MacBook-mallin tunnistaminen

Ota selvää, miten voit etsiä sarjanumeron ja muita tietoja, jotka helpottavat MacBookin tunnistamista.

Tämä artikkeli koskee MacBookia. Löydät vastaavia artikkeleita myös MacBook Airista ja MacBook Prosta.

Sarjanumeron, mallin tunnisteen ja osanumeron etsiminen

Löydät MacBookin sarjanumeron ja muut tunnisteet macOS:stä, tietokoneen pinnasta ja sen pakkauksesta.

Tietoja tästä Macista -ikkunasta

Useimmissa macOS-versioissa löydät tietokoneen sarjanumeron ja mallitiedot Tietoja tästä Macista -ikkunasta.

Valitse Omenavalikko () > Tietoja tästä Macista. Tietokoneen mallinimi, kuten MacBook (Retina, 12-tuumainen, alkuvuosi 2016), ja sarjanumero näkyvät näyttöön avautuvassa ikkunassa. Voit tämän jälkeen sarjanumeron perusteella tarkistaa huolto- ja tukivaihtoehtosi tai etsiä mallin tekniset tiedot.

Tietokoneen mallin tunnisteen perusteella saat myös lisätietoja. Klikkaa Tietoja tästä Macista -ikkunassa Järjestelmäraportti. Etsi mallin tunniste näyttöön avautuvan Järjestelmän tiedot -ikkunan Laitteiston yleiskatsaus -kohdasta. Etsi sitten MacBook alta tunnisteen perusteella.

MacBookin pinnasta

Sulje MacBook ja käännä se ympäri. Sarjanumero on tietokoneen pohjassa, säädöksiin liittyvien merkintöjen lähellä.

Tuotteen alkuperäisestä pakkauksesta tai kuitista

Jos MacBookin alkuperäinen pakkaus on vielä tallella, sarjanumero on pakkauksessa olevassa viivakooditarrassa.

Paketissa on annettu myös Applen osanumero, esimerkiksi MLH72xx/A. Tämän numeron perusteella voit etsiä MacBook-mallisi alla olevasta luettelosta.
Applen osanumeroissa kenoviivaa edeltävä ”xx” on muuttuja, joka vaihtelee maa- tai aluekohtaisesti.

MacBookin sarjanumero, mallinumero ja kokoonpanotiedot on mahdollisesti ilmoitettu myös laitteen kuitissa tai laskussa.

MacBook-mallit

Malleja napsauttamalla voit tarkistaa niiden tekniset tiedot.

MacBook (Retina, 12-tuumainen, 2017)

Mallin tunniste:
MacBook10,1

Osanumerot:
MNYF2XX/A
MNYG2XX/A
MNYH2XX/A
MNYJ2XX/A
MNYK2XX/A
MNYL2XX/A
MNYM2XX/A
MNYN2XX/A

MacBook (Retina, 12-tuumainen, alkuvuosi 2016)

Mallin tunniste:
MacBook9,1

Osanumerot:
MLH72xx/A
MLH82xx/A
MLHA2xx/A
MLHC2xx/A
MLHE2xx/A
MLHF2xx/A
MMGL2xx/A
MMGM2xx/A

MacBook (Retina, 12-tuumainen, alkuvuosi 2015)

Mallin tunniste:
MacBook8,1

Osanumerot:
MF855xx/A
MF865xx/A
MJY32xx/A
MJY42xx/A
MK4M2xx/A
MK4N2xx/A

MacBook (13-tuumainen, vuoden 2010 puoliväli)

Mallin tunniste:
MacBook7,1

Osanumero:
MC516xx/A

MacBook (13-tuumainen, loppuvuosi 2009)

Mallin tunniste:
MacBook6,1

Osanumero:
MC207xx/A

MacBook (13-tuumainen, vuoden 2009 puoliväli)

Mallin tunniste:
MacBook5,2

Osanumero:
MC240xx/A

MacBook (13-tuumainen, alkuvuosi 2009)

Mallin tunniste:
MacBook5,2

Osanumero:
MB881xx/A