Tietoja Laitteen rekisteröinnistä

Ota selvää, miten Laitteen rekisteröinti helpottaa laitteiden ensimääritystä ja käyttöönottoa.

Laitteen rekisteröinnillä voit automatisoida Mobiililaitteen hallinta (MDM) -rekisteröinnin ja yksinkertaistaa laitteiden ensimääritystä. Sen avulla voit valvoa laitteita aktivoinnin aikana niihin koskematta ja lukita MDM-rekisteröinnin jatkuvaa hallintaa varten.

Laitteen rekisteröinnin käytettävyys

Yritykset voivat käyttää Laitteen rekisteröintiä laiterekisteröintiohjelman (DEP) ja koulut taas Apple School Managerin kautta. Tutustu tarkemmin siihen, mitkä Applen oppilaitoksille ja yrityksille suunnatuista ohjelmista ovat saatavilla maassasi tai alueellasi.

Organisaatiosi voi rekisteröityä laiterekisteröintiohjelmaan tai Apple School Manageriin, jos se ostaa Apple-laitteita

• suoraan Applelta
  • ohjelmaan osallistuvalta Applen valtuutetulta jälleenmyyjältä
  • mobiilioperaattorilta.

Organisaatiosi ohjelmaan rekisteröivällä henkilöllä on oltava valtuudet hyväksyä ohjelman ehdot.

Rekisteröitävissä olevat laitteet

Voit rekisteröidä minkä tahansa Macin, iOS-laitteen tai Apple TV:n (4. sukupolvi tai uudempi), jonka olet ostanut käyttämällä suoraostotiliä tai Applen valtuutetulta jälleenmyyjältä tai operaattorilta 1. maaliskuuta 2011 tai sen jälkeen.*

Varmista, että kaikissa iOS-laitteissa on iOS 7 tai uudempi, kaikissa Mac-tietokoneissa on OS X Mavericks 10.9 tai uudempi ja kaikissa Apple TV:issä (4. sukupolvi tai uudempi) on tvOS 10.2 tai uudempi.

* Laitteen todellinen kelpoisuuspäivämäärä määräytyy ohjelmaan osallistuvan Applen valtuutetun jälleenmyyjän tai operaattorin myyntihistorian mukaan, mutta päivämäärä ei voi olla aikaisemmin kuin 1. maaliskuuta 2011.

Rekisteröi laitteesi

Sen mukaan, miten laitteesi on ostettu, tarvitsemme sinulta rekisteröintihetkellä hieman lisätietoja. Jos olet ostanut laitteesi suoraan Applelta, rekisteröi ne antamalla organisaatiosi Applen asiakasnumero. Applen valtuutetulta jälleenmyyjältä tai operaattorilta ostettujen laitteiden tapauksessa tarvitsemme DEP-jälleenmyyjätunnuksen.

Jos edustat suurta organisaatiota, kuten koulupiiriä, sinulla saattaa olla useita Applen asiakasnumeroita tai DEP-jälleenmyyjätunnuksia. Voit lisätä useita Applen asiakasnumeroita, DEP-jälleenmyyjätunnuksia tai molemmat rekisteröintivaiheessa tai milloin tahansa sen jälkeen.

Jos haluat selvittää Applen asiakasnumeron, DEP-jälleenmyyjätunnuksen tai sen, miten voit lisätä laitteesi manuaalisesti, valitse ostotapa ja toimi tässä annettujen ohjeiden mukaan:

Jos laitteesi on ostettu suoraan Applelta

Jos ostat laitteesi Applelta käyttämällä suoraostotiliä, tarvitsemme organisaatiosi Applen asiakasnumeron laitteiden rekisteröintiä varten. Jos et tiedä Applen asiakasnumeroa, saat apua ottamalla yhteyttä ostopäällikköön, talousosastoon tai Applen tilitiimiin.

Kun annat Applen asiakasnumeron, Apple vahvistaa, että Applen asiakasnumero kuuluu organisaatiollesi. Kun Applen asiakasnumero on vahvistettu:

Jos laitteesi on ostettu ohjelmaan osallistuvalta Applen valtuutetulta jälleenmyyjältä tai operaattorilta

Jos ostat laitteesi ohjelmaan osallistuvalta valtuutetulta jälleenmyyjältä tai operaattorilta, anna jälleenmyyjän tai operaattorin DEP-jälleenmyyjätunnus laitteiden rekisteröintiä varten. Jos et tiedä DEP-jälleenmyyjätunnusta, ota yhteyttä suoraan jälleenmyyjään tai operaattoriin.

