Retina-näytön käyttäminen

Tässä artikkelissa kerrotaan Mac-tietokoneeseen sisäänrakennetusta Retina-näytöstä.

Retina-näyttöjen pikselitiheys on niin suuri, että silmäsi eivät erota yksittäisiä pikseleitä normaalilta katseluetäisyydeltä. Tämä takaa sisällön uskomattoman yksityiskohtaisuuden ja parantaa katselukokemusta dramaattisesti.

Mac-tietokoneet, joissa on Retina-näyttö

Seuraavissa Mac-tietokoneissa on sisäänrakennettu Retina-näyttö:

MacBook Pro -mallit:

• 15-tuumaiset MacBook Pro -mallit, jotka on julkistettu vuonna 2012 tai myöhemmin, paitsi MacBook Pro (15-tuumainen, vuoden 2012 puoliväli). Natiivitarkkuus: 2880 x 1800, 220 pikseliä tuumaa kohti. Miljoonien värien tuki.
  • 13-tuumaiset MacBook Pro -mallit, jotka on julkistettu vuoden 2012 lopussa tai myöhemmin. Natiivitarkkuus: 2560 x 1600, 227 pikseliä tuumaa kohti. Miljoonien värien tuki.

MacBook-mallit, jotka on julkistettu vuonna 2015 tai myöhemmin. Natiivitarkkuus: 2304 x 1440, 226 pikseliä tuumaa kohti. Miljoonien värien tuki.

iMac-mallit:

• 27-tuumaiset iMac-mallit, jotka on julkistettu vuonna 2014 tai myöhemmin. Natiivitarkkuus: 5120 x 2880. Vuosina 2014 ja 2015 julkistetut mallit tukevat miljoonia värejä ja vuonna 2017 tai myöhemmin julkistetut mallit tukevat miljardia väriä.
  • 21,5-tuumaiset iMac-mallit, jotka on julkistettu vuonna 2015 tai myöhemmin, paitsi iMac (21,5-tuumainen, 2017) ja iMac (21,5-tuumainen, loppuvuosi 2015). Natiivitarkkuus: 4096 x 2304. Vuonna 2015 julkistettu Retina-malli tukee miljoonia värejä ja vuonna 2017 tai myöhemmin julkistetut mallit tukevat miljardia väriä.

Kaikki iMac Pro -mallit. Natiivitarkkuus: 5120 x 2880. Miljardin värin tuki.

Näytön tarkkuuden muuttaminen

Mac valitsee automaattisesti näytölle optimaalisen oletustarkkuuden. Voit muuttaa tarkkuutta seuraavasti:

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa Näytöt.
  3. Valitse Skaalattu ja sitten Mac-mallisi mukaan jokin neljästä tai viidestä skaalatusta tarkkuudesta. Skaalattuja tarkkuuksia käytettäessä teksti ja kohteet näkyvät suurempina ja näkyvämpinä tai pienempinä, jolloin ikkunoille ja ohjelmille jää enemmän tilaa.

Jos käytät myös ulkoista näyttöä

Jos käytät ulkoista näyttöä työpöytäsi laajentamiseen, voit valita kullekin näytölle haluamasi tarkkuuden. Voit näyttää ulkoisen näytön muut käytettävissä olevat tarkkuudet pitämällä optionäppäintä painettuna ja klikkaamalla samalla Skaalattu-painiketta.

Jos käytät ulkoista näyttöä sisäänrakennetun näytön kahdennukseen, Mac suorittaa optimoinnin Optimoi-ponnahdusvalikossa valitulle näytölle. Anna Macin valita paras tarkkuus kyseiselle näytölle tai valitse Skaalattu ja toinen tarkkuus.

Kun kahdennat näyttösi, voit suorittaa optimoinnin sisäänrakennetun näytön sijaan ulkoiselle näytölle.

Ohjelmien käyttäminen Retina-näytön kanssa

Jos ohjelma näyttää Retina-näytöllä tai suuritarkkuuksisella ulkoisella näytöllä erilaiselta kuin odotit, yritä avata ohjelma pienitarkkuuksisessa tilassa:

1. Lopeta ohjelma.
  2. Avaa Ohjelmat-kansio.
  3. Valitse ohjelma klikkaamalla sitä kerran ja valitse sitten Arkisto-valikosta Näytä tietoja.
  4. Valitse näyttöön avautuvasta Näytä tietoja -ikkunasta Avaa pienitarkkuuksisena -valintaneliö.
  5. Sulje Näytä tietoja -ikkuna ja avaa ohjelma uudelleen.

Joissakin ohjelmissa, jotka toimivat parhaiten tai ainoastaan pienitarkkuuksisessa tilassa, tämä tila on jo otettu käyttöön, ja tällöin et ehkä pysty poistamaan sitä käytöstä. Ohjelman kehittäjältä saattaa olla saatavilla päivitys, joka sisältää Retina-näytön tuen.

Boot Campin ja Windowsin käyttäminen Retina-näytön kanssa

• Boot Camp tukee enintään 3840 x 2160 pikselin tarkkuutta.
  • Kun Macissa käytetään Applen toimittamaa Windows-tukiohjelmistoa, Windows käynnistyy suurimmalla tuetulla dpi-asetuksella, joka on 144 dpi, tai 150 prosentin suurennuksella. Tämän tuloksena kohteet näkyvät näytöllä pienempinä, ja tilaa on enemmän. Voit säätää tätä asetusta Windows-näytön ohjauspaneelissa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.