Ohjeita iCloudiin liittyviin ongelmiin

Jos tarvitset apua iCloudin sisäänkirjautumisessa tai käytössä, toimi seuraavasti.

Aloittaminen

1. Varmista, että iPhonella, iPadilla, iPod touchilla, Macilla tai Windows-tietokoneella on hyvä internetyhteys.
  2. Applen Järjestelmän tila -sivulta voit tarkistaa, onko iCloud-palveluun vaikuttavia käyttökatkoksia tai suunniteltuja huoltotoimia parhaillaan meneillään.
  3. Päivitä iPhoneen, iPadiin ja iPod touchiin uusin iOS-versio ja Maciin uusin macOS-versio. Lisätietoja on artikkelissa iCloudin järjestelmävaatimukset.
  4. Varmista, että olet kirjautunut iCloudiin samalla Apple ID:llä kaikissa laitteissasi.

Jos tarvitset edelleen apua

Jos ongelma ei ratkea yllä olevilla ohjeilla, kokeile alla olevia ohjeita sen mukaan, mikä kuvaa tilannetta parhaiten.

En näe vaihtoehtoa, jolla voisin määrittää iCloud-palvelun iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin

Näyttöön tulee Todentaminen epäonnistui -viesti, kun yritän kirjautua Apple ID:lläni, kun iCloud-tiliä määritetään iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Siirry Apple ID -sivustoon ja yritä kirjautua sisään. Jos kirjautuminen ei onnistu, nollaa Apple ID:si salasana sivuston ohjeiden mukaisesti.

Näkyviin tulee Ei-tuettu Apple ID -virhe, kun yritän kirjautua iCloudiin iPhonesta, iPadista tai iPod touchista

Et mahdollisesti voi käyttää Apple ID:täsi iCloudin käyttöönottoon riippuen tavasta, jolla se on luotu. Jos Apple ID toimii iTunes Storen, App Storen, Game Centerin, FaceTimen tai muiden Applen palveluiden kanssa, sen pitäisi toimia iCloudin kanssa. Pyydä apua iCloud-tuesta.

En voi kirjautua iCloudiin Macissa todennuspyynnön vuoksi

Varmista, että macOS-käyttäjätililläsi on ylläpitäjän oikeudet. Jos olet kirjautunut tietokoneeseen tavallisena käyttäjänä ilman ylläpitäjän oikeuksia, näkyviin voi tulla todentamisviesti, jonka mukaan Järjestelmäasetukset yrittää muuttaa hakemistopalveluiden konfiguraatiota. Anna ylläpitäjän käyttäjätunnus ja salasana, jotta Järjestelmäasetukset voi muuttaa konfiguraatiota.

Kirjautuminen ylläpitäjänä (OS X Lion 10.7.5 tai uudempi):

1. Valitse Omenavalikosta () Kirjaudu ulos käyttäjätunnus.
  2. Klikkaa Kirjaudu ulos -painiketta.
  3. Valitse kirjautumisnäytöllä ylläpitäjäkäyttäjä ja kirjaudu sisään.

En voi kirjautua iCloudiin Macissa, sillä varoitusviestin mukaan sähköpostiosoitettani ei ole vahvistettu

Jos et pysty kirjautumaan, koska näyttöön tulee varoitusviesti Tiliä ei vahvistettu – Tarkista sähköpostitse lähetetyt tilinvahvistusohjeet:

1. Sulje iCloud-asetukset ja avaa ne uudelleen, ennen kuin yrität kirjautua iCloudiin uudelleen.
  2. Jos tämä ei ratkaise ongelmaa, tarkista, onko sähköposti- tai roskapostikansiossa Applen lähettämää vahvistusviestiä.
  3. Jos sähköposti- tai roskapostikansiossa ei ole vahvistusviestiä, kilkkaa iCloud-asetuksissa Lähetä uusi vahvistussähköposti -painiketta.

Saan ilmoituksen virheellisestä käyttäjätunnuksesta tai salasanasta, kun yritän kirjautua iCloud.comiin, iCloud-asetuksiin, iCloudin Windows-versioon tai kolmannen osapuolen appiin.

• Varmista, että annat koko Apple ID:n kirjautuessasi (esimerkiksi jos Apple ID:si on käyttäjätunnus@me.com, älä kirjoita pelkästään ”käyttäjätunnus”).
  • Varmista, että Caps Lock -näppäin ei ole käytössä. Kaikissa salasanoissa erotellaan isot ja pienet kirjaimet.
  • Varmista, että käytät oikeaa iCloudiin liittyvää Apple ID:tä, etkä toista Apple ID:tä, jota käytät muissa palveluissa.
  • Jos käytät Apple ID:täsi kirjautuaksesi kolmannen osapuolen ohjelmiin, varmista, että olet ottanut kaksiosaisen todennuksen käyttöön, ja kirjaudu sisään appikohtaisella salasanalla. Jos käytössäsi ei ole laitteita, jotka voi päivittää iOS 9:ään tai OS X El Capitaniin, voit käyttää kaksivaiheista vahvistusta.
    Voit tarkistaa iOS-laitteesta, onko kaksiosainen todennus tai kaksivaiheinen vahvistus käytössä. Valitse Asetukset > [nimesi] > Salasana ja suojaus. Sinun täytyy ehkä antaa Apple ID:si salasana.
  • Nollaa Apple ID -salasanasi, jos se on tarpeen.

Jos käytät iCloudissa samaa Apple ID:tä kuin muissa Applen palveluissa (esimerkiksi Apple Online Storessa, iTunes Storessa tai Mac App Storessa), myös muiden Applen palveluiden salasana vaihtuu, kun vaihdat Apple ID -salasanasi. Muista kirjautua kyseisiin palveluihin uudella salasanallasi. Varmista myös, että luot uudet appikohtaiset salasanat niille kolmannen osapuolen apeille, joissa mahdollisesti käytetään Apple ID:tä. Tällaisia ovat esimerkiksi muut kuin Applen sähköpostipalvelut, joita käytät iCloud-sähköpostin kanssa.

Sain viestin, että iCloud-tallennustila on saavutettu tai ylitetty

Jos saavutat tai ylität iCloud-tallennustilarajoituksen, voit ostaa lisää tilaa tai vapauttaa tilaa.

Kun kirjaudun sisään Apple ID:llä, minulta pyydetään lisätietoja

iCloud-palvelua varten voidaan tarvita lisätietoja, joita ei ole vielä Apple ID:si yhteydessä. Anna tiedot pyydettäessä, jotta voit jatkaa.

Kun yritän määrittää iCloud-tilin, saan ilmoituksen, että iCloud ei ole saatavilla maassani tai alueellani

iCloud ei ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa maissa. Jos iCloud on käytettävissä maassasi tai alueellasi ja uskot saaneesi tämän viestin virheellisesti, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.