Roaming Wi-Fi-verkossa käytettäessä 802.11k-, 802.11r- ja 802.11v-standardeja iOS:ssä

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten iOS parantaa asiakaslaitteen roamingia Wi-Fi-verkkostandardien avulla.

iOS:ssä on parempi asiakaslaitteen roaming-tuki (eli verkkovierailun tuki), kun laitetta käytetään Wi-Fi-yritysverkossa. 802.11-työryhmästandardit k, r, ja v mahdollistavat asiakaslaitteiden roamingin entistä saumattomammin vaihdettaessa tukiasemaa samassa verkossa.

802.11k

802.11k-standardi auttaa iOS:ää nopeuttamaan lähistöllä ja roamingin käytettävissä olevien kohdetukiasemien hakua luomalla optimoidun kanavaluettelon. Kun käytössä olevan tukiaseman signaali heikkenee, laite etsii kohdetukiasemia luettelosta.

802.11r

Kun iOS-laite vaihtaa tukiasemaa samassa verkossa, 802.11r nopeuttaa todentamista käyttämällä FT-ominaisuutta. FT:n kanssa voidaan käyttää PSK- ja 802.1X-todentamismenetelmiä.

iOS 10 ja sitä uudemmat iOS-versiot sisältävät adaptiivisen 802.11r-standardin tuen langattomissa Cisco-verkoissa. Adaptiivinen 802.11r-standardi mahdollistaa FT:n käytön ilman 802.11r:n käyttöönottoa määritetyssä langattomassa Cisco-verkossa.

802.11v

iOS tukee 802.11v-standardin BSS-siirronhallintatoiminnallisuutta joissakin laitteissa. BSS-siirronhallinnan ansiosta verkon ohjauskerros voi vaikuttaa asiakaslaitteen roamingiin toimittamalla sille lähellä olevien tukiasemien kuormatiedot. iOS huomioi nämä tiedot valitessaan mahdollisia roamingiin käytettäviä tukiasemia.

Kun 802.11k- ja 802.11v-standardien kykyyn nopeuttaa parhaan kohdetukiaseman hakua yhdistyy FT:n tarjoama nopeampi liittyminen tukiasemaan, ohjelmat voivat toimia nopeammin ja Wi-Fi-käyttökokemus paranee iOS:ssä.

Lisätietoja

Useimmat Wi-Fi-verkkolaitevalmistajat tukevat 802.11k-, 802.11v- ja 802.11r (FT) -standardeja. Nämä ominaisuudet täytyy ottaa käyttöön ja määrittää Wi-Fi-reitittimessä, ennen kuin niitä voi käyttää verkossasi. Käyttöönottomenetelmät vaihtelevat, joten lue tarkat ohjeet Wi-Fi-reitittimen käyttöoppaasta.

Seuraavissa luetteloissa kerrotaan, mitkä iOS-laitteet tukevat 802.11k-, 802.11r- ja 802.11v-standardeja. 802.11k- ja 802.11r-standardien käyttöön tarvitaan iOS 6 tai sitä uudempi iOS-versio. 802.11v-standardin käyttöön tarvitaan iOS 7 tai sitä uudempi iOS-versio. Adaptiivisen 802.11r-standardin käyttöön tarvitaan iOS 10 tai sitä uudempi iOS-versio.

802.11k ja 802.11r

• iPhone 4s tai uudempi
  • iPad Pro tai uudempi
  • iPad Air tai uudempi
  • iPad mini tai uudempi
  • iPad (3. sukupolvi tai uudempi)
  • iPod touch (5. sukupolvi tai uudempi)

Adaptiivinen 802.11r

• iPhone 6s tai uudempi
  • iPad Pro tai uudempi
  • iPad (5. sukupolvi)
  • iPad (6. sukupolvi)

802.11v

• iPhone 5c ja iPhone 5s tai uudempi
  • iPad Pro tai uudempi
  • iPad Air tai uudempi
  • iPad mini 2 tai uudempi
  • iPad (5. sukupolvi)
  • iPad (6. sukupolvi)
  • iPod touch (6. sukupolvi)

Kaikki iOS-laitteet, joissa on iOS 5.1 tai sitä uudempi iOS-versio, tukevat lisäksi PMKID-välimuistiominaisuutta. PMKID-välimuistiominaisuutta voi käyttää joidenkin Ciscon laitteiden kanssa, jotta roaming toimisi paremmin vaihdettaessa tukiasemaa. SKC on yksi tapa toteuttaa PMKID-välimuistiominaisuus. SKC ei ole sama kuin OKC-menetelmä, eikä se ole yhteensopiva sen kanssa.

Adaptiivisen 802.11r-standardin tuki edellyttää, että Cisco-verkossa käytetään ohjainkoodin versiota 8.3 tai uudempaa.

Lue lisätietoja roamingista iOS 8:ssa ja sitä uudemmissa iOS-versioissa. Lue lisätietoja näistä standardeista IEEE:n verkkosivustolta:

Lue lisätietoja iOS-laitemallien tunnistamisesta:

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.