AirPort-tukiaseman laiteohjelmiston päivittäminen

Voit päivittää AirPort Time Capsulen, AirPort Extremen tai AirPort Express -tukiaseman AirPort-työkalun avulla.

Apple julkaisee ajoittain ohjelmistopäivityksiä (joita kutsutaan laiteohjelmistopäivityksiksi), jotka parantavat AirPortin suorituskykyä, suojausta ja toimintaa. Näin voit varmistaa, että tukiasemasi on ajan tasalla.

Ennen kuin aloitat

• Varmista, että tukiasema ja Mac- tai iOS-laite (iPhone, iPad tai iPod touch) ovat yhteydessä internetiin.
  • Jos tukiasemasi tekee Time Machine -varmuuskopiota tai jakaa verkossa olevan kovalevyn, varmista, ettei yksikään laitteistasi käytä tällä hetkellä kyseistä levyä. Kun AirPort-tukiasema päivitetään, se ja sen verkkopalvelut eivät tilapäisesti ole käytettävissä.

Käynnistä tukiasema uudelleen

Avaa AirPort-työkalu Mac- tai iOS-laitteessa ja käynnistä sitten tukiasema uudelleen näiden ohjeiden avulla. Jos sinulla on useita tukiasemia, käynnistä ensisijainen tukiasema uudelleen viimeisenä.

AirPort-työkalu näyttää graafisen yleiskatsauksen Wi-Fi-verkostasi ja mistä tahansa siihen yhdistetystä tukiasemasta. Ensisijainen tukiasema (tässä tapauksessa Koti) on yhteydessä internetiin modeemisi tai reitittimesi kautta.

1. Valitse tukiasemasi AirPort-työkalussa ja anna sitten tukiaseman salasana, jos sitä pyydetään.
  2. Jos käytät Macia, valitse valikkoriviltä Tukiasema > Käynnistä uudelleen.
  3. Jos käytät iOS-laitetta, napauta AirPort-työkalussa tukiasemaa ja napauta sitten Muokkaa > Lisävalinnat > Käynnistä tukiasema uudelleen.

Jos laitteen käynnistäminen uudelleen AirPort-työkalussa ei onnistu, irrota tukiasema muutaman sekunnin ajaksi ja kytke se sitten uudelleen.

Etsi laiteohjelmistopäivityksiä

1. Kun tukiasema on käynnistetty uudelleen, valitse AirPort-työkalussa tukiasema, niin näet sitä koskevat lisätiedot. Jos sinulla on useita tukiasemia, aloita siitä, joka sijaitsee kaikista kauimpana ensisijaisesta tukiasemastasi.
  2. Jos käytät Macia, lisätietojen päivitysikkunassa näkyy Päivitä-painike, kun päivitys on saatavilla. Asenna päivitys klikkaamalla Päivitä-painiketta.
  3. Jos käytät iOS-laitetta, lisätietonäytön Versio-kohdan vieressä näkyy numeroitu merkki, kun päivitys on saatavilla. Napauta Versio ja napauta sitten Lataa ja asenna.
  4. Tukiasemasi käynnistyy automaattisesti uudelleen, kun päivitys on asennettu. Toista nämä vaiheet kaikissa muissa tukiasemissa, joita käytät. Päivitä ensisijainen tukiasema viimeisenä.

Viimeisimmät päivitykset

Tukiasema Laiteohjelmisto* Tämän laiteohjelmiston asentaminen

AirPort Time Capsule 802.11ac

AirPort Extreme 802.11ac

Versio 7.7.9
  • Mac: käytä AirPort-työkalu 6.3.2:ta tai uudempaa, jonka löydät Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.**
  • iOS-laitteet: käytä AirPort-työkalu 1.3.4:ää iOS 7.1:tä tai uudempaa varten.

AirPort Time Capsule 802.11n

AirPort Extreme 802.11n

Versio 7.6.9
  • Mac: käytä AirPort-työkalu 6.3.2:ta tai uudempaa, jonka löydät Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.**
  • iOS-laitteet: käytä AirPort-työkalu 1.3.4:ää iOS 7.1:tä tai uudempaa varten.
  • Windows-tietokone: käytä AirPort-työkalu 5.6.1:tä Windows 7:ää varten.
AirPort Express 802.11n Versio 7.8
  • Mac: käytä AirPort-työkalu 6.3.2:ta tai uudempaa, jonka löydät Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.**
  • iOS-laitteet: käytä AirPort-työkalu 1.3.4:ää iOS 7.1:tä tai uudempaa varten.

AirPort Express.
(alkuperäinen)

Versio 6.3

* Vain tiedot. Lataa ja asenna laiteohjelmisto AirPort-työkalun avulla.
** Jos käytät Mac-tietokonetta, jossa on OS X Mountain Lion tai Lion, käytä AirPort-työkalu 6.3.1:tä. Jos käytät tietokonetta, jossa on Snow Leopard tai Leopard, käytä Airport-työkalu 5.6.1:tä, joka tukee 802.11n-malleja ja alkuperäistä AirPort Expressiä.

Lisätietoja

• Lue ohjeet siihen, miten voit selvittää Wi-Fi-ongelmat Macissa tai iOS-laitteessa.
  • Jotkin tukiaseman toiminnoista on käytettävissä vain silloin, kun hallinnoit Wi-Fi-verkkoa Macin tai iOS-laitteen uusimmasta käyttöjärjestelmästä.
  • Jos jokin verkkolaitteista ei ole yhteensopiva päivitetyn laiteohjelmiston kanssa, pystyt ehkä asentamaan vanhemman laiteohjelmiston uudelleen. Jos käytät Macia, klikkaa tukiasemaa AirPort-työkalussa ja optio-klikkaa laiteohjelmiston versionumeroa. Jos käytät iOS-laitetta, klikkaa tukiasemaa AirPort-työkalussa ja valitse sitten Versio > Vanhemmat versiot.