Tietoja suojatusta iCloud-lähetyksestä

iCloud+-tilaukseen sisältyvä suojattu iCloud-lähetys suojaa tietojasi, kun selaat verkkoa Safarilla.

Kuinka Suojattu lähetys toimii

Kun selaat verkkoa normaalisti, verkkoliikenteesi tiedot, kuten DNS-tiedot ja IP-osoite ovat verkkoyhteyden tarjoajan nähtävissä, samoin verkkosivustot, joilla olet käynyt. Näitä tietoja voidaan käyttää henkilöllisyytesi määrittämiseen. Niillä voidaan ajan myötä myös rakentaa profiili sijainnistasi ja selaushistoriasta.

Suojattu iCloud-lähetys on tarkoitettu suojaamaan yksityisyyttäsi ja varmistamaan, että selatessasi verkkoa Safarilla yksikään ulkopuolinen – ei edes Apple – voi nähdä, kuka olet ja millä sivustoilla vierailet.

Kun Private Relay on käytössä, pyyntösi lähetetään kahdelle erilliselle ja suojatulle välittäjälle verkossa.

• IP-osoitteesi näkyy verkkoyhteyden tarjoajalle ja ensimmäiselle välittäjälle, joka on Applen hallinnoima. DNS-tietueesi ovat salattuja, joten kumpikaan osapuoli ei näe katsomiesi verkkosivustojen osoitteita.

• Kolmannen osapuolen sisällöntarjoajan hallinnoima toinen välittäjä luo väliaikaisen IP-osoitteen, purkaa pyytämäsi verkkosivuston nimen salauksen ja yhdistää sinut sivustoon.

Tässä kaaviossa esitetään, miten selauspyyntösi lähetetään kahden suojatun välityspalvelimen kautta, jotta selailusi pysyy yksityisenä.

Kaikki tämä tapahtuu uusimpia internet-standardeja käyttäen, mikä säilyttää laadukkaan selailukokemuksen suojaten samalla yksityisyyttäsi.

Suojatun iCloud-lähetyksen käyttöönotto kaikissa laitteissa

Suojatun lähetyksen määrittäminen yksittäisille verkkosivustoille, verkoille ja järjestelmäasetuksille

Suojattu iCloud-lähetys ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Jotkin verkkosivustot saattavat edellyttää lisätoimia sisäänkirjautumisen tai sisällön käyttämisen yhteydessä, ellei niillä ole pääsyä IP-osoitteeseesi.

Suojattu lähetys ja verkkonopeustestit

Suojattu lähetys käyttää yhtä suojattua yhteyttä tietosuojan ja suorituskyvyn takaamiseksi. Tämä saattaa vaikuttaa siihen, miten siirtonopeus ilmoitetaan verkkonopeustesteissä, joissa avataan yleensä useita samanaikaisia yhteyksiä parhaan mahdollisen tuloksen saamiseksi. Vaikka joidenkin testien tulokset saattavat näyttää huonommilta, kun Suojattu lähetys on käytössä, todellinen selainkokemuksesi pysyy kuitenkin nopeana ja yksityisenä.

Lisätietoa kehittäjille ja verkon pääkäyttäjille

Jos olet verkkosivuston omistaja tai kehittäjä, verkon ylläpitäjä tai appikehittäjä, lue, miten voit tarjota parhaan mahdollisen Suojatun lähetyksen käyttökokemuksen verkossasi.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.