Takaisin omaan Maciin -tilaviestien ratkaiseminen iCloud-asetuksissa

Kun laitat Takaisin omaan Maciin -toiminnon päälle iCloud-asetuksista, näyttöön voi tulla jokin seuraavista viesteistä.

Aloita varmistamalla, että Mac, johon olet muodostamassa yhteyttä, ja Mac, josta olet muodostamassa yhteyttä, käyttävät molemmat OS X Lion 10.7.5:tä tai uudempaa. Jos tässä artikkelissa olevista tiedoista ei ole hyötyä ongelman ratkaisemisessa, perehdy Takaisin omaan Maciin -toimintoon liittyvien ongelmien ratkaisemista koskeviin yleisohjeisiin.

Takaisin omaan Maciin -toiminto ei ole käytettävissä macOS Mojavessa. Jos käytät macOS Mojavea, perehdy tiedostojen käytön, näytönjaon ja etätyöpöydän käytön vaihtoehtoihin.

”Takaisin omaan Maciin... Ei verkkoa.”

Tietokoneesta ei ole muodostettu internet-yhteyttä.

• Yritä korjata yhteys.
  • Jos internet-yhteys ei vieläkään toimi, selvitä, onko internet-palveluntarjoajallasi palvelukatko.

”Takaisin omaan Maciin ei toimi oikein, koska palvelin ei vastaa.”

Tietokone ei pysty muodostamaan yhteyttä iCloud-palveluun.

• Poista Takaisin omaan Maciin -valintaneliön valinta iCloud-asetuksissa, odota 15 sekuntia ja valitse se sitten uudelleen Takaisin omaan Maciin -toiminnon laittamiseksi uudelleen päälle.
  • Varmista Järjestelmän tila -sivulta, että Takaisin omaan Maciin -toiminnolla ei ole ongelmia.
  • Selvitä, onko internet-palveluntarjoajallasi palvelukatko.
  • Varmista, että Takaisin omaan Maciin -toiminnon käyttämät TCP- ja UDP-portit ovat auki palomuurissa. Ota yhteyttä internet-palveluntarjoajaasi, jos tarvitset apua asian varmistamisessa. Jos olet yritysverkkoympäristössä tai muussa organisaatiossa, jossa internet-yhteyttäsi hallitaan puolestasi, ota yhteyttä verkon ylläpitäjään ja varmista, että näitä portteja ei ole estetty.

”Takaisin omaan Maciin -suorituskyky saattaa olla hidas, koska reitittimen NAT-PMP (NAT Port Mapping) tai UPnP (Universal Plug and Play) ei ole päällä.”

NAT-PMP- tai UPnP-protokolla on poistettu reitittimessä käytöstä tai reitittimesi ei tue sitä.

• Jos käytät AirPort-tukiasemaa, käytä AirPort-työkalua tukiaseman NAT-asetusten määrittämiseen.
  • Jos käytät muuta kuin Applen reititintä, tarkista reitittimen mukana toimitetuista ohjeista, onko NAT-PMP tai UPnP tuettu, ja selvitä, miten voit ottaa jommankumman protokollan käyttöön. Jotkin reitittimet, joiden ilmoitetaan olevan yhteensopivia UPnP:n kanssa, voivat edellyttää valmistajan laiteohjelmistopäivitystä.
  • Jos sinulla ei ole pääsyä reitittimeen, pyydä apua verkon ylläpitäjältä.

”Takaisin omaan Maciin ‑suorituskyky voi olla hidas, koska tukiaseman NAT Port Mapping Protocol ‑protokolla (NAT-PMP) on pois päältä.”

NAT-PMP on poistettu AirPort-tukiasemassa käytöstä. Klikkaa viestissä olevaa Ota käyttöön NAT Port Mapping -painiketta ja käytä sitten AirPort-työkalua tukiaseman NAT-asetusten määrittämiseen.

”Takaisin omaan Maciin -suorituskyky saattaa olla hidas, koska verkossasi on useampi kuin yksi laite, joka tarjoaa verkkopalveluja.”

Tietokoneesi kuuluu usean NAT-laitteen verkkoon, mikä tarkoittaa sitä, että vähintään yksi reititin (langaton tai langallinen) on yhdistetty toiseen reitittimeen, ja jokainen reititin tarjoaa verkko-osoitteiden muuntamista (NAT). Toimi usean NAT-laitteen määritysten aiheuttamien ongelmien ratkaisemista koskevien ohjeiden mukaan.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.