Safari on hidas, lakkaa vastaamasta tai sulkeutuu odottamatta tai siinä on muita ongelmia

Ongelman saattaa aiheuttaa Safarin laajennus, internet-liitännäinen tai muu lisäosa.

Safarin laajennukset, internet-liitännäiset ja muut lisäosat mahdollistavat Internetin käyttökokemuksen parantamisen tai mukauttamisen. Lisäosia on yleisesti saatavilla internetissä, ja jotkin niistä asentuvat ohjelman tai muun ohjelmiston mukana. Jos Safariisi on asennettu lisäosia, jokin niistä saattaa aiheuttaa ongelman.

Jos ongelmana ovat ei-toivotut ponnahdusikkunat, -mainokset ja -grafiikat selatessasi internetiä, lue, miten voit poistaa mainoksia lisäävät ohjelmistot (mainosohjelmat) Macistasi.

Laita Safarin laajennukset pois päältä

Voit laittaa Safarin laajennukset pois päältä selvittääksesi, aiheuttaako jokin niistä ongelman.

1. Valitse Safari-valikosta Asetukset.
  2. Osoita Laajennukset-kuvaketta ja valitse jokin laajennus luettelosta.
  3. Laita se pois päältä poistamalla valinta Ota käyttöön -valintaneliöstä.

Jos laajennuksen laittaminen pois päältä ratkaisee ongelman, tarkista, onko laajennuksille saatavilla päivityksiä. Voit tehdä sen valitsemalla ikkunan vasemmasta alakulmasta Päivitykset. Voit myös poistaa laajennuksen valitsemalla Poista.

Laajennukset Safarin asetuksissa

Poista internet-liitännäiset ja muut lisäosat

Voit poistaa internet-liitännäiset ja muut lisäosat selvittääksesi, aiheuttaako jokin niistä ongelman. Löydät ne lopettamalla Safarin ja avaamalla seuraavat Kirjasto-kansiot:

• Kovalevysi päätasolla oleva Kirjasto-kansio. Avaa se Finderissa valitsemalla valikkoriviltä Siirry > Siirry kansioon. Kirjoita /Library ja osoita Siirry-painiketta.
  • Kotikansiosi Kirjasto-kansio. Avaa se pitämällä optionäppäintä painettuna, kun valitset valikkoriviltä Siirry > Kirjasto.

Kirjasto-kansioissa on seuraavat lisäosakansiot. Siirrä näissä kansioissa olevat tiedostot roskakoriin.

• Internet Plug-Ins
    Älä poista seuraavia tiedostoja: Default Browser.plugin, nslQTScriptablePlugin.xpt, Quartz Composer.webplugin ja QuickTime Plugin.plugin.
  • Input Methods
  • InputManagers
  • ScriptingAdditions

Jos tiedostojen poistaminen näistä kansioista ratkaisee ongelman, lopeta Safari uudelleen. Laita tiedostoja takaisin kansioihin portaittain, kunnes löydät ongelmallisen tiedoston:

1. Avaa roskakori ja valitse jokin poistamistasi tiedostoista. Valitse Arkisto > Laita takaisin. Tiedosto palaa kansioonsa.
  2. Avaa Safari ja tarkista, toistuuko ongelma.
    • Jos ongelma toistuu, olet löytänyt ongelmallisen lisäosan. Älä käytä sitä. Voit myös tiedustella lisäosan valmistajalta, onko siitä saatavilla päivitettyä versiota.
    • Jos ongelma ei toistu, lopeta Safari ja laita toinen tiedosto takaisin.

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Muokattu viimeksi: