iOS-betaohjelmiston asentaminen ja poistaminen

iOS-betaversiota voivat käyttää Applen Beta Software Program -ohjelman, Customer Seed Program -asiakasohjelman ja iOS Developer Program -kehittäjäohjelman jäsenet. Tässä artikkelissa kerrotaan toimenpiteistä ennen iOS-betaversion asentamista iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin ja sen jälkeen.

Laitteen valmisteleminen ennen betaohjelmistoon päivittämistä

Ennen kuin asennat iOS-betan, voit varmuuskopioida laitteesi iTunesiin ja sitten arkistoida tai kopioida varmuuskopion seuraamalla tämän kohdan ohjeita. Jos palaat iOS:n nykyiseen versioon iOS-betaversiopäivityksen jälkeen, vain arkistoitu tai kopioitu iTunes-varmuuskopio toimii.

1. Varmista, että tietokoneessasi on iTunesin uusin versio.
  2. Liitä laite tietokoneeseen ja avaa iTunes.
  3. Jos haluat tallentaa iOS-laitteen tai Apple Watchin terveys- ja aktiivisuustiedot, varmuuskopio täytyy salata: valitse Salaa laitteen [laite] varmuuskopio -ruutu ja luo salasana, jonka muistat.

Kirjoita salasanasi muistiin ja laita se talteen varmaan paikkaan, koska iTunes-varmuuskopioita ei voi palauttaa ilman sitä.
    Jos terveys- ja aktiivisuustietoja ei tarvitse tallentaa, voit luoda salaamattoman varmuuskopion. Valitse siinä tapauksessa Varmuuskopioi nyt.
    Salatun varmuuskopioinnin näyttö iTunesissa
  4. Odota, kunnes varmuuskopiointi on valmis. Valitse sitten tietokoneessa iTunes > Asetukset > Laitteet.
  5. Arkistoi tai kopioi varmuuskopio: Jos käytät Macia, ctrl-klikkaa juuri äsken luomaasi varmuuskopiota ja valitse Arkistoi. Jos käytät Windowsia, etsi varmuuskopio, kopioi se ja tallenna kopio toiseen sijaintiin. Tarvitset tämän arkistoidun tai kopioidun varmuuskopion, jos haluat palata iOS:n nykyiseen versioon.
    Varmuuskopion arkistoinnin näyttö iTunesissa
  6. Nyt voit asentaa iOS-betaversion. Muista pitää iOS-betaversio ajan tasalla. Seuraavissa kohdissa on lisäohjeita.

iPhone-hälytys ilmoittaa, että ”Uusi iOS-päivitys on nyt saatavilla. Päivitä iOS:n betasta.”.

Jos näet ilmoituksen uudesta iOS-päivityksestä

Jos näet tämän varoituksen, laitteesi iOS-betaversio on vanhentunut ja se täytyy päivittää. Napauta Asetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys ja asenna päivitys.

Eikö saatavissa oleva päivitys näy? Seuraavan osion avulla voit päivittää uusimpaan, lopulliseen iOS-versioon. Tai jos olet jo poistanut betaprofiilin, rekisteröi laitteesi julkiseen betaohjelmaan tai kehittäjien betaohjelmaan.

iOS-betan asennuksen poistaminen

iOS-betan asennuksen poistaminen edellyttää, että poistat laitteesi sisällön ja palautat laitteen. Jos sinulla on arkistoitu varmuuskopio*, voit palauttaa laitteen varmuuskopiosta. Toimi seuraavasti:

1. Varmista, että tietokoneessasi on iTunesin uusin versio.
  2. Liitä laite tietokoneeseen, ja laita laite sitten palautustilaan seuraavien ohjeiden mukaisesti:
    • iPhone X, iPhone 8 tai iPhone 8 Plus: Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina sitten sivupainiketta, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
    • iPhone 7 tai iPhone 7 Plus: Paina ja pidä nukkumispainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuina samanaikaisesti. Älä vapauta niitä, kun Applen logo tulee näkyviin. Pidä molempia painikkeita painettuina, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
    • iPhone 6s tai aiempi, iPad tai iPod touch: Paina ja pidä nukkumis- ja Koti-painikkeita painettuina samanaikaisesti. Älä vapauta niitä, kun Applen logo tulee näkyviin. Pidä molempia painikkeita painettuina, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
  3. Klikkaa palautusvaihtoehtoa, kun se tulee näkyviin. Tämä tyhjentää laitteen ja asentaa siihen uusimman iOS-version (ei-beta).
  4. Odota, kunnes palautus on valmis. Syötä pyydettäessä Apple ID:si ja salasanasi. Tämä poistaa aktivointilukituksen käytöstä. Jos palautusprosessi ei valmistu, lue lisäohjeita.

Kun palautus on valmis, voit ottaa laitteen käyttöön arkistoidusta varmuuskopiosta, joka on tehty iOS:n aiemmasta versiosta.

Jos varmuuskopioit iOS-betaa käyttävän laitteen, varmuuskopiointi ei toimi aiemmissa iOS-versioissa. Jos esimerkiksi palautat iOS 10.3.3:een iOS 11 -betasta, iOS-betan käytön yhteydessä laadittua varmuuskopiota ei voida palauttaa. Tee palautus sen sijaan ennen iOS-betan asennusta tehdystä varmuuskopiosta.