Ei-tuetut muun valmistajan lisäosat saattavat aiheuttaa Safarin sulkeutumisen odottamatta tai suorituskykyyn liittyviä ongelmia

Ei-tuetut Safarin lisäosat, jotka on asennettu syöttömenetelminä, syötönhallinnoijina tai komentosarjalisäyksinä, saattavat aiheuttaa Safarin sulkeutumisen odottamatta tai suorituskykyyn liittyviä ongelmia.

Safariin voi lisätä ominaisuuksia tai sen ulkoasua voi muuttaa käyttämällä Internet-liitännäisiä ja Safarin laajennuksia. Jos muokkaat Safaria muilla tavoilla, seuraavanlaisia ongelmia saattaa ilmetä:

• Safari sulkeutuu odottamatta
  • Safari toimii hitaasti
  • Safari ei pysty lataamaan tiedostoja
  • muu odottamaton toiminta.

Huomautus: Tämä artikkeli ei koske Internet-liitännäisiä (kuten QuickTimea, Javaa ja Adobe Flashia), eikä myöskään Safarin laajennuksia.

Käytä lisäosan asennuksen poisto-ominaisuutta, mikäli mahdollista

1. Lopeta Safari.
  2. Poista asennetut muun valmistajan lisäosat, joita ei tueta (tarkista, onko lisäosan asentajassa asennuksen poisto-ominaisuus).
  3. Avaa Safari uudelleen.

Jos ongelma korjaantuu näiden ohjeiden avulla, tarkista ohjelmiston kehittäjän verkkosivustosta, onko lisäosasta saatavilla päivitettyä versiota, tai vältä lisäosan käyttämistä.

Poista manuaalisesti muun valmistajan lisäosien asennukset

Ellei ohjelmistossa ole asennuksen poisto-ominaisuutta, sulje Safari ja yritä siirtää muun valmistajan lisäosatiedostot manuaalisesti. Tällaiset tiedostot on yleensä asennettu yhteen tai useampaan seuraavista sijainneista:

• /Kirjasto/Internet Plug-Ins/
  • /Kirjasto/Input Methods/
  • /Kirjasto/InputManagers/
  • /Kirjasto/ScriptingAdditions
  • ~/Kirjasto/Internet Plug-Ins/
  • ~/Kirjasto/Input Methods/
  • ~/Kirjasto/InputManagers/
  • ~/Kirjasto/ScriptingAdditions

Luettelon neljä ensimmäistä sijaintia ovat kovalevyllä päätason kirjastossa, ei käyttäjätason kirjastossa kotikansiossa.

Aaltoviiva (~) vastaa kotikansiotasi.

• Kotikansioon pääsee OS X Lionissa, OS X Mountain Lionissa tai OS X Mavericksissa avaamalla Finderin, pitämällä optionäppäintä painettuna ja valitsemalla Siirry > Kirjasto.
  • Kotikansioon pääsee Mac OS X 10.6:ssa ja aiemmissa avaamalla Finderin ja valitsemalla Siirry > Koti. Osoita sitten Kirjasto-kansiota.

Jos ongelma ratkeaa siirtämällä kohteet yllä olevista sijainneista toiseen sijaintiin, palauta kohteet yksi kerrallaan ja testaa Safaria. Siten voit selvittää, mikä kohde aiheuttaa ongelman. Kun ongelmallinen kohde on tunnistettu, poista se ja palauta muut kohteet. Tarkista, onko ongelmia aiheuttaviin kohteisiin saatavilla päivityksiä, tai ilmoita ongelmasta lisäosan kehittäjälle.

Tärkeää: Kun kohteita poistetaan yllä olevista sijainneista, älä laita niitä roskakoriin. Laita ne vianmäärityksen ajaksi uuteen kansioon tai työpöydälle. Jos kohteen poistaminen ei ratkaise ongelmaa, sen voi palauttaa alkuperäiseen sijaintiinsa. Mac OS X 10.6:ssa ja uudemmissa kohteet voidaan palauttaa automaattisesti alkuperäiseen sijaintiinsa roskakorin Laita takaisin -toiminnon avulla.

Seuraavia tiedostoja ei pidä poistaa

Älä poista seuraavia kohteita järjestelmästäsi:

• /Kirjasto/Internet Plug-Ins/Default Browser.plugin
  • /Kirjasto/Internet Plug-Ins/iPhotoPhotocast.plugin
  • /Kirjasto/Internet Plug-Ins/nsIQTScriptablePlugin.xpt
  • /Kirjasto/Internet Plug-Ins/Quartz Composer.webplugin
  • /Kirjasto/Internet Plug-Ins/QuickTime Plugin.plugin
  • /Kirjasto/Internet Plug-Ins/QuickTime Plugin.webplugin (vain Mac OS X 10.5.x)
  • /Kirjasto/Internet Plug-Ins/VerifiedDownloadPlugin.plugin (vain Mac OS X 10.5.x).

OS X pitää asentaa uudelleen, jotta yllä olevat liitännäiset voi asentaa uudelleen. Jotkin ohjelma- tai järjestelmäpäivitykset voivat palauttaa joitakin liitännäisiä.

Yllä olevat liitännäiset voi poistaa tilapäisesti testauksen ajaksi. Ellei se auta, palauta tiedostot alkuperäiseen sijaintiinsa. Jos jossakin näistä liitännäisistä on ongelma, älä poista sitä pysyvästi järjestelmästäsi. Siirrä tiedosto tilapäiseen sijaintiin ja ilmoita ongelmasta AppleCare-tukeen.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Muokattu viimeksi: