Jos Mac ei pysty muodostamaan internet-yhteyttä Wi-Fi-yhteyden kautta

Jos Mac on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon mutta ei saa yhteyttä verkkosivustoihin, sähköpostiin tai muihin internet-palveluihin, kokeile seuraavia ratkaisuja.

Internet-yhteyden muodostaminen Wi-Fi-verkon kautta:

1. Mac on ensin liitettävä Wi-Fi-verkkoon: valitse verkko valikkorivillä olevasta Wi-Fi-valikostaNo alt supplied for Image tai Ohjauskeskuksesta. Näkyviin voi tulla Wi-Fi-verkon salasanapyyntö tai ikkuna käyttöehtojen hyväksymistä varten.

2. Kun olet muodostanut yhteyden Wi-Fi-verkkoon, verkon on seuraavaksi annettava Macin muodostaa yhteys internetiin. Jos verkkosivustot, sähköposti ja muut internet-palvelut eivät edelleenkään toimi Wi-Fi-yhteyden muodostamisen jälkeen, seuraavista ratkaisuista voi olla apua.

Macin käynnistäminen uudelleen

Uudelleenkäynnistämisestä saattaa olla apua, koska Mac uusii tällöin automaattisesti internet-osoitteen, joka sille on annettu tietokoneen muodostaessa yhteyden Wi-Fi-verkkoon. Voit myös uusia IP-osoitteen manuaalisesti. Tätä kutsutaan DHCP-lainan uusimiseksi. Jos laina on päättynyt ja osoite on toisen laitteen käytössä, Macille annetaan uusi osoite.

Tarkista tietokoneen päivämäärä ja kellonaika ja päivitä macOS

Varmista, että Macin päivämäärä ja kellonaika on asetettu oikein.

Jos voit muodostaa yhteyden internetiin toisen Wi-Fi-verkon kautta, muodosta yhteys verkkoon jonka kautta yhteys toimii ja päivitä Macin macOS-käyttöjärjestelmä.

VPN:n tai muun tietoturvaohjelmiston tarkistaminen

Jos olet asentanut VPN:n tai muun ohjelmiston, joka valvoo verkkoyhteyksiä tai on vuorovaikutuksessa niiden kanssa, ohjelmisto saattaa vaikuttaa tietokoneen internet-yhteyteen. Lisätietoja VPN:ään ja muihin ohjelmistoihin liittyvistä verkko-ongelmista.

Sisäisten diagnostiikkatyökalujen käyttäminen

Wi-Fi-suositukset. Klikkaa Wi-Fi-painikettaNo alt supplied for Image Ohjauskeskuksessa tai valikkorivillä ja etsi Wi-Fi-suositukset-valikkokohta. Jos valinta on näkyvissä, Mac on todennut ongelman ja esittää suosituksia. Saat lisätietoja valitsemalla Wi-Fi-suositukset.*

Langattoman yhteyden vianmääritys. Pidä näppäimistön optionäppäintä painettuna, kun klikkaat Wi-Fi-kuvakettaNo alt supplied for Image Ohjauskeskuksessa tai valikkorivillä, ja valitse sitten valikosta Avaa Langattoman yhteyden vianmääritys. Lue lisää langattoman verkkoyhteyden analysoinnista langattoman verkon vianmäärityksen avulla.

Langattoman yhteyden vianmääritysikkuna ja vianmäärityksen tulokset

Wi-Fi-reitittimen päivittäminen

Jos hallinnoit verkon Wi-Fi-reititintä, asenna reitittimeen uusimmat laiteohjelmistopäivitykset reitittimen valmistajan suositusten mukaisesti. Voit myös kokeilla yksinkertaisesti käynnistää reitittimen uudelleen ja määrittää siihen Applen Wi-Fi-reitittimien ja -tukiasemien suositellut asetukset.

Toisen verkon kokeileminen tai yhteyden ottaminen internet-palveluntarjoajaasi

Jos voit muodostaa internet-yhteyden ollessasi yhteydessä toiseen verkkoon tai et ole varma asiasta, tarkista internet-palveluntarjoajalta tai verkon ylläpitäjältä, että verkko toimii oikein ja että internet-palvelussa ei ole käyttökatkoja.

* Wi-Fi-suositukset eivät ole käytettävissä omissa hotspoteissa tai verkoissa, jotka käyttävät tiettyjä yritystason suojausprotokollia, kuten WPA Enterprise tai WPA2 Enterprise.