Tietoja Fusion Drivesta, joissakin Mac-tietokoneissa käytettävästä tallennusvaihtoehdosta.

Fusion Drivessa flash-muistin suorituskyky yhdistyy kovalevyn kapasiteettiin.

Fusion Drive näkyy Macissa yhtenä taltiona, ja se siirtää usein käytetyt tiedostot automaattisesti ja dynaamisesti flash-muistiin, jotta ne saa käyttöön nopeammin. Harvemmin käytetyt tiedostot puolestaan siirretään kapasiteetiltaan suurelle kovalevylle. Tämän ansiosta voit nauttia entistä lyhyemmistä käynnistysajoista, ja kun järjestelmä oppii työskentelytapasi, myös sovellusten entistä nopeammasta käynnistyksestä ja tiedostojen nopeutetusta käytöstä.

Fusion Drive tekee tämän kaiken automaattisesti taustalla. Se toimitetaan tämän lisäksi valmiiksi määritettynä, joten sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Saatavuus

Fusion Drive tuotiin markkinoille vuoden 2012 lopussa esiteltyjen iMac- ja Mac mini -mallien optiona. Fusion Drive toimitetaan nyt joissakin iMac- ja Mac mini -malleissa vakiona, kun taas muissa malleissa se on määritettävissä oleva optio. Jos haluat nopeuttaa suorituskykyä entisestään, voit määrittää mallin, jossa käytetään vain flash-muistia (SSD).

Lisätietoja

• Levytyökalun avulla voit lisätä yhden macOS-osion Fusion Driven kovalevylle, ja tämä osio toimii erillisenä taltiona, ei Fusion Driven osana. Levytyökalu himmentää tämän jälkeen No alt supplied for Image-painikkeen, jotta muita osioita ei lisätä. Jos olet luomassa Windows-osiota, käytä Boot Camp -apuria.

• Kohdelevytilassa voit ottaa Fusion Driven käyttöön toiselta Macilta, jossa käytetään OS X Mountain Lion 10.8.2:ta tai uudempaa.

• Lue, mitä tehdä, jos Fusion Drive näkyy Finderissa yhden aseman sijaan kahtena asemana.

• Ulkoista levyä ei voi käyttää Fusion Drive -taltion osana.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.