Jos et näe sähköpostiviestejä Macin Mailissa

Jos viestit puuttuvat, koska Mail ei näytä niitä, kokeile näitä ratkaisuja.

Katso postilaatikon viestit valitsemalla kyseinen postilaatikko Mail-ikkunan sivupalkista.

Jos et näe sivupalkkia:

• Valitse valikkoriviltä Näytä > Näytä sivupalkki.

• Voit myös painaa näppäinyhdistelmää ctrl-komento-S.

Jos näet sivupalkin, mutta et postilaatikkoa sivupalkissa:

• Varmista, että sähköpostitili on otettu käyttöön: Valitse Mail > Asetukset ja klikkaa sitten Tilit. Valitse tili vasemmalta ja vahvista, että Ota tämä tili käyttöön on valittuna.

• Varmista, että postilaatikko ei ole kätketty johonkin sivupalkin osioon. Siirrä osoitin osion nimen päälle, jotta voit nähdä lisätietopainikkeen nimen vieressä. Kätke tai näytä osion kohteet klikkaamalla nuolta. Tässä esimerkissä Suosikit-osion kohteet on kätketty (vasen kuva) ja näkyvillä (oikea kuva):

Kuvan vaihtoehtoinen teksti

Tarkista viestien suodatus

Jos käytät viestien suodatusta, Mail kätkee joitain viestejä. Jos suodatus on käytössä, voit poistaa sen käytöstä:

• Valitse Näytä > Suodata > Poista viestisuodatin käytöstä.

• Tai paina komento-L.

• Tai klikkaa suodatuspainikettasuodatuspainike työkalupalkissa.

Kuvan vaihtoehtoinen teksti

Tarkista Roskapostit-postilaatikko

Valitse Roskapostit-postilaatikko sivupalkista. Jos puuttuvat viestit ovat siellä, voit siirtää ne saapuneisiin tai merkitä ne ei-roskapostiksi. Lue lisätietoja roskapostin hallinnasta.

Tarkista estetyt lähettäjät

Jos olet estänyt viestin lähettäjän, Mail on saattanut siirtää viestin Roskakoriin. Katso Roskakorissa olevat viestit valitsemalla se sivupalkista. Katso luettelo estetyistä lähettäjistä valitsemalla Mail > Asetukset ja klikkaamalla ensin Roskapostit ja sitten Estetty.

Tarkista sähköpostisäännöt

Sähköpostisäännöt saattavat vaikuttaa viestien näkymiseen postilaatikossa. Jos olet luonut sähköpostisääntöjä, voit muokata tai poistaa ne käytöstä Mailin asetuksissa: Valitse Mail > Asetukset ja klikkaa Säännöt.

Hae viestejä

Jos et tiedä, mikä sähköpostilaatikko sisältää viestit, käytä Mailin hakukenttää viestien hakemiseen. Voit valita sivupalkista postilaatikon, kun haluat hakea vain kyseisestä postilaatikosta.

Jos haku ei toimi odotetulla tavalla, rakenna postilaatikko uudelleen: Valitse postilaatikko sivupalkista ja Postilaatikko > Rakenna uudelleen.

Lisätietoja

Jos et tiedä oletko vastaanottanut puuttuvat viestit, varmista, että Mail vastaanottaa viestejä. Lue, mitä tehdä, jos et vastaanota sähköpostia.