Mac mini (loppuvuosi 2009) - Tekniset tiedot

Mitat ja paino

• Korkeus: 5,08 cm

• Leveys: 16,51 cm

• Syvyys: 16,51 cm

• Paino: 1,31 kg1

Prosessori ja muisti

• 2,26 GHz, 2,53 GHz tai 2,66 GHz Intel Core 2 Duo -prosessori

• 3 Mt sisäistä jaettua, prosessorin nopeudella toimivaa L2-välimuistia

• 1066 MHz prosessoriväylä

• 2 Gt (kaksi 1 Gt SO-DIMMiä) tai 4 Gt (kaksi 2 Gt SO-DIMMiä) 1066 MHz DDR3 SDRAM -muistia; kaksi SO-DIMM-paikkaa tukevat jopa 4 Gt muistia

Pakkauksen sisältö

• Mac mini

• Mini-DVI–DVI-sovitin

• 110 W virtalähde ja virtajohto

• Asennus/palautus-DVD:t

• Painettu ja sähköinen dokumentaatio

Ympäristöraportti

Mac minissä on seuraavat ympäristövaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Ei bromattuja palonestoaineita

• Ei PVC:tä2

• Helposti kierrätettävä alumiini- ja polykarbonaattikotelo

• Täyttää ENERGY STAR -vaatimukset

• EPEAT Gold -luokitus

Lisälaiteliitännät

• Yksi FireWire 800 -portti (jopa 800 Mb/s)

• Viisi USB 2.0 -porttia (jopa 480 Mb/s)

Grafiikka ja videotuki

• NVIDIA GeForce 9400M -näytönohjain, jossa on 256 Mt päämuistin kanssa jaettua DDR3 SDRAM -muistia3

• Kahden näytön tila ja näytön kahdennus: Tukee samanaikaisesti jopa 1 920 x 1 200 pikseliä DVI- tai VGA-näytöllä ja jopa 2 560 x 1 600 pikseliä dual-link DVI -näytöllä käyttäen mini-DisplayPort-Dual-Link DVI -sovitinta (myydään erikseen)

• Mini-DVI-portti

• DVI-ulostulo mini-DVI-DVI-sovittimen kautta (mukana)

• VGA-ulostulo mini-DVI-VGA-sovittimen kautta (myydään erikseen)

• Mini-DisplayPort-ulostulo

Yhteydet

• Sisäinen langaton AirPort Extreme 802.11n-verkkotekniikka4; IEEE 802.11a/b/g -yhteensopiva

• Sisäinen Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)

• Sisäinen 10/100/1000BASE-T gigabitin ethernet (RJ-45-liitin)

Ääni

• Yhdistetty optinen digitaalisen äänen sisäänmeno/äänen linjasisäänmeno (miniliitäntä)

• Yhdistetty optinen digitaalisen äänen ulostulo/kuulokeportti (miniliitäntä)

• Sisäinen kaiutin

Tallennustila

• 160 Gt, 320 Gt tai 500 Gt 5400 rpm Serial ATA

-kovalevy5

• Kelkaton SuperDrive, joka tukee kahteen kerrokseen kirjoittamista (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW): kirjoittaa DVD+R DL- ja DVD-R DL -levyjä jopa 6x nopeudella, kirjoittaa DVD-R- ja DVD+R-levyjä jopa 8x nopeudella, kirjoittaa DVD-RW-levyjä jopa 6x nopeudella, kirjoittaa DVD+RW-levyjä jopa 8x nopeudella, lukee DVD-levyjä jopa 8x nopeudella, kirjoittaa CD-R- ja CD-RW-levyjä jopa 24x nopeudella, lukee CD-levyjä jopa 24x nopeudella

Sähkötekniset ja käyttöympäristövaatimukset

• Verkkojännite: 100 - 240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50 - 60 Hz, yksivaiheinen

• Suurin yhtäjaksoinen tehonkulutus: 110 W

• Käyttölämpötila: 10° ... 35° C

• Varastointilämpötila: -40 ° ... 47 °C

• Suhteellinen ilmankosteus: 5 - 95 % ei-kondensoituva

• Maksimikorkeus: 3 000 m

Mukana tulevat ohjelmat

• Mac OS X 10.6 Snow Leopard (mukana iTunes, Time Machine, Pikakatselu, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Osoitekirja, QuickTime, iCal, DVD-soitin, Front Row ja Xcode-kehitystyökalut)

