iOS-betaohjelmiston asennuksen poistaminen

iOS-betaversioita voivat kokeilla Apple Beta Software Program -ohjelman, Customer Seed Program -asiakasohjelman ja iOS Developer Program -kehittäjäohjelman jäsenet. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit palata viimeisimpään julkisesti julkaistuun iOS-versioon, jos asensit iOS-betaversion, etkä enää halua käyttää sitä.

Julkisen betaversion poistaminen poistamalla betaprofiili

Jos asensit iOS-betaversion tietokoneella, joudut palauttamaan iOS:n, jotta voit poistaa betaversion.

Paras julkisen betaversion poistamistapa on poistaa betaprofiili ja odottaa seuraavaa ohjelmistopäivitystä. Toimi seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Yleiset ja napauta Profiilit ja laitehallinta.
  2. Napauta iOS-betaohjelmiston profiilia.
  3. Napauta Poista profiili ja käynnistä laite uudelleen.

Kun seuraava julkinen iOS-versio on saatavana, voit siirtyä takaisin lopulliseen iOS-versioon asentamalla sen. Jos päivitys on jo saatavana, voit asentaa sen valitsemalla Asetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys, mutta iOS-version on oltava uudempi kuin laitteen nykyinen versio.

Jos et halua odottaa ohjelmapäivitystä lopullisen iOS-version asentamiseksi, noudata iOS:n palauttamisen vaiheita.

Kehittäjien betaversion poistaminen palauttamalla laite

Joudut tyhjentämään laitteen sisällön ja palauttamaan sen, jotta voit poistaa kehittäjien betaversion heti. Jos sinulla on arkistoitu varmuuskopio, voit ottaa laitteen uudelleen käyttöön varmuuskopiosta.

Huomaa, että betaohjelmiston käytön aikana luodut varmuuskopiot eivät ehkä ole yhteensopivia vanhempien iOS-versioiden kanssa. Jos sinulla ei ole nykyisen iOS-version aikana luotua varmuuskopiota, et ehkä pysty palauttamaan laitetta tuoreimmalla varmuuskopiollasi.

1. Varmista, että Macissa on macOS:n uusin versio tai iTunesin uusin versio.
  2. Liitä laite tietokoneeseen, ja laita laite sitten palautustilaan seuraavien ohjeiden mukaisesti:
    • iPad, jossa on Face ID: Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Pidä yläpainiketta painettuna, kunnes laite alkaa käynnistyä uudelleen. Jatka yläpainikkeen painamista, kunnes laite siirtyy palautustilaan.
    • iPhone 8 tai uudempi: Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Pidä sitten sivupainiketta painettuna, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus tai iPod touch (7. sukupolvi): Pidä nukkumispainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuina samanaikaisesti. Älä vapauta niitä, kun Applen logo tulee näkyviin. Pidä molempia painikkeita painettuina, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
    • iPhone 6s tai aiempi, iPad, jossa on Koti-painike, tai iPod touch (6. sukupolvi tai aiempi): Pidä nukkumis- ja Koti-painikkeita painettuina samanaikaisesti. Älä vapauta niitä, kun Applen logo tulee näkyviin. Pidä molempia painikkeita painettuina, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
  3. Klikkaa palautusvaihtoehtoa, kun se tulee näkyviin. Tämä tyhjentää laitteen ja asentaa siihen uusimman iOS-version (ei-beta).
  4. Odota, kunnes palautus on valmis. Syötä pyydettäessä Apple ID:si ja salasanasi. Tämä poistaa aktivointilukituksen käytöstä. Jos palautusprosessi ei valmistu, lue lisäohjeita.

Kun palautus on valmis, voit ottaa laitteen käyttöön arkistoidusta varmuuskopiosta, joka täytyy olla tehty iOS:n aiemmasta versiosta.

Jos varmuuskopioit iOS-betaversiota käyttävän laitteen iCloudiin tai tietokoneeseesi, kyseinen varmuuskopio ei toimi aiemmissa iOS-versioissa. Jos esimerkiksi palautat iOS 11.4.1:een iOS 12 -betasta, iOS-betan käytön yhteydessä laadittua varmuuskopiota ei voida palauttaa. Tee palautus sen sijaan ennen iOS-betan asennusta tehdystä varmuuskopiosta.

Jos näet ilmoituksen uudesta iOS-päivityksestä

Jos näet tämän varoituksen, laitteesi iOS-betaversio on vanhentunut ja se täytyy päivittää. Napauta Asetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys ja asenna päivitys.

Eikö käytettävissä olevaa päivitystä ole näkyvissä? Poista kehittäjien betaversio palauttamalla laite. Tai jos olet jo poistanut betaprofiilin, rekisteröi laitteesi julkiseen betaohjelmaan tai kehittäjien betaohjelmaan.