Macin käynnistysnäppäinyhdistelmät

Lue lisää Macin ominaisuuksista ja työkaluista, joita voit käyttää pitämällä vähintään yhtä näppäintä painettuna käynnistyksen aikana.

Voit käyttää näitä näppäinyhdistelmiä painamalla näppäimiä pitkään välittömästi sen jälkeen, kun olet painanut virtapainiketta Macin käynnistämiseksi, tai välittömästi sen jälkeen, kun Mac on alkanut käynnistyä uudelleen. Pidä näppäimiä painettuina, kunnes haluamasi toiminto suoritetaan.

Jos Macissa käytetään laiteohjelmiston salasanaa, kaikki nämä näppäinyhdistelmät on alla olevia poikkeuksia lukuun ottamatta poistettu käytöstä.

Paina pitkään käynnistyksen aikana Kuvaus
Vaihto (⇧) Käynnistäminen vikasietotilassa
Optio (⌥) Käynnistäminen Startup Manageriin, jolloin voit valita jonkin muun käynnistyslevyn, jos sellainen on käytettävissä.
Jos Macissa käytetään laiteohjelmiston salasanaa, sinua pyydetään antamaan salasanasi ensin.
D Käynnistäminen sisäiseen Apple Hardware Test- tai Apple-vianmääritys-työkaluun Macin mallin mukaan. Optio- ja D-näppäimillä voit käynnistää tämän työkalun myös internetin kautta.
N Käynnistäminen yhteensopivalta NetBoot-palvelimelta, jos sellainen on käytettävissä. Jos haluat käyttää NetBoot-palvelimen oletusarvoista käynnistyslevytiedostoa, paina optio- ja D-näppäimiä pitkään.
Apple T2 -sirun sisältävät tietokoneet eivät tue tätä käynnistysnäppäintä.
Komento (⌘)-R Käynnistäminen sisäisestä macOS:n palautustoiminnosta. Voit käynnistää macOS:n palautustoiminnon internetin kautta painamalla optio-, komento- ja R- tai vaihto-, optio-, komento- ja R-näppäimiä. macOS:n palautustoiminto asentaa macOS:n eri version riippuen siitä, mitä näppäinyhdistelmää käytät käynnistyksen yhteydessä.
Optio-komento-P-R NVRAM-muistin nollaaminen (tai PRAM-muistin)
Laiteohjelmiston salasanaa käytettäessä Mac ohittaa tämän näppäinyhdistelmän tai käynnistyy macOS:n palautustoiminnosta. Jos haluat nollata NVRAM-muistin, poista ensin laiteohjelmiston salasana käytöstä.
Komento-S Käynnistäminen yhden käyttäjän tilassa
T Käynnistäminen kohdelevytilassa
Komento-V Käynnistäminen yksityiskohtaisessa tilassa
Levynpoistopainike (⏏), F12, hiiren painike tai ohjauslevyn painike Siirrettävän tietovälineen, kuten optisen levyn, poistaminen

Nämä yhdistelmät toimivat Intel-pohjaisissa Mac-tietokoneissa. Käytettävissä on muita Mac-näppäinoikoteitä, kun Mac on käynnistynyt.