• iLife (mukana iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb ja GarageBand)

Voit tilata myös seuraavat ohjelmistot valmiiksi asennettuina ainoastaan Apple Online Storesta:

• iWork

• Final Cut Express

• Aperture

• Logic Express

• FileMaker

• MobileMe

Kokoonpanot Katso yksityiskohtaiset hinta- ja kokoonpanotiedot

2,26 GHz Mac mini

2,53 GHz Mac mini

Prosessori

2,26 GHz Intel Core 2 Duo

2,53 GHz Intel Core 2 Duo

L2-välimuisti

3 Mt jaettua

Järjestelmäväylä

1066 MHz

Muisti

2 Gt 1066 MHz DDR3 SDRAM -muistia; tukee enintään 4 Gt

4 Gt 1066 MHz DDR3 SDRAM -muistia; tukee enintään 4 Gt

Kovalevy

160 Gt Serial ATA5; 5400 rpm

320 Gt Serial ATA5; 5400 rpm

Optinen asema

Kelkaton 8x SuperDrive, joka tukee kahteen kerrokseen kirjoittamista (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

Näytönohjain

NVIDIA GeForce 9400M -näytönohjain, jossa on 256 Mt päämuistin kanssa jaettua DDR3 SDRAM -muistia3

Portit

Yksi FireWire 800 -portti (8 wattia), viisi USB 2.0 -porttia (jopa 480 Mb/s), mini-DVI-ulostulo, VGA-ulostulo (lisävarusteena saatavaa sovitinta käyttäen); mini-DisplayPort

Ääni

Sisäinen kaiutin, yhdistetty optinen digitaalinen äänen sisäänmeno/linjasisäänmeno, yhdistetty optinen digitaalinen äänen ulostulo/kuulokeportti

Ethernet

Sisäinen 10/100/1000BASE-T (Gigabit)

Langattomuus

Sisäinen langaton AirPort Extreme 802.11n Wi-Fi4; sisäinen Bluetooth 2,1 + EDR (Enhanced Data Rate)

Rajoitettu takuu ja huolto

Mac minin kauppaan kuuluu 90 päivän ilmainen puhelintuki ja yhden vuoden rajoitettu takuu. Ostamalla AppleCare Protection Plan -sopimuksen voit laajentaa tietokoneen huoltotakuun ja tuen kolmeen vuoteen tietokoneen ostopäivästä. Vain AppleCare Protection Plan -sopimus tarjoaa Applen teknisten asiantuntijoiden suoran puhelintuen ja takuun siitä, että korjaukset suorittaa Applen valtuuttama teknikko alkuperäisiä Applen varaosia käyttäen. Lisätietoja saat Applen tukisivuilta tai numerosta 0800 922 72.

Valinnaiset

Tilauksesta

• 2,53 GHz Intel Core 2 Duo

• 2,66 GHz Intel Core 2 Duo

• 320 Gt 5400 rpm kovalevy

• 500 Gt 5400 rpm kovalevy

• Jopa 4 Gt 1066 MHz DDR3 SDRAM -muistia

• Apple LED Cinema Display -näyttö

• Apple Wireless Keyboard -näppäimistö

• Apple Keyboard -näppäimistö

• Apple Keyboard with Numeric Keypad -näppäimistö

• Magic Mouse

• Apple Mouse

• Apple Remote -kaukosäädin

• iWork

• Aperture

• Final Cut Express

• Logic Express

Lisävarusteet

• 110 W Mac mini -virtalähde

• AirPort Express -tukiasema

• AirPort Extreme -tukiasema

• Applen mini-DVI–VGA-sovitin

• Applen mini-DisplayPort–Dual-Link DVI -sovitin

• AppleCare Protection Plan

• MobileMe-jäsenyys

1. Paino vaihtelee kokoonpanosta ja valmistusprosessista riippuen.

2. Vain sisäiset kaapelit.

3. Mac OS X:n käytettävissä oleva muisti riippuu näytönohjaimen tarpeesta. Näytönohjaimen muistitarve on vähintään 256 Mt.

4. Langattomaan internet-yhteyteen tarvitaan tukiasema tai muu langaton yhteyspiste ja internet-yhteys; saattaa olla maksullinen. Kaikki internet-palveluntarjoajat eivät vielä tue AirPortia.

5. 1 Gt = miljardi tavua; todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.