macOS:n palautustoiminto

macOS:n palautustoiminto sisältää työkalut, joiden avulla voit palauttaa tietokoneen Time Machine -varmuuskopiosta, asentaa macOS:n uudelleen, hakea ohjeita verkosta, korjata tai tyhjentää kovalevyn ja suorittaa muita toimintoja.

macOS:n palautustoiminto kuuluu Macin sisäiseen palautusjärjestelmään. Voit suorittaa käynnistyksen macOS:n palautustoiminnolla ja sen lisäohjelmien avulla palauttaa tietokoneen tiettyjen ohjelmisto-ongelmien ilmetessä tai suorittaa Macilla muita toimintoja.

macOS:n palautustoiminnon käyttäminen

Käynnistä Mac ja paina välittömästi komento (⌘)- ja R-näppäimiä tai jotakin muuta macOS:n palautustoiminnon näppäinyhdistelmää näppäimistöllä. Pidä näppäimiä painettuina, kunnes näyttöön tulee Apple-logo tai pyörivä maapallo. Käynnistys on suoritettu, kun näet Lisäohjelmat-ikkunan:

macOS-lisäohjelmat-ikkuna

Kun tietokone on palautunut macOS:n palautustoiminnolla, valitse haluamasi lisäohjelma ja sitten Jatka:

Palauta Time Machine -varmuuskopiosta: Palauta Macisi Time Machine -varmuuskopiosta.

Asenna macOS uudelleen (tai Asenna OS X uudelleen): Lataa ja asenna Mac-käyttöjärjestelmä uudelleen.

Asenna macOS uudelleen -lisäohjelma asentaa macOS:n eri version riippuen siitä, mitä näppäinyhdistelmää käytit käynnistyksen yhteydessä. Opi asentamaan macOS uudelleen.

Ohjeita verkosta: Selaa verkkoa Safarilla ja hae ohjeita Maciin. Sisältää linkit Applen tukisivustoon. Selainliitännäiset ja -laajennukset on poistettu käytöstä.

Levytyökalu:Levytyökalun avulla voit korjata tai tyhjentää käynnistyslevyn tai muun kovalevyn.

Nämä muut lisäohjelmat ovat käytettävissä valikkorivin Lisäohjelmat-valikossa:

Voit lopettaa macOS:n palautustoiminnon valitsemalla Omenavalikosta () Käynnistä uudelleen tai Sammuta. Jos haluat valita toisen käynnistyslevyn ennen lopetusta, valitse Omenavalikosta Käynnistyslevy.

Jos käynnistäminen macOS:n palautustoiminnolla ei onnistu

Uudemmat Mac-tietokoneet ja jotkin vanhemmat Mac-tietokoneet yrittävät automaattisesti käynnistää tietokoneen uudelleen macOS:n internet-palautustoiminnolla, kun käynnistäminen sisäisen palautusjärjestelmän avulla ei onnistu. Näet tällöin käynnistyksen aikana Applen logon sijaan pyörivän maapallon. Jos haluat suorittaa käynnistyksen manuaalisesti macOS:n internet-palautustoiminnolla, pidä optio- ja komento-R-painikkeita tai vaihto-, optio-, komento- ja R-painikkeita käynnistyksen aikana painettuina. Lue lisätietoja näistä näppäinyhdistelmistä.

Jos käynnistäminen macOS:n palautustoiminnolla ei vieläkään onnistu, sinun on ehkä asennettava macOS uudelleen sen jälkeen, kun olet suorittanut käynnistyksen toiselta levyltä tai toisesta taltiosta, tai käyttämällä käynnistettävää asentajaa.

macOS:n internet-palautustoiminto, Asenna macOS uudelleen -lisäohjelma ja Ohjeita verkosta -lisäohjelma edellyttävät internet-yhteyttä. Jos sinun on muodostettava Wi-Fi-yhteys, siirrä osoitin näytön yläosaan ja valitse sitten verkko valikkorivin Wi-Fi -valikosta.