Takaisin omaan Maciin -tilaviestien ratkaiseminen iCloud-asetuksissa

Kun laitat Takaisin omaan Maciin -toiminnon päälle iCloud-asetuksista, näyttöön voi tulla jokin seuraavista viesteistä.

Varmista ensin, että sekä lähde- että kohde-Macissa on OS X Lion 10.7.5 tai uudempi. Jos ongelma ei ratkea tämän artikkelin ohjeiden avulla, tutustu yleisiin ohjeisiin Takaisin omaan Maciin -ongelmien ratkaisemisesta.

"Takaisin omaan Maciin... Ei verkkoa."

Tietokone ei ole yhteydessä Internetiin.

• Osoita viestissä olevaa Verkkodiagnostiikka-painiketta ja suorita yhteyden vianmääritys näyttöön tulevien ohjeiden avulla.
  • Jos yhdistäminen Internetiin ei edelleenkään onnistu, tarkista, onko Internet-palveluntarjoajallasi palvelukatko.

"Takaisin omaan Maciin ei toimi oikein, koska palvelin ei vastaa."

Tietokone ei voi yhdistää iCloud-palveluun.

• Poista valinta Takaisin omaan Maciin -valintaneliöstä iCloud-asetuksissa. Odota 15 sekuntia ja laita Takaisin omaan Maciin takaisin päälle valitsemalla se uudelleen.
  • Tarkista Järjestelmän tila -sivulta, haittaako jokin ongelma Takaisin omaan Maciin -toimintoa.
  • Selvitä, onko Internet-palveluntarjoajallasi palvelukatko.
  • Varmista, että Takaisin omaan Maciin -toiminnon käyttämät TCP- ja UDP-portit ovat auki palomuurissa. Ota yhteys Internet-palveluntarjoajaasi, jos tarvitset apua asian varmistamisessa. Jos kyseessä on yrityksen tai muun organisaation verkko, jossa Internet-yhteyttä hallitaan puolestasi, tarkista verkon ylläpitäjältä, ettei kyseisiä portteja ole estetty.

"Takaisin omaan Maciin -suorituskyky saattaa olla hidas, koska reitittimen NAT-PMP (NAT Port Mapping) -protokolla tai UPnP (Universal Plug and Play) ei ole päällä."

NAT-PMP- tai UPnP-protokolla on pois päältä reitittimessä tai reititin ei tue sitä.

• Jos käytössä on AirPort-tukiasema, määritä tukiaseman NAT-asetukset AirPort-työkalun avulla.
  • Jos käytössä on muun kuin Applen valmistama reititin, selvitä sen mukana toimitetusta dokumentaatiosta, tukeeko se NAT-PMP- tai UPnP-protokollaa ja miten ne otetaan käyttöön. Jotkut reitittimet, joita on sanottu UPnP-yhteensopiviksi, saattavat vaatia laiteohjelmistonpäivityksen valmistajalta.
  • Jos sinulla ei ole pääsyä reitittimeen, pyydä ohjeita verkon ylläpitäjältä.

"Takaisin omaan Maciin -suorituskyky saattaa olla hidas, koska AirPort-tukiaseman NAT-PMP (NAT Port Mapping) -protokolla ei ole päällä."

NAT-PMP on pois päältä AirPort-tukiasemassa. Osoita viestissä olevaa Ota käyttöön NAT Port Mapping -painiketta ja määritä tukiaseman NAT-asetukset.

"Takaisin omaan Maciin -suorituskyky saattaa olla hidas, koska verkossasi on useampi kuin yksi laite, joka tarjoaa verkkopalveluja."

Tietokone kuuluu usean NATin verkkoon. Tämä tarkoittaa, että vähintään yksi reititin (langaton tai langallinen) on yhdistetty toiseen reitittimeen, ja kukin tarjoaa verkko-osoitteen muuntamisen (NAT). Noudata usean NATin määrityksen ratkaisemista koskevia ohjeita.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.