Wi-Fi-tukiasema: Keltaisen tilavalon syyt ja niiden selvittäminen

Wi-Fi-tukiaseman tilavalo vilkkuu keltaisena.

Seuraavassa on yleisimpiä syitä siihen, että tilavalo vilkkuu keltaisena:

• Wi-Fi-tukiasemaa ei ole vielä määritetty, koska se on uusi.
  • Wi-Fi-tukiasema on nollattu.
  • Wi-Fi-tukiasemaan on saatavilla uusi laiteohjelmistopäivitys.
  • Wi-Fi-tukiasemalle ei ole saatavilla IP-osoitetta.
  • Laajennetussa tilassa oleva Wi-Fi-tukiasema on ensisijaisen Wi-Fi-tukiaseman Wi-Fi-verkon kantaman ulkopuolella.
  • WAN-verkon Ethernet-kaapeli on irti Wi-Fi-tukiasemasta.
  • Wi-Fi-tukiasemalla ei ole polkua Internetiin (tai paikalliseen reitittimeen).
  • Internet-palveluntarjoajan tarjoama Internet-yhteys voi olla tilapäisesti poissa käytöstä.
  • AirPort Time Capsule on havainnut, että sisäinen kovalevy on ilmoittanut SMART-virheestä ja on vikaantumassa (tämä vaatii laiteohjelmisto 7.5.2:n ja AirPort-työkalu 5.5.2:n).

Jatkuvasti vilkkuva keltainen tilavalo viittaa siihen, että Wi-Fi-tukiasema vaatii toimenpiteitä.

Vilkkuvan keltaisen tilavalovaroituksen selvittäminen

Käynnistä AirPort-työkalu ja selvitä sen avulla, miksi Wi-Fi-tukiaseman tilavalo vilkkuu keltaisena. Apple suosittelee käyttämään AirPort-työkalu 5.5.2:a Macille, AirPort-työkalu 5.5.2:a Windowsille tai AirPort-työkalun uudempaa versiota, jos sellainen on saatavilla.

1. AirPort-työkalu 5.2 tai uudempi avautuu automaattisesti, jos Wi-Fi-tukiasema vaatii toimenpiteitä. Voit myös itse käynnistää AirPort-työkalun milloin tahansa. Älä käytä AirPort-työkalu 5.0:a vanhempaa versiota.
    Mac OS X:ssä AirPort-työkalu on Ohjelmat > Lisäohjelmat -kansiossa.
    Microsoft Windowsissa AirPort-työkalu löytyy valitsemalla Käynnistä > Kaikki ohjelmat > AirPort.
    Huomautus: Voit myös etsiä ja ladata Wi-Fi-tukiaseman uusimman laiteohjelmiston ja ohjelmiston osoittamalla tätä.
  2. Etsi Wi-Fi-tukiasemasi AirPort-työkalun ikkunasta ja avaa yhteenvetoikkuna kaksoisosoittamalla tukiasemaa. Huomautus: jos Wi-Fi-tukiasemia on useampia, kaksoisosoita sen Wi-Fi-tukiaseman kuvaketta, jonka vieressä on keltainen ympyrä.
  3. Kun yhteenvetoikkuna tulee näyttöön, avaa tilaikkuna kaksoisosoittamalla Wi-Fi-tukiaseman tilan oikealla puolella olevaa keltaista ympyrää.
  4. Tilaikkunassa näkyvät kaikki toimenpiteitä vaativat seikat. Käy läpi kaikki kohdat, kunnes ikkuna on tyhjä.
    Tärkeää
    : Wi-Fi-tukiasema on nollattava nollauspainikkeen avulla, jotta korjaamatta jätetyt ongelmat voidaan tarkistaa uudelleen.

5.

Vilkkuvan keltaisen tilavalon poistaminen saattaa edellyttää tietyn asetuksen muuttamista tai valintamerkin asettamista Älä huomioi -valintaneliöön sellaisen asetuksen kohdalle, jota ei haluta muuttaa. Valintamerkki kertoo AirPortille, että käyttäjä on tietoinen ongelmasta, mutta jättää sen huomioimatta. Käyttäjä voi esimerkiksi haluta jättää AirPortin ilman salasanaa, jotta kaikki voivat käyttää langatonta verkkoa.
  6. Ota muutokset käyttöön valitsemalla Päivitä (Wi-Fi-tukiasema käynnistyy uudelleen).
  7. Kun Wi-Fi-tukiasema on käynnistynyt uudelleen, tilavalon pitäisi olla vihreä eikä sen pitäisi vilkkua. Jos tilavalo pysyy keltaisena ja vilkkuu myös Wi-Fi-tukiaseman uudelleenkäynnistymisen jälkeen, toista yllä olevat toimenpiteet.

Lisätietoja

Lisätietoja Wi-Fi-tukiasemasta on tukiaseman mukana toimitetussa AirPortin käyttöönotto-oppaassa. Lisätietoja ja tukea on myös osoitteessa http://www.apple.com/fi/support/airport.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.