iOS- tai iPadOS-betaohjelmiston asennuksen poistaminen

iOS- tai iPadOS-betaversioita voivat kokeilla Apple Beta Software Program -ohjelman, Customer Seed Program -asiakasohjelman ja Apple Developer Program -kehittäjäohjelman jäsenet. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit palata viimeisimpään julkisesti julkaistuun iOS- tai iPadOS-versioon, jos olet asentanut iOS-betaversion etkä enää halua käyttää sitä.

Julkisen betaversion poistaminen poistamalla betaprofiili

Jos olet asentanut iOS- tai iPadOS-betaversion tietokoneella, sinun on poistettava se palauttamalla iOS tai iPadOS.

Paras julkisen betaversion poistamistapa on poistaa betaprofiili ja odottaa seuraavaa ohjelmistopäivitystä. Toimi seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Yleiset ja napauta VPN ja laitehallinta.
  2. Napauta iOS-betaohjelmiston profiilia.
  3. Napauta Poista profiili ja käynnistä laite uudelleen.

Kun seuraava julkinen iOS- tai iPadOS-versio on saatavilla, siirry lopulliseen iOS- tai iPadOS-versioon asentamalla se. Jos päivitys on jo saatavilla, voit asentaa sen valitsemalla Asetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys. iOS- tai iPadOS-version on kuitenkin oltava uudempi kuin laitteen nykyinen versio.

Jos et halua odottaa ohjelmistopäivitystä lopullisen iOS- tai iPadOS-version asentamiseksi, noudata iOS:n tai iPadOS:n palauttamista koskevia ohjeita.

Kehittäjien betaversion poistaminen palauttamalla laite

Joudut tyhjentämään laitteen sisällön ja palauttamaan sen, jotta voit poistaa kehittäjien betaversion heti. Jos sinulla on arkistoitu varmuuskopio, voit ottaa laitteen uudelleen käyttöön varmuuskopiosta.

Huomaa, että betaohjelmiston käytön aikana luodut varmuuskopiot eivät ehkä ole yhteensopivia vanhempien iOS- tai iPadOS-versioiden kanssa. Jos sinulla ei ole nykyisen iOS- tai iPadOS-version käytön aikana luotua vanhempaa varmuuskopiota, et ehkä pysty palauttamaan laitetta tuoreimmalla varmuuskopiollasi.

1. Varmista, että Macissa on macOS:n uusin versio tai iTunesin uusin versio.
  2. Liitä laite tietokoneeseesi ja aseta laite sitten palautustilaan seuraavien ohjeiden avulla:
    • iPad, jossa ei ole Koti-painiketta: Paina lyhyesti yläpainiketta lähinnä olevaa äänenvoimakkuuspainiketta. Paina lyhyesti yläpainikkeesta kauimpana olevaa äänenvoimakkuuspainiketta. Pidä yläpainiketta painettuna, kunnes iPad alkaa käynnistyä uudelleen. Jos et ole varma, katso mitä painikkeita sinun on painettava, jotta iPad käynnistyy uudelleen. Jatka yläpainikkeen painamista, kunnes iPad siirtyy palautustilaan.
    • iPhone 8 tai sitä uudempi: Paina lyhyesti äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta. Paina lyhyesti äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta. Pidä sitten sivupainiketta painettuna, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus tai iPod touch (7. sukupolvi): Pidä nukkumispainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuina samanaikaisesti. Älä vapauta niitä, kun Apple-logo tulee näkyviin. Pidä molempia painikkeita painettuina, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
    • iPhone 6s tai sitä aiempi, iPad, jossa on Koti-painike, tai iPod touch (6. sukupolvi tai sitä aiempi): Pidä nukkumis- ja Koti-painikkeita painettuina samanaikaisesti. Älä vapauta niitä, kun Apple-logo tulee näkyviin. Pidä molempia painikkeita painettuina, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
  3. Klikkaa palautusvaihtoehtoa, kun se tulee näkyviin. Tämä tyhjentää laitteen ja asentaa siihen uusimman lopullisen iOS- tai iPadOS-version. Jos lataaminen kestää yli 15 minuuttia ja laitteesi poistuu palautustilanäytöstä, suorita lataus loppuun ja toista sitten vaihe 2.
  4. Odota, kunnes palautus on valmis. Syötä pyydettäessä Apple ID:si ja salasanasi. Tämä poistaa aktivointilukituksen käytöstä. Jos palautusprosessi ei valmistu, lue lisäohjeita.

Kun palautus on valmis, voit ottaa laitteen käyttöön arkistoidusta varmuuskopiosta, joka täytyy olla tehty aiemmasta iOS- tai iPadOS-versiosta.

Jos varmuuskopioit iOS- tai iPadOS-betaversiota käyttävän laitteen iCloudiin tai tietokoneeseesi, kyseinen varmuuskopio ei toimi aiemmissa iOS- tai iPadOS-versioissa. Jos esimerkiksi palautat iOS 11.4.1 -version iOS 12 -betaversiosta, varmuuskopiota, jonka olet tehnyt iOS-betaversion käytön aikana, ei palauteta. Palauta sen sijaan varmuuskopiosta, jonka olet tehnyt ennen iOS- tai iPadOS-betaversion asennusta.

Päivittäminen, kun näet ilmoituksen uudesta iOS- tai iPadOS-päivityksestä

Jos näet tämän ilmoituksen, laitteesi iOS- tai iPadOS-betaversio on vanhentunut ja se täytyy päivittää. Napauta Asetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys ja asenna päivitys.

Eikö käytettävissä olevaa päivitystä ole näkyvissä? Poista kehittäjien betaversio palauttamalla laite. Tai jos olet jo poistanut betaprofiilin, rekisteröi laitteesi julkiseen betaohjelmaan tai kehittäjien betaohjelmaan.