Viestit-ohjelman käyttö Macissa

Viestit on Maciin sisältyvä tekstiviestiohjelma. Sen avulla voit lähettää viestejä iMessagella ja muilla viestipalveluilla.

Macin Viestit-ohjelmalla voit lähettää rajattomasti viestejä mihin tahansa Maciin, iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin, jossa on käytössä Applen turvattu viestipalvelu iMessage. Se tukee myös useita muita viestipalveluja, jotka toimivat Applen ja muissa kuin Applen laitteissa. iPhonea voidaan käyttää myös SMS- ja MMS-viesteille.

iMessagen asettaminen

iMessage on Applen viestipalvelu, jonka saat automaattisesti Apple ID:si kanssa. Jos sitä ei ole jo asetettu, saat kehotuksen kirjautua, kun avaat Viestit-ohjelman ensimmäistä kertaa. Kirjaudu samalla Apple ID:llä, jota käytät Viestit-ohjelmassa iPhonessa ja muissa laitteissa. Se on yleensä sama Apple ID, jota käytät iCloudissa, iTunes Storessa, App Storessa sekä tilissä, jonka loit ottaessasi Macin ensimmäistä kertaa käyttöön.

Jos haluat lisätä jonkin muun palveluntarjoajan viestipalvelun, valitse Viesti-valikossa Lisää tili. Valitse sitten palveluntarjoaja ja toimi näyttöön tulevien palveluntarjoajan ohjeiden mukaan.

Poista viestipalvelu käytöstä tai muuta sen asetuksia valitsemalla Viestit-valikossa Asetukset ja klikkaamalla sitten Tilit.

Keskustelun aloittaminen

1. Klikkaa  Viestit-ikkunan yläreunassa.

2. Lisää vastaanottaja viestiin kirjoittamalla vastaanottajan nimi, sähköpostiosoite tai puhelinnumero. Voit valita vastaanottajan myös klikkaamalla plusmerkkiä. Jos vastaanottaja on Yhteystiedot-ohjelmassa, Viestit-ohjelma löytää nimen kirjoittaessasi sitä. Voit aloittaa ryhmäkeskustelun lisäämällä lisää vastaanottajia.

3. Kirjoita viestisi ikkunan alaosassa olevaan kenttään ja lähetä se painamalla rivinvaihtonäppäintä.
    • Voit lisätä emojin valitsemalla.
    • Lisää kuva tai toinen tiedosto vetämällä tai liittämällä se viestikenttään.
    • Lisää äänitallenne valitsemallaja tallentamalla viesti.
  4. Aloitettuasi keskustelun voit tehdä muita toimia klikkaamalla ikkunan kulmassa olevaa kohtaa Tiedot, kuten:
    • Poista häiritsevät ilmoitukset käytöstä tästä keskustelusta.
    • Aloita puhelu  tai videopuhelu  FaceTimen avulla.
    • Jaa näyttö  .
    • Katso vastaanottajan sijainti – jos vastaanottaja on jakanut sen kanssasi.
    • Tarkastele keskustelun aikana vaihdettuja valokuvia ja tiedostoja.
    • Lisää ryhmän nimi, lisää jäseniä ryhmään tai poistu ryhmästä. Jos ryhmässä on vähintään neljä jäsentä, voit poistaa niitä: ctrl-klikkaa jäsenen nimeä ja valitse sitten Poista keskustelusta.

macOS Sierrassa voit myös käyttää Siriä viestien lähettämiseen ja lukemiseen sekä niihin vastaamiseen Viestit-ohjelmassa. Voit esimerkiksi sanoa Sirille:

• ”Lähetä viesti Saaralle ja Juhalle ja kerro, että olen myöhässä”, ”Kerro Johnny Appleseedille, että esitys on alkamaisillaan” tai ”Lähetä tekstiviesti numeroon 408 555 1212”.
  • ”Lue viimeinen Samilta saapunut viesti” tai ”Lue uudet viestini”.
  • ”Vastaa: hienoja uutisia” tai ”Kerro hänelle, että saavun 10 minuutin kuluttua”.

Tapbackin lisääminen viestiin

macOS Sierra tuo Tapbackin Mac-tietokoneisiin. Tapback on nopea vastaus, jolla ilmaiset mielipiteesi viestistä, kuten tykkäyksen tai naurun. Edellisessä kuvassa sydän tekstin ”See you then!” (Nähdään!) vieressä on Tapback. Näin se tehdään:

1. Avaa oikotievalikko ctrl-klikkaamalla viestikuplaa.
  2. Valitse valikosta Tapback.
  3. Lisää Tapback viestikuplaan klikkaamalla sitä.

Tapback näkyy kaikille keskustelun jäsenille, jotka käyttävät iMessagea macOS Sierran tai iOS 10:n kanssa. Muut Viestit-ohjelman käyttäjät näkevät ennen viestin tekstiä esimerkiksi ”Tykätty”, ”Hauska” tai ”Korostettu”.

Myös iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa on Tapback sekä muita viestitehosteita, jotka ovat käytettävissä vain näissä laitteissa. Useimmat näistä tehosteista näyttävät samoilta Macissa, kun saat ne. Muut näkyvät tehosteen kuvauksena, kuten ”(lähetetty äänekkäästi)”.

Tekstiviestien lähettäminen kenelle tahansa Macista

Jos käytät iPhonea, jossa on aktiivinen matkapuhelinliittymä käytössä, voit asettaa Viestit-ohjelman lähettämään ja vastaanottamaan SMS- ja MMS-viestejä Macistasi. Tällaisten viestien vastaanottajien ei tarvitse käyttää iMessagea tai Apple-laitetta.

1. Siirry iPhonessa kohtaan Asetukset > Viestit > Lähetys/vastaanotto. Lisää valintamerkki puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi kohdalle.
  2. Valitse iPhonessa Asetukset > Viestit > Tekstiviestien välitys. Valitse sitten vaihtoehto, jolla sallit Macin lähettävän ja vastaanottavan tekstiviestejä tästä iPhonesta.
  3. Tarkasta Macin vahvistuskoodi ja lisää se iPhoneen.

Jos haluat saada kaikki iMessage- ja SMS/MMS-viestit kaikkiin Apple-laitteisiisi, voit asettaa SMS- ja MMS-viesteihin jatkuvuustoiminnon.

Lisätietoja

• Saat lisätietoja Viestit-ohjelmasta valitsemalla sen Ohje-valikosta Viestit-ohje.
  • Jos saat virheilmoituksen, kun yrität kirjautua iMessageen, lue tarkemmat toimintaohjeet.

FaceTime ei ole saatavilla kaikissa maissa tai alueilla.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.