iOS- tai iPadOS-betaohjelmiston asennuksen poistaminen

iOS- tai iPadOS-betaversioita voivat kokeilla Apple Beta Software Program -ohjelman, Customer Seed Program -asiakasohjelman ja Apple Developer Program -kehittäjäohjelman jäsenet. Voit palata iOS:n tai iPadOS:n uusimpaan julkisesti julkaistuun versioon, jos olet asentanut iOS-beetaversion etkä enää halua käyttää sitä.

Lue lisätietoja Apple Beta Software Program -ohjelmasta tai Apple Developer Program -kehittäjäohjelmasta.

iOS- tai iPadOS-beetaversion poistaminen

Nykyisen iOS- tai iPadOS-version palauttaminen

Päivittäminen, kun näet ilmoituksen uudesta iOS- tai iPadOS-päivityksestä

iOS- tai iPadOS-beetaversion poistaminen

Laitteet, joissa on iOS 16.4 tai iPadOS 16.4 tai uudempi:

Valitse Asetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys > Beta-päivitykset ja napauta Pois.

Laitteet, joissa on iOS 16.3.1 tai iPadOS 16.3 tai vanhempi:

1. Valitse Asetukset > Yleiset > VPN ja laitehallinta.

2. Napauta näkyviin tulevaa iOS- ja iPadOS-beetaohjelmistoprofiilia.

3. Napauta Poista profiili. Anna pyydettäessä laitteen pääsykoodi ja napauta sitten Poista. Kun profiili on poistettu, laitteesi ei enää vastaanota julkisia beetaversioita.

Jos olet asentanut iOS- tai iPadOS-beetaversion tietokoneella, sinun on poistettava se palauttamalla iOS tai iPadOS.

Nykyisen iOS- tai iPadOS-version palauttaminen

Jos haluat poistaa beetaversion heti etkä halua päivittää iOS:n tai iPadOS:n uudempaan versioon, sinun on tyhjennettävä ja palautettava laitteesi.

Jos sinulla on arkistoitu varmuuskopio, voit ottaa laitteen käyttöön kyseisestä varmuuskopiosta laitteen tyhjentämisen ja palauttamisen jälkeen.

Huomaa, että betaohjelmiston käytön aikana luodut varmuuskopiot eivät ehkä ole yhteensopivia vanhempien iOS- tai iPadOS-versioiden kanssa. Jos sinulla ei ole nykyisen iOS- tai iPadOS-version käytön aikana luotua vanhempaa varmuuskopiota, et ehkä pysty palauttamaan laitetta tuoreimmalla varmuuskopiollasi.

1. Varmista, että Macissa on macOS:n uusin versio tai iTunesin uusin versio.

2. Liitä laite tietokoneeseesi ja aseta laite sitten palautustilaan seuraavien ohjeiden avulla:

• iPad, jossa ei ole Koti-painiketta: Paina lyhyesti yläpainiketta lähinnä olevaa äänenvoimakkuuspainiketta. Paina lyhyesti yläpainikkeesta kauimpana olevaa äänenvoimakkuuspainiketta. Pidä yläpainiketta painettuna, kunnes iPad alkaa käynnistyä uudelleen. Jos et ole varma, katso, mitä painikkeita sinun on painettava, jotta iPad käynnistyy uudelleen. Jatka yläpainikkeen painamista, kunnes iPad siirtyy palautustilaan.

• iPhone 8 tai sitä uudempi: Paina lyhyesti äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta lyhyesti. Pidä sitten sivupainiketta painettuna, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.

• iPhone 7, iPhone 7 Plus tai iPod touch (7. sukupolvi): Pidä nukkumispainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuina samanaikaisesti. Älä vapauta niitä, kun Apple-logo tulee näkyviin. Pidä molempia painikkeita painettuina, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.

• iPhone 6s tai sitä aiempi, iPad, jossa on Koti-painike, tai iPod touch (6. sukupolvi tai sitä aiempi): Pidä nukkumis- ja Koti-painikkeita painettuina samanaikaisesti. Älä vapauta niitä, kun Apple-logo tulee näkyviin. Pidä molempia painikkeita painettuina, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.

3. Klikkaa palautusvaihtoehtoa, kun se tulee näkyviin. Tämä tyhjentää laitteen ja asentaa siihen uusimman lopullisen iOS- tai iPadOS-version. Jos lataaminen kestää yli 15 minuuttia ja laitteesi poistuu palautustilanäytöstä, suorita lataus loppuun ja toista sitten vaihe 2.

4. Odota, kunnes palautus on valmis. Syötä pyydettäessä Apple ID:si ja salasanasi. Tämä poistaa aktivointilukituksen käytöstä. Jos palautusprosessi ei valmistu, lue lisäohjeita.

Kun palautus on valmis, voit ottaa laitteen käyttöön arkistoidusta varmuuskopiosta, joka täytyy olla tehty aiemmasta iOS- tai iPadOS-versiosta.

Jos varmuuskopioit iOS- tai iPadOS-betaversiota käyttävän laitteen iCloudiin tai tietokoneeseesi, kyseinen varmuuskopio ei toimi aiemmissa iOS- tai iPadOS-versioissa. Jos esimerkiksi palautat iOS 11.4.1 -version iOS 12 -betaversiosta, varmuuskopiota, jonka olet tehnyt iOS-betaversion käytön aikana, ei palauteta. Palauta sen sijaan varmuuskopiosta, jonka olet tehnyt ennen iOS- tai iPadOS-betaversion asennusta.

Päivittäminen, kun näet ilmoituksen uudesta iOS- tai iPadOS-päivityksestä

Jos näet tämän ilmoituksen, laitteesi iOS- tai iPadOS-betaversio on vanhentunut ja se täytyy päivittää. Napauta Asetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys ja asenna päivitys.

os-16-iphone-14-pro-new-ios-update-now-available-please-update-from-beta