Laiterekisteröinnin käyttäminen

Laiterekisteröinnin avulla voit automatisoida mobiililaitteiden hallinnan (MDM) rekisteröinnin ja helpottaa laitteiden esimääritystä. Voit valvoa laitteita aktivoinnin aikana koskematta niihin ja lukita MDM-rekisteröinnin jatkuvaa hallintaa varten.

Kelpoisuuden tarkistaminen

Organisaatiot voivat käyttää Apple Business Manageria ja Apple School Manageria tuetuissa maissa ja tuetuilla alueilla, jos ne ostavat laitteita

• suoraan Applelta
  • osallistuvilta Applen valtuutetuilta jälleenmyyjiltä tai
  • matkapuhelinoperaattoreilta.

Laiterekisteröinti on saatavilla seuraavissa laitteissa:

• iOS-laitteet, joissa on iOS 7 tai uudempi
  • Mac-tietokoneet, joissa on OS X Mavericks 10.9 tai uudempi
  • Apple TV -laitteet (4. sukupolvi ja uudemmat), joissa on tvOS 10.2 tai uudempi.

Jos haluat lisätä laitteita, joita et ole ostanut (kuten lahjoitetun iPadin), lue, miten voit rekisteröidä laitteita käsin.

Applen asiakasnumeron tai jälleenmyyjätunnuksen selvittäminen

Tarvitset rekisteröintiin Applen asiakasnumeron tai jälleenmyyjätunnuksen. Jos se ei ole tiedossasi, voit selvittää sen seuraavasti:

• Jos olet ostanut laitteesi Applelta, ota yhteyttä ostopäällikköön, talousosastoon tai Applen myyntitiimiin ja pyydä Applen asiakasnumerosi.
  • Jos ostit laitteesi Applen valtuutetulta jälleenmyyjältä tai matkapuhelinoperaattorilta, pyydä heidän jälleenmyyjätunnuksensa ja anna heille organisaatiotunnuksesi. Lue, miten löydät organisaatiotunnuksesi.

Organisaation tai oppilaitoksen rekisteröiminen

1. Kirjaudu Apple Business Manageriin tai Apple School Manageriin.
  2. Klikkaa Rekisteröi nyt.
  3. Anna organisaatiosi tai oppilaitoksesi tiedot.

Saat rekisteröinnin jälkeen sähköpostiviestin, kun tietosi on tarkistettu ja rekisteröitymisesi hyväksytty.

Myyntitietojen lisääminen

Kun rekisteröitymisesi on hyväksytty, kirjaudu sisään ja lisää myyntitietosi.

1. Kirjaudu Apple Business Manageriin tai Apple School Manageriin.
  2. Klikkaa Asetukset ja sitten Laitteen hallinta-asetukset.
  3. Klikkaa Asiakasnumerot-kohdan vierestä Muokkaa, lisää tiedot ja klikkaa Käytä.

MDM-palvelimen lisääminen

Kun olet rekisteröitynyt ja lisännyt myyntitietosi, lisää MDM-palvelimesi Apple Business Manageriin tai lisää MDM-palvelimesi Apple School Manageriin.

Kun olet lisännyt MDM-palvelimen, aloita MDM:n käyttö.

Laitteiden lisääminen käsin

Jos haluat lisätä laitteita, joita et ole ostanut (kuten lahjoitetun iPadin), lue, miten voit lisätä iOS-laitteita käsin Apple Configurator 2:een. Kun olet lisännyt laitteen käsin, määritä laite MDM-palvelimelle Apple Business Managerissa tai määritä laite MDM-palvelimelle Apple School Managerissa.

Lisäohjeita Apple Business Managerin käyttöön

Lisäohjeita Apple School Managerin käyttöön