Jos Safari ei avaa verkkosivua tai se ei toimi odotetulla tavalla

Jos Macin Safari ei toimi odotetulla tavalla, jostakin näistä ratkaisuista saattaa olla apua.

Tässä artikkelissa esitetyt ohjeet soveltuvat muun muassa seuraavien yleisten selausongelmien ratkaisemiseen. Varmista ennen aloittamista, että Mac on yhdistetty internetiin.

• Verkkosivu ei avaudu (tyhjä sivu) tai sen koko sisältö ei näy.
  • Et pysty kirjautumaan verkkosivulle, vaikka käytät oikeita kirjautumistietoja.
  • Verkkosivu pyytää sinua poistamaan tai nollaamaan evästeet.
  • Safari hidastuu tai lakkaa vastaamasta.

Lataa sivu uudelleen

Jos sivu ei avaudu tai sen lataus keskeytyy, yritä ladata se uudelleen: valitse Näytä > Lataa sivu uudelleen tai paina komento-R. Jos tämä ei auta, sulje Safari painamalla komento-Q, avaa Safari uudelleen ja yritä uudelleen. Jos Safari ei sulkeudu, pakota Safari sulkeutumaan painamalla optio-komento-esc.

Asenna ohjelmistopäivitykset

Asenna kaikki saatavilla olevat Applen ohjelmistopäivitykset, jotka sisältävät myös Safarin päivitykset. Jos olet asentanut Safari-laajennuksia, päivitä myös ne.

Poista Safari-laajennukset käytöstä

Vaikka Safari-laajennuksesi olisivat ajan tasalla, poista ne tilapäisesti käytöstä, jotta ne eivät pääse vaikuttamaan Safariin odottamattomalla tavalla. Valitse Safari > Asetukset ja klikkaa sitten Laajennukset. Voit poistaa laajennuksen käytöstä poistamalla sen valintaneliön valinnan.

Testaa yksityisessä ikkunassa

Verkkosivusto voi tallentaa evästeitä, välimuisteja ja muita tietoja Maciin, ja näihin tietoihin liittyvät ongelmat voivat vaikuttaa verkkosivuston käyttöön. Voit estää verkkosivustoa käyttämästä näitä tietoja avaamalla verkkosivuston yksityisessä ikkunassa: valitse Tiedosto > Uusi yksityinen ikkuna.

Jos tämä toimii, poista verkkosivuston tiedot Macista toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan. Verkkosivusto voi sitten luoda uudet tiedot tarpeen mukaan. Jos olet kirjautumassa verkkosivustoon, varmista, että tiedät kirjautumistiedot ennen jatkamista.

1. Valitse Safari > Asetukset ja klikkaa sitten Yksityisyys.
  2. Klikkaa Hallitse verkkosivustojen dataa.
  3. Valitse luettelosta asianmukainen verkkosivusto.
  4. Klikkaa Poista.
  5. Klikkaa Valmis.
  6. Avaa verkkosivusto uudelleen muussa kuin yksityisessä selainikkunassa.

Tarkista verkkoasetukset

Tietyt verkkoasetukset, kuten välipalvelimen tai muokatun DNS-palvelimen käyttöön liittyvät asetukset, voivat vaikuttaa internetissä olevan sisällön käyttöön. Vaikka et olisi muuttanut verkkoasetuksia, olet saattanut asentaa ohjelmiston, joka on muuttanut näitä asetuksia puolestasi.

Jos haluat selvittää, johtuuko ongelma Macisi verkkoasetuksista, yritä avata verkkosivusto jostakin muusta samaan verkkoon yhdistetystä laitteesta. Voit myös lisätä uuden verkon käyttöpaikan Verkkoasetuksissa ja nollata verkkoasetukset näin nopeasti testausta varten.

Jos haluat selvittää, johtuuko ongelma itse verkosta, yritä avata verkkosivusto sen jälkeen, kun olet muodostanut yhteyden toiseen verkkoon.

Jos tarvitset edelleen apua, ota yhteyttä Apple-tukeen.