Sähköpostin vastaanottaminen tai lähettäminen ei onnistu Macilla

Toimi seuraavien ohjeiden mukaisesti, jos Macin Mail-ohjelma lakkaa yhtäkkiä lähettämästä tai vastaanottamasta sähköpostia.

Jos Macisi on yhteydessä internetiin, mutta Mail ei silti lähetä tai vastaanota sähköposteja, ongelma saattaa johtua sähköpostipalveluntarjoajastasi. Vaihtoehtoisesti Mail-asetusten Tilit-osiossa (Mail > Asetukset) saattaa olla vanhentuneet asetukset tai asetukset saattavat puuttua kokonaan.

Mailin postipalvelimesta tai verkosta johtuvat ongelmat

Mail saattaa ilmoittaa, että yhteyden muodostaminen ei onnistu postipalvelimen tai verkon ongelmien vuoksi. Viestissä saatetaan viitata esimerkiksi yhteyden aikakatkaisuun tai liian moneen samanaikaiseen yhteyteen:

Yhteyden muodostamisen epäonnistumisen virheilmoitus

Jos olet yhteydessä internetiin ja yhteys aikakatkaistaan, sähköpostipalveluntarjoajasi palvelussa saattaa olla tilapäinen häiriö. Ota yhteys sähköpostipalveluntarjoajaasi tai tarkista sen sivustossa oleva järjestelmän tilasivu. Applen Järjestelmän tila -sivulla näet iCloud Mailin ja muiden palveluiden tilan. Muun muassa Gmaililla ja Outlookilla on omat tilasivunsa.

Jos saat virheilmoituksen liian monesta samanaikaisesta yhteydestä, liian monta laitettasi yrittää tarkistaa sähköpostitiliäsi samaan aikaan. Lopeta Mail muissa käyttämissäsi laitteissa (tai ainakin yhdessä niistä).

Mail kysyy jatkuvasti sähköpostisalasanaa

Mail ilmoittaa sähköpostitilin olevan offline-tilassa

Mail saattaa ilmoittaa, että sähköpostitilisi on offline-tilassa verkon ongelman vuoksi.

Online-tilailmoitus

Jos olet yhteydessä internetiin ja tilisi ilmoitetaan olevan offline-tilassa, sähköpostiasetuksesi ovat saattaneet vanhentua. Voit tarkistaa nykyiset asetukset valitsemalla Mail-valikosta Asetukset, klikkaamalla Tilit ja valitsemalla sitten sähköpostitilisi.

Mac korjaa monien sähköpostipalveluntarjoajien tilien asetukset automaattisesti. Voit tarkistaa asetukset Mail-asetusten hakutyökalulla tai hakea asetukset suoraan sähköpostipalveluntarjoajaltasi. Vertaa sitten hakemiasi uusia asetuksia Mailin nykyisiin asetuksiin.

Sähköposti tulee perille odotettua hitaammin

Saapuvan tai lähtevän sähköpostin perilletulo saattaa kestää odotettua pidempään, tai sähköposti saattaa saapua yhteen laitteeseen aiemmin kuin toiseen.

Sähköpostiviestien toimitusajankohta riippuu sähköpostipalveluntarjoajasta, ja myös internet-palveluntarjoaja saattaa vaikuttaa siihen. Jos sähköpostin perillemenossa on usein merkittäviä viiveitä, ota yhteys sähköposti- tai internet-palveluntarjoajaasi. Jos viiveitä ilmenee ainoastaan viestinnässä tietyn henkilön kanssa, hänen täytyy ehkä ottaa yhteys sähköposti- tai internet-palveluntarjoajaansa.

Jos sähköpostin lähettäminen tai vastaanottaminen ei edelleenkään onnistu

1. Varmista, että olet asentanut uusimmat ohjelmistopäivitykset Maciin, varsinkin jos ongelma ilmeni heti aiemman päivityksen asentamisen jälkeen.
  2. OS X El Capitanissa tai myöhemmissä versioissa Mail-ikkunan oikeassa yläkulmassa hakukentän alapuolella saattaa näkyä tilakuvake ja lyhyt virheviesti. Siinä saattaa lukea esimerkiksi Verkko ei käytettävissä tai Kirjautuminen epäonnistui. Saat lisätietoja ongelmasta klikkaamalla viestiä.
  3. Tarkista yhteytesi Mailin yhteysapurissa. Sen avulla saatat saada lisätietoja ongelmasta.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.