Jaetun Fusion Driven korjaaminen

Jos Fusion Drive näkyy Finderissa yhden aseman sijaan kahtena asemana, se ei enää toimi Fusion Drivena. Voit korjata sen toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

Fusion Drive on joissakin iMac- ja Mac mini -tietokoneissa käytettävä tallennusvaihtoehto, jossa kovalevy ja flash-muisti on yhdistetty yhdeksi taltioksi suorituskyvyn ja tallennuskapasiteetin parantamiseksi. Jos Fusion Drive näkyy Finderissa yhden aseman sijaan kahtena asemana, se ei enää toimi Fusion Drivena. Näin voi käydä, jos vaihdat Fusion Driven jommankumman aseman tai jaat Fusion Driven tarkoituksella ohjelmiston avulla kahdeksi erilliseksi taltioksi.

Voit jatkaa kahden erillisen aseman käyttöä tai hyödyntää Fusion Driven yhden loogisen taltion etuja toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

Ennen kuin aloitat

Jos et ole varma, onko Macissasi Fusion Drivea tai onko asema jaettu, voit tarkistaa asian seuraavalla tavalla:

1. Irrota kaikki ulkoiset tallennuslaitteet Macista.
  2. Valitse Omenavalikko () > Tietoja tästä Macista ja klikkaa sitten Tallennus.
    • Jos näet Fusion Drive -nimisen aseman, Fusion Drive toimii, eikä tämä artikkeli koske sinua.
    • Jos sinulla on Fusion Drive, joka on jaettu, sinun pitäisi nähdä kaksi asemaa. Niistä yhden pitäisi olla flash-muisti, jonka kapasiteetti on 24 Gt, 32 Gt tai 128 Gt. Toisen aseman pitäisi olla vähintään 1 Tt:n kokoinen.

Fusion Driven uudelleenluonti Päätteen avulla

Kun suoritat nämä toimet, kaikki Fusion Driven muodostavissa asemissa olevat tiedot poistetaan lopullisesti. Varmista, että varmuuskopioit ennen jatkamista.

Jos käytät macOS Mojavea

1. Käynnistä Mac ja paina heti komento-R, jolloin macOS:n palautustoiminto käynnistyy. Vapauta näppäimet, kun Applen logo tai pyörivä maapallo tulee näkyviin.
  2. Kun näet macOS-lisäohjelmat-ikkunan, valitse valikkoriviltä Lisäohjelmat > Pääte.
  3. Kirjoita diskutil resetFusion Pääte-ikkunaan ja paina sitten rivinvaihtonäppäintä.
  4. Kirjoita Yes (isolla Y-kirjaimella), kun järjestelmä sitä kysyy, ja paina sitten rivinvaihtonäppäintä.
  5. Kun Pääte ilmoittaa toiminnon onnistumisesta, sulje Pääte, niin palaat macOS-lisäohjelmat-ikkunaan.
  6. Valitse Asenna macOS uudelleen ja asenna sitten Mac-käyttöjärjestelmä uudelleen noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita. Mac käynnistyy tämän jälkeen uudelleen Fusion Drivesta.

Jos käytät macOS High Sierraa tai aiempaa

1. Käynnistä Mac ja paina välittömästi komento-R, jolloin macOS:n palautustoiminto käynnistyy. Vapauta näppäimet, kun Applen logo tai pyörivä maapallo tulee näkyviin.
  2. Kun näet macOS-lisäohjelmat-ikkunan, valitse valikkoriviltä Lisäohjelmat > Pääte.
  3. Kirjoita diskutil list Pääte-ikkunaan ja paina sitten rivinvaihtonäppäintä.
  4. Päätteeseen ilmestyy taulukko, jossa on tietoja asemista. Etsi TUNNISTE-sarakkeesta Fusion Driven muodostavan kahden sisäisen, fyysisen aseman tunnisteet. Tunnisteet ovat yleensä disk0 ja disk1. Yhden niistä pitäisi olla enintään 128 Gt:n kokoinen. Toisen pitäisi olla vähintään 1 Tt:n kokoinen.
  5. Kirjoita seuraava komento, jossa identifier1 ja identifier2 on korvattu edellisessä vaiheessa löytämilläsi tunnisteilla. Paina lopuksi rivinvaihtonäppäintä.
    diskutil cs create Macintosh\ HD identifier1 identifier2

Esimerkki: diskutil cs create Macintosh\ HD disk0 disk1
    Jos saat levyn näytöstä poistamiseen liittyvän virheilmoituksen, kirjoita diskutil unmountDisk identifier, käyttämällä aikaisemmin hakemaasi tunnistetta. Kirjoita sitten sama komento käyttämällä toista tunnistetta.

6. Kirjoita diskutil cs list ja paina rivinvaihtonäppäintä.
  7. Päätteeseen ilmestyy lisätietoja asemista (taltioista). Etsi Macintosh HD -taltion Logical Volume Group -sanojen perässä oleva numerosarja. Se on numero, kuten 8354AFC3-BF97-4589-A407-25453FD2815A.
    Esimerkki:
    +-- Logical Volume Group 8354AFC3-BF97-4589-A407-25453FD2815A
    |   =========================================================
    |   Name:         Macintosh HD

8. Kirjoita seuraava komento, jossa logicalvolumegroup on korvattu edellisessä vaiheessa löytämälläsi numerolla. Paina lopuksi rivinvaihtonäppäintä.
    diskutil cs createVolume logicalvolumegroup jhfs+ Macintosh\ HD 100%

Esimerkki: diskutil cs createVolume 8354AFC3-BF97-4589-A407-25453FD2815A jhfs+ Macintosh\ HD 100%

9. Kun Pääte ilmoittaa toiminnon onnistumisesta, sulje Pääte, niin palaat macOS-lisäohjelmat-ikkunaan.
  10. Valitse Asenna macOS uudelleen ja asenna sitten Mac-käyttöjärjestelmä uudelleen noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita. Mac käynnistyy tämän jälkeen uudelleen Fusion Drivesta.