Tietoja ohjelmien sisäisistä ostoista

Monissa iPhone-, iPad-, iPod touch- ja Mac-ohjelmissa voi tehdä ohjelmien sisäisiä ostoja, kuten toistuvat tilaukset, pelivaluuttaostot ja koko pelin tai ohjelman lukituksen avaaminen.

Saatavilla olevat ohjelmien sisäiset ostot

Ohjelman sisäiset ostot ovat lisäsisältöjä tai tilauksia, joita voi ostaa apeissa iOS-laitteella tai ohjelmissa tietokoneella.

Kaikissa ohjelmissa ei ole mahdollisuutta tehdä ohjelman sisäisiä ostoja. Jos ohjelmassa voi tehdä ohjelman sisäisiä ostoja, App Storessa ohjelman Hinta-, Osta- tai Hae-painikkeen lähellä lukee Tarjoaa ostoja ohjelmassa tai Ostoja apissa.

Jos ohjelman voi ladata ilmaiseksi, sen vieressä on Hae-painike. Tällöin ohjelman lataamisesta ei peritä maksua. Ohjelman joidenkin tai kaikkien toimintojen käyttö voi kuitenkin edellyttää kertaluonteista tai toistuvaa (tilauspohjaista) ohjelman sisäistä ostoa.

Ohjelman sisäisten ostojen tyypit

Kun ostat lisäsisältöjä tai teet tilauksia, teet jonkin seuraavista ohjelman sisäisistä ostoista:

Ohjelman sisäisen oston tyyppi

Sisältöesimerkkejä

Kuvaus

Kulutettavissa olevat ostot

• Pelivaluutta
  • Pelivihjeet
  • Lisäkunto
  • Ylimääräiset kokemuspisteet
  • Uuteen tiedostomuotoon vietävä paketti

Nämä kohteet täytyy ostaa uudelleen joka kerta, eikä niitä voi ladata uudelleen ilmaiseksi. Jos poistat ohjelman ja asennat sen uudelleen tai asennat ohjelman uuteen laitteeseen, saatat menettää kulutettavissa olevat ostot. Esimerkiksi jos asennat iPod touchiin pelin, jonka pelaamisen aloitit iPhonessa, pelitasot synkronoituvat. iPhonella ostamasi lisäkunto tai kokemuspisteet eivät kuitenkaan synkronoidu.

Muut kuin kulutettavissa olevat ostot

• Päivittäminen pro-versioon
  • Mainosten poistaminen
  • Koko pelin lukituksen avaaminen
  • Rajoittamattomat vihjeet
  • Ylimääräiset hahmot
  • Ylimääräiset varusteet
  • Pelien bonustasot
  • Kaupunkien opaskartat

Nämä kohteet ostetaan kerran, ja ne voidaan siirtää muihin Apple ID:hesi liitettyihin laitteisiin. Jos kadotat ei-kulutettavissa olevan oston, voit ehkä ladata sen uudelleen ilmaiseksi. Lue, miten voit palauttaa ohjelman sisäiset ostot.

Muut kuin uusiutuvat tilaukset

• Urheilulajin kausikortti
  • Määräaikaiset tilaukset (esimerkiksi yhden, kolmen tai kuuden kuukauden tilaus)
Voit käyttää tätä sisältöä tietyn ajan ohjelmasta riippuen. Kun tilaus päättyy, voit ostaa sen uudelleen.

Automaattisesti uusittavat tilaukset

• Sanomalehtitilaukset
  • Aikakauslehtitilaukset
  • Jatkuvat palvelut (esimerkiksi Netflix ja Hulu Plus)
  • Pelit

Voit ostaa nämä palvelut tai tämän sisällön tietyksi tilausjaksoksi, ja tilaus uusitaan automaattisesti jakson lopussa. Ohjelmat saattavat tarjota eripituisia tilausjaksoja, esimerkiksi viikko, kuukausi, neljännesvuosi tai vuosi. Joistakin ohjelmista saattaa olla saatavilla alennushintainen tai ilmainen kokeiluversio.

Lue, miten voit peruuttaa tilausten automaattisen uusimisen.

Ohjelman sisäisiä ostoja ei jaeta perheenjäsenten kanssa Perhejaossa. Lue, mitä ostettua sisältöä voit jakaa Perhejaon avulla.

Ohjelman sisäisten ostojen tekeminen

Ohjelmien sisäisten ostojen tekeminen edellyttää Apple ID:n todentamista. Lue, miten voit hallita Apple ID:si salasana-asetuksia, kun teet ostoja.

Jos ohjelman sisäisen oston tekemisessä on ongelmia, varmista, että maksutietosi ovat ajan tasalla. Jos sinulla on muita ohjelman sisäisiin ostoihin liittyviä ongelmia, voit ilmoittaa ongelmasta. Voit myös muuttaa automaattisesti uusittavia ohjelman sisäisiä tilauksia tai peruuttaa ne.

Aiempien ohjelmien sisäisten ostojen tarkasteleminen ja hallinta

Lue, mitä tehdä, jos ostoa ei näy.

Jos et löydä ohjelmassa tehtyä ostoa tai et ole varma oston onnistumisesta, voit tarkistaa ostohistoriasi. Ostohistoriasi sisältää myös tiedot jokaisen tilauksen yksilöidyistä ostoista.

Jos et edelleenkään näe ohjelman sisäistä ostoa, jonka tiedät onnistuneen, ota yhteyttä ohjelman kehittäjään.

Jos sinulla on muita ohjelman sisäisiin ostoihin liittyviä ongelmia, voit ilmoittaa ongelmasta. Voit myös muuttaa automaattisesti uusittavia ohjelman sisäisiä tilauksia tai peruuttaa ne.

Lisätietoja

Storen käytettävyys ja ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti. Lue lisätietoja maassasi tai alueellasi saatavilla olevista ominaisuuksista ja palveluista.