Lisäominaisuuksien hankkiminen ohjelmiin ohjelman sisäisten ostojen ja tilausten avulla

Monissa iPhone-, iPad-, iPod touch- ja Mac-ohjelmissa voi tehdä ohjelman sisäisiä ostoja, kuten toistuvat tilaukset, pelivaluuttaostot ja koko pelin tai ohjelman lukituksen avaaminen.

iPhone X, jossa on avattu App Store. Ilmaisen apin Hae-painike on suurennettu.

Saatavilla olevat ohjelman sisäiset ostot

Ohjelman sisäiset ostot ovat lisäsisältöjä tai tilauksia, joita voi ostaa apeissa iOS-laitteella tai ohjelmissa tietokoneella.

Kaikissa ohjelmissa ei ole mahdollisuutta tehdä ohjelman sisäisiä ostoja. Jos ohjelmassa voi tehdä ohjelman sisäisiä ostoja, App Storessa ohjelman Hinta-, Osta- tai Hae-painikkeen lähellä lukee Tarjoaa ostoja ohjelmassa tai Ostoja apissa.

Jos ohjelman voi ladata ilmaiseksi, sen vieressä on Hae-painike. Tällöin ohjelman lataamisesta ei peritä maksua. Ohjelman joidenkin tai kaikkien toimintojen käyttö voi kuitenkin edellyttää kertaluonteista tai toistuvaa (tilauspohjaista) ohjelman sisäistä ostoa.

Jotkin ohjelman sisäiset tilaukset saattavat toimia myös saman kehittäjän useiden ohjelmien välillä. Lue, miten voit ottaa yhteyttä ohjelman kehittäjään, jos sinulla on kysyttävää. Voit myös tarkastella tilaustasi ja peruuttaa sen rekisteröinnin jälkeen.

Ohjelman sisäisten ostojen tyypit

Kun ostat lisäsisältöjä tai teet tilauksia, teet jonkin seuraavista ohjelman sisäisistä ostoista:

Ohjelman sisäisen oston tyyppi

Sisältöesimerkkejä

Kuvaus

Tilaukset
  • Sanomalehtitilaukset
  • Jatkuvat palvelut (esimerkiksi Hulu Plus)
  • Pelit
  • Urheilulajin kausikortti
  • Määräaikaiset tilaukset

Voit ostaa nämä palvelut tai sisällöt tietyn tilausjakson ajaksi. Ohjelmat saattavat tarjota eripituisia uusiutuvia tilausjaksoja, esimerkiksi viikko, kuukausi, neljännesvuosi tai vuosi, mutta ne saattavat tarjota myös määräaikaisia tilauksia. Joistakin ohjelmista saattaa olla saatavilla myös alennushintainen tai ilmainen kokeiluversio, kuten myös useita ohjelmia sisältävä tilaus.

Tilausten automaattinen uusinta jatkuu siihen asti, kunnes peruutat sen. Jos tilaus oli määräaikainen, voit ehkä ostaa sen uudelleen toiseksi ajanjaksoksi.

Lue, miten voit peruuttaa tilauksia.

Kulutettavissa olevat ostot

• Pelivaluutta
  • Pelivihjeet
  • Lisäkunto
  • Ylimääräiset kokemuspisteet
  • Uuteen tiedostomuotoon vietävä paketti

Nämä kohteet täytyy ostaa uudelleen joka kerta, eikä niitä voi ladata uudelleen ilmaiseksi. Jos poistat ohjelman ja asennat sen uudelleen tai asennat ohjelman uuteen laitteeseen, saatat menettää kulutettavissa olevat ostot. Esimerkiksi jos asennat iPod touchiin pelin, jonka pelaamisen aloitit iPhonessa, pelitasot synkronoituvat. iPhonella ostamasi lisäkunto tai kokemuspisteet eivät kuitenkaan synkronoidu.

Muut kuin kulutettavissa olevat ostot

• Päivittäminen pro-versioon
  • Mainosten poistaminen
  • Koko pelin lukituksen avaaminen
  • Rajoittamattomat vihjeet
  • Ylimääräiset hahmot
  • Ylimääräiset varusteet
  • Pelien bonustasot
  • Kaupunkien opaskartat

Nämä kohteet ostetaan kerran, ja ne voidaan siirtää muihin Apple ID:hesi liitettyihin laitteisiin. Jos kadotat ei-kulutettavissa olevan oston, voit ehkä ladata sen uudelleen ilmaiseksi. Lue, miten voit palauttaa ohjelman sisäiset ostot.

Ohjelman sisäisiä ostoja ei jaeta perheenjäsenten kanssa Perhejaossa. Lue, mitä ostettua sisältöä voit jakaa Perhejaon avulla.

Ohjelman sisäisten ostojen tekeminen

Ohjelman sisäisten ostojen tekeminen edellyttää kirjautumista Apple ID:llä. Ota selvää, miten voit käyttää Ruutuaikaa ostojen estämiseen.

Jos ohjelman sisäisen oston tekemisessä on ongelmia, varmista, että maksutietosi ovat ajan tasalla. Jos sinulla on muita ohjelman sisäisiin ostoihin liittyviä ongelmia, voit ilmoittaa ongelmasta. Voit myös muuttaa automaattisesti uusittavia ohjelman sisäisiä tilauksia tai peruuttaa ne.

Aiempien ohjelman sisäisten ostojen tarkasteleminen ja hallinta

Lue, mitä tehdä, jos ostoa ei näy.

Jos et löydä ohjelman sisäistä ostoa tai et ole varma oston onnistumisesta, voit tarkistaa ostohistoriasi. Ostohistoriasi sisältää myös tiedot jokaisen tilauksen yksilöidyistä ostoista.

Jos et edelleenkään näe ohjelman sisäistä ostoa, jonka tiedät onnistuneen, ota yhteyttä ohjelman kehittäjään.

Jos sinulla on muita ohjelman sisäisiin ostoihin liittyviä ongelmia, voit ilmoittaa ongelmasta. Voit myös muuttaa automaattisesti uusittavia ohjelman sisäisiä tilauksia tai peruuttaa ne.

Lisätietoja

Kaupan käytettävyys ja ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti. Lue, mitä maassasi tai alueellasi on saatavilla.