Kun olet antanut DEP-jälleenmyyjätunnuksen:

• Kun rekisteröintisi on hyväksytty, saat DEP-asiakastunnuksen.
  • Anna DEP-asiakastunnuksesi jälleenmyyjälle.
  • Jälleenmyyjä käyttää DEP-asiakastunnustasi lähettääkseen ostoksistasi tietoja Applelle. Niiden joukossa voi olla aikaisempia ostoksia aina 1. maaliskuuta 2011 asti, jos jälleenmyyjä luovuttaa myyntihistorian Applelle.
  • Laitteet ovat hallittavissa sen jälkeen, kun jälleenmyyjä on lähettänyt ostoksesi Applelle. Jos ostokset eivät näytä olevan hallittavissa laiterekisteröintiohjelman kautta, ota yhteyttä suoraan jälleenmyyjään tai operaattoriin.

Lisää laitteesi manuaalisesti

Voit halutessasi lisätä iOS- ja tvOS-laitteet Laitteen rekisteröintiin manuaalisesti Apple Configurator 2:lla (versio 2.5 tai uudempi), vaikka laitteita ei olisi ostettu suoraan Applelta, Applen valtuutetulta jälleenmyyjältä tai valtuutetulta mobiilioperaattorilta.

Kun otat manuaalisesti rekisteröidyn laitteen käyttöön, se toimii muiden rekisteröityjen laitteiden tapaan: pakollinen valvonta ja MDM-rekisteröinti on otettu käyttöön. Käyttäjä voi kuitenkin 30 päivän kokeilujakson ajan poistaa laitteen rekisteröinnin, valvonnan ja MDM-ohjelman piiristä.

Jos haluat tietää, miten voit lisätä laitteesi manuaalisesti, perehdy Apple Configurator 2:n käyttöoppaaseen.

Hallinnoi ja valvo rekisteröimiäsi laitteita

Voit linkittää laiterekisteröintiohjelmaan tai Apple School Manageriin yhden tai useamman MDM-palvelimen ja määrittää laitteet kuhunkin palvelimeen. MDM-ratkaisun avulla voit valita laitteiden hallintavaihtoehdot, muun muassa sen, valvotaanko laitteita ja lukitaanko MDM-rekisteröinti.

Jos olet ottanut automaattisen rekisteröinnin MDM:n asetuksissa käyttöön ja määrität laitteen palvelimeen, laite rekisteröidään automaattisesti MDM:ään, kun laite aktivoidaan seuraavan kerran. Jos laitteesi on jo aktivoitu, voit poistaa laitteen ja palauttaa sen MDM-rekisteröinnin aloittamiseksi.

Kun lisäät laitteen manuaalisesti Apple Configurator 2:lla, se näkyy ASM:ssä tai DEP:ssä Apple Configurator 2:n lisäämien laitteiden alla. Laitteen lisääminen on viimeisteltävä määrittämällä se manuaalisesti MDM-palvelimeen.

Jos suoritat palautuksen varmuuskopiosta rekisteröityä laitetta käyttöön otettaessa

Tämä saattaa vaikuttaa valvontaan ja laitteiden hallintaan. Kun palautat samasta laitteesta tehdyn varmuuskopion, käytetään varmuuskopion valvonta- ja hallinta-asetuksia. Jos palautat toisesta laitteesta tehdyn varmuuskopion, käytetään laiterekisteröintiohjelman tai Apple School Managerin määrittämiä valvonta- ja hallinta-asetuksia.

Esimerkki:

• Varmuuskopioit laitteen, jota ei valvota.
  • Määrität kyseisen laitteen laiterekisteröintiohjelmassa tai Apple School Managerissa palvelimeen.
  • Määrität sen valvottavaksi ja lukittavaksi hallintaan MDM:n avulla.

Jos poistat laitteen ja palautat varmuuskopion, laite pysyy valvomattomana, ja käyttäjä voi poistaa hallinnan. Jos palautat varmuuskopion toiseen laitteeseen, joka on määritetty palvelimeen, laitetta valvotaan, eikä käyttäjä voi poistaa hallintaa.

Lisätietoja ja ohjeita

Yksityiskohtaisia tietoja näiden ohjelmien käytöstä saat laiterekisteröintiohjelman ohjeesta tai Apple School Managerin ohjeesta. Lisätietoja laitteiden käyttöönotosta saat yritysten tai oppilaitosten tukisivulta.

Löydät laiterekisteröintiohjelman omaa maatasi tai aluettasi palvelevan tukinumeron klikkaamalla rekisteröintinäytöissä olevaa avunpyyntöpainiketta. Jos tarvitset apua siihen, miten voit rekisteröityä Apple School Manageriin, etsi omaa maatasi tai aluettasi palveleva tukinumero

Jos tarvitset ohjelmaan liittyvää tukea rekisteröinnin jälkeen, ota yhteyttä yritysten ja oppilaitosten AppleCare-tukeen.