AirPort-tukiaseman laiteohjelmiston päivittäminen

Voit päivittää AirPort-tukiaseman, kuten AirPort Time Capsulen, AirPort Extremen tai AirPort Express Base Stationin, AirPort-työkalun avulla.

Apple julkaisee ajoittain ohjelmistopäivityksiä (joita kutsutaan laiteohjelmistopäivityksiksi), jotka parantavat AirPortin suorituskykyä, suojausta ja toimintaa. Näin voit varmistaa, että tukiasemasi on ajan tasalla.

Ennen kuin aloitat

• Varmista, että tukiasema ja Mac tai iOS-laite (iPhone, iPad tai iPod touch) ovat yhteydessä internetiin. Lue, mitä voit tehdä, jos Mac ei pysty muodostamaan internet-yhteyttä tai jos iPhonesta tai iPadista ei voi muodostaa internet-yhteyttä.

• Jos tukiasemasi tekee Time Machine -varmuuskopiota tai jakaa verkossa olevan kovalevyn, varmista, ettei yksikään laitteistasi käytä tällä hetkellä kyseistä levyä. Kun AirPort-tukiasema päivitetään, se ja sen verkkopalvelut eivät tilapäisesti ole käytettävissä.

Käynnistä tukiasema uudelleen

1. Avaa AirPort-työkalu Macissa, iPhonessa tai iPadissa ja valitse oma tukiasemasi. Jos sinulla on useita tukiasemia, käynnistä ensisijainen tukiasema uudelleen viimeisenä.

2. Anna tukiaseman salasana, jos sitä kysytään.

3. Jos käytät Macia, valitse valikkoriviltä Tukiasema > Käynnistä uudelleen. Jos käytät iOS-laitetta, napauta AirPort-työkalussa tukiasemaa ja napauta sitten Muokkaa > Lisävalinnat > Käynnistä tukiasema uudelleen.

Jos laitteen käynnistäminen uudelleen AirPort-työkalussa ei onnistu, irrota tukiasema muutaman sekunnin ajaksi ja kytke se sitten uudelleen.

No alt supplied for Image
AirPort-työkalu näyttää graafisen yleiskatsauksen Wi-Fi-verkostasi ja mistä tahansa siihen yhdistetystä tukiasemasta. Ensisijainen tukiasema (tässä tapauksessa Koti) on yhteydessä internetiin modeemisi tai reitittimesi kautta.

Etsi laiteohjelmistopäivityksiä

Kun tukiasema on käynnistetty uudelleen, valitse tukiasema AirPort-työkalussa, niin näet sitä koskevat tiedot. Jos sinulla on useita tukiasemia, aloita siitä, joka sijaitsee kaikista kauimpana ensisijaisesta tukiasemastasi.

Jos käytät Macia, lisätietojen päivitysikkunassa näkyy Päivitä-painike, kun päivitys on saatavilla. Asenna päivitys klikkaamalla Päivitä-painiketta.

No alt supplied for Image

Jos käytät iPhonea tai iPadia, lisätietonäytön Versio-kohdan vieressä näkyy numeroitu merkki, kun päivitys on saatavilla. Napauta Versio ja napauta sitten Lataa ja asenna.

No alt supplied for Image

Tukiasemasi käynnistyy automaattisesti uudelleen, kun päivitys on asennettu. Toista nämä vaiheet kaikissa muissa tukiasemissa, joita käytät. Päivitä ensisijainen tukiasema viimeisenä.

Viimeisimmät päivitykset

Tukiasema

Uusin laiteohjelmisto

Tämän laiteohjelmiston lataaminen ja asentaminen

AirPort Time Capsule 802.11ac

AirPort Extreme 802.11ac

Versio 7.9.1

• Mac: käytä AirPort-työkalu 6.3.2:ta tai uudempaa, jonka löydät Apit-kansion Lisäapit-kansiosta.*

• iOS-laitteet: käytä AirPort-työkalu 1.3.4:ää tai uudempaa iOS 7.1:tä tai uudempaa varten.

AirPort Time Capsule 802.11n

AirPort Extreme 802.11n

Versio 7.8.1

• Mac: käytä AirPort-työkalu 6.3.2:ta tai uudempaa, jonka löydät Apit-kansion Lisäapit-kansiosta.*

• iOS-laitteet: käytä AirPort-työkalu 1.3.4:ää tai uudempaa iOS 7.1:tä tai uudempaa varten.

• Windows-tietokone: käytä AirPort-työkalu 5.6.1:tä Windows 7:ää varten.

AirPort Express 802.11n

Versio 7.8

• Mac: käytä AirPort-työkalu 6.3.2:ta tai uudempaa, jonka löydät Apit-kansion Lisäapit-kansiosta.*

• iOS-laitteet: käytä AirPort-työkalu 1.3.4:ää tai uudempaa iOS 7.1:tä tai uudempaa varten.

AirPort Express.

(alkuperäinen)

Versio 6.3

* Jos käytät Mac-tietokonetta, jossa on OS X Mountain Lion tai Lion, käytä AirPort-työkalu 6.3.1:tä. Jos käytät tietokonetta, jossa on Snow Leopard tai Leopard, käytä Airport-työkalu 5.6.1:tä, joka tukee 802.11n-malleja ja alkuperäistä AirPort Expressiä.