macOS:n palautustoiminto

macOS:n palautustoiminto sisältää työkalut, joiden avulla voit palauttaa tietokoneen Time Machine -varmuuskopiosta, asentaa macOS:n uudelleen, hakea ohjeita verkosta, korjata tai tyhjentää kovalevyn ja suorittaa muita toimintoja.

macOS:n palautustoiminto kuuluu Macin sisäiseen palautusjärjestelmään. Voit suorittaa käynnistyksen macOS:n palautustoiminnolla ja sen lisäohjelmien avulla palauttaa tietokoneen tiettyjen ohjelmisto-ongelmien ilmetessä tai suorittaa Macilla muita toimintoja.

macOS:n palautustoiminnon käyttäminen

1. Käynnistä Mac ja paina välittömästi komento (⌘)- ja R-näppäimiä.
  2. Vapauta näppäimet, kun Apple-logo, pyörivä maapallo tai jokin muu käynnistysnäyttö tulee näkyviin.
  3. Sinua voidaan pyytää antamaan salasana, kuten laiteohjelmiston salasana tai tämän Macin ylläpitäjänä toimivan käyttäjän salasana. Jatka antamalla pyydetty salasana.Salasanapyyntöikkuna
  4. Käynnistys on suoritettu, kun näet Lisäohjelmat-ikkunan:
    macOS-lisäohjelmat-ikkuna
  5. Kun tietokone on palautunut macOS:n palautustoiminnolla, valitse lisäohjelma ja klikkaa sitten Jatka:
  6. Voit lopettaa macOS:n palautustoiminnon valitsemalla Omenavalikosta  Käynnistä uudelleen tai Sammuta. Jos haluat valita toisen käynnistyslevyn ennen lopetusta, valitse Omenavalikosta Käynnistyslevy.

Jos käynnistäminen macOS:n palautustoiminnolla ei onnistu

Jos Mac ei pysty käynnistymään sisäisen palautusjärjestelmän avulla, se saattaa yrittää käynnistyä automaattisesti internetin kautta suoritettavan macOS:n palautustoiminnon avulla. Jos näin tapahtuu, näet käynnistyksen aikana pyörivän maapallon Apple-logon sijaan.

Jos haluat suorittaa käynnistyksen manuaalisesti macOS:n internet-palautustoiminnolla, pidä optio- ja komento-R-painikkeita tai vaihto-, optio-, komento- ja R-painikkeita käynnistyksen aikana painettuina. Lue lisätietoja näistä näppäinyhdistelmistä.

Jos Mac ei vieläkään käynnisty macOS:n palautustoiminnolla, joudut ehkä suorittamaan käynnistyksen toiselta levyltä tai taltiolta tai käyttämään käynnistettävää asentajaa.

macOS:n internet-palautustoiminto, Asenna macOS uudelleen -lisäohjelma ja Ohjeita verkosta -lisäohjelma edellyttävät internet-yhteyttä. Jos joudut muodostamaan Wi-Fi-yhteyden, siirrä osoitin näytön yläosaan ja valitse sitten verkko valikkorivin Wi-Fi-valikosta .