Tietoja ohjelman sisäisistä ostoista ja niiden laskuttamisesta

Monissa iPhone-, iPad-, iPod touch- ja Mac-ohjelmissa voi ostaa tilauksia tai lisäsisältöä (esimerkiksi pelivaluuttaa, koko pelin lukituksen avaamisen tai bonussisältöä).

Lue, mitä ohjelman sisäisiä ostoja on saatavilla.

Ohjelman sisäiset ostot ovat lisäsisältöä tai tilauksia, joita voit ostaa ohjelmissa iOS-laitteellasi tai tietokoneellasi.

Kaikissa ohjelmissa ei ole mahdollisuutta tehdä ohjelman sisäisiä ostoja. Jos ohjelmassa voi tehdä ohjelman sisäisiä ostoja, sovelluksen sivulla Hinta-, Osta- tai Hae-painikkeen lähellä lukee Tarjoaa ostoja ohjelmassa tai Ostoja ohjelmassa. iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa näet tästä maininnan myös ohjelman nimen alla.

Jos ohjelman voi ladata ilmaiseksi, sen vieressä on Hae-painike. Tämän ohjelman lataamisesta ei peritä maksua. Ohjelman joidenkin tai kaikkien toimintojen käyttö voi kuitenkin edellyttää kertaluonteista tai toistuvaa (tilauspohjaista) ohjelman sisäistä ostoa.

Ohjelman sisäisten ostojen tyypit

Kun ostat lisäsisältöä tai tilauksia, teet jonkin seuraavista ohjelman sisäisistä ostoista:

Ohjelman sisäisen oston tyyppi

Sisältöesimerkkejä

Kuvaus

Kulutettavissa olevat ostot

• Pelivaluutta
  • Pelivihjeet
  • Lisäkunto
  • Ylimääräiset kokemuspisteet
  • Uuteen tiedostomuotoon vietävä paketti

Nämä kohteet täytyy ostaa uudelleen joka kerta, eikä niitä voi ladata uudelleen ilmaiseksi. Jos poistat ohjelman ja asennat sen uudelleen tai asennat ohjelman uuteen laitteeseen, saatat menettää kulutettavissa olevat ostokset. Esimerkiksi jos asennat iPod touchiin pelin, jonka pelaamisen aloitit iPhonessa, pelitasot synkronoituvat. iPhonella ostamasi lisäkunto tai kokemuspisteet eivät kuitenkaan synkronoidu.

Muut kuin kulutettavissa olevat ostot

• Päivittäminen pro-versioon
  • Mainosten poistaminen
  • Koko pelin lukituksen avaaminen
  • Rajoittamattomat vihjeet
  • Ylimääräiset hahmot
  • Ylimääräiset varusteet
  • Pelien bonustasot
  • Kaupunkien opaskartat

Nämä kohteet ostetaan kerran, ja voit siirtää ne muihin Apple ID:hesi liittyviin laitteisiin. Jos kadotat ei-kulutettavissa olevan ostoksen, voit ehkä ladata sen uudelleen ilmaiseksi. Lue, miten voit palauttaa ohjelman sisäiset ostot.

Muut kuin uusiutuvat tilaukset

• Urheilulajin kausikortti
  • Määräaikaiset tilaukset (esimerkiksi yhden, kolmen tai kuuden kuukauden tilaus)
Voit käyttää tätä sisältöä tietyn ajan ohjelmasta riippuen. Kun tilaus päättyy, voit ostaa sen uudelleen.

Automaattisesti uusiutuvat tilaukset

• Sanomalehtitilaukset
  • Aikakauslehtitilaukset
  • Jatkuvat palvelut (esimerkiksi Netflix ja Hulu Plus)
  • Pelit

Voit ostaa nämä palvelut tai tämän sisällön tietyksi tilausjaksoksi, ja tilaus uusitaan automaattisesti jakson lopussa. Ohjelmat saattavat tarjota eripituisia tilausjaksoja, esimerkiksi viikko, kuukausi, neljännesvuosi tai vuosi. Lue, miten voit peruuttaa tilausten automaattisen uusimisen.

Ohjelman sisäisiä ostoja ei jaeta perheenjäsenten kanssa Perhejaossa. Lue, mitä ostettua sisältöä voit jakaa Perhejaon avulla.

Ohjelman sisäisten ostojen tekeminen

Ohjelman sisäisten ostojen tekeminen edellyttää Touch ID:n tai Apple ID:n salasanan antamista. Lue, miten voit ottaa Touch ID:n käyttöön ostosten tekemistä varten iPhonessa ja iPadissa tai Macissa tai miten voit hallita Apple ID:si salasana-asetuksia ostoksia tehtäessä.

Jos ohjelman sisäisen oston tekemisessä on ongelmia, varmista, että maksutietosi ovat ajan tasalla. Jos sinulla on muita ohjelman sisäisiin ostoihin liittyviä ongelmia, voit ilmoittaa ongelmasta. Voit myös muuttaa automaattisesti uusittavia ohjelman sisäisiä tilauksia tai peruuttaa ne.

Ohjelman sisäisiin ostoihin liittyviä ohjeita

Lue, mitä tehdä, jos ostosta ei näy.

Jos et löydä ohjelman sisäistä ostoa tai et ole varma sen onnistumisesta, voit tarkistaa ostohistoriasi. Ostohistoriasi sisältää myös jokaisen tilauksen yksilöidyt ostokset.

Jos et edelleenkään näe ohjelman sisäistä ostoa, jonka tiedät onnistuneen, ota yhteyttä ohjelman kehittäjään.