protection Plan -sopimus mahdollistaa suoran puhelintuen Applen teknisiltä asiantuntijoilta ja takuun siitä, että korjaukset suorittaa Applen valtuuttama teknikko alkuperäisiä Applen varaosia käyttäen. Lisätietoja saat Applen tukisivuilta tai numerosta 0800 922 72.

Valinnat

Tilauksesta

• 120 Gt kovalevy (vain 1,83 GHz malli)

• 160 Gt kovalevy

• Jopa 2 Gt 667 MHz DDR2 SDRAM -muistia

• Apple Wireless Keyboard (MB167*/A)

• Apple Keyboard -näppäimistö (MB110*/A)

• Apple Wireless Mighty Mouse -hiiri (MB111*/A)

• Apple Mighty Mouse -hiiri (MB110*/A)

• Apple USB Modem -modeemi (MA034*/A)

Lisävarusteet

• AirPort Express -tukiasema (M9470*/A)

• AirPort Extreme -tukiasema (MB053*/A)

• Applen DVI-video-sovitin (M9267*/A)

• Applen FireWire-kaapeli (M8706*/A)

• AppleCare Protection Plan (MA514*/A)

• .Mac-jäsenyys (MA927*/A)

• iWork ’08 (MA790*/A)

1. Mac OS X:n käytettävissä oleva muisti riippuu näytönohjaimen tarpeesta. Näyttömuistia käytetään vähintään 80 Mt, joten järjestelmälle on käytettävissä 944 Mt muistia.

2. 1 Gt = miljardi tavua; todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

3. Tiedonsiirtonopeus perustuu IEEE 802.11g-standardiin. Todellinen tiedonsiirtonopeus on pienempi. Kantomatka vaihtelee käyttöympäristön mukaan. Oletetuksena on AirPort Express- tai AirPort Extreme-verkko ja 802.11g-yhteensopiva tietokone. Nopeus ja kantomatka ovat pienempiä, jos verkkoon liittyy 802.11b-tekniikkaa käyttäviä laitteita. Langattomaan verkkoyhteyteen vaaditaan AirPort- tai AirPort Extreme -yhteensopiva tietokone tai muu Wi-Fi-sertifioitu 802.11a/b/g-tietokone. Langaton internet-yhteys edellyttää AirPort Express- tai AirPort Extreme -tukiasemaa ja internet-yhteyttä (saattaa olla maksullinen). Kaikki internet-palveluntarjoajat eivät vielä tue AirPortia.

4. Vaatii erikseen myytävän Applen DVI–video-sovittimen.

Intel ja Intel Core ovat Intel Corporationin Yhdysvalloissa ja muissa maissa rekisteröityjä tavaramerkkejä. Internet-yhteys edellyttää yhteensopivaa internet-palveluntarjoajaa (saattaa olla maksullinen). Tuote sisältää sähköistä dokumentaatiota. Mukana ohjelmien varmuuskopiot.