Macin käynnistysnäppäinyhdistelmät

Lue lisää Macin ominaisuuksista ja työkaluista, joita voit käyttää pitämällä vähintään yhtä näppäintä painettuna käynnistyksen aikana.

Nämä näppäinyhdistelmät koskevat vain Mac-tietokoneita, joissa on Intel-prosessori.

Voit käyttää näitä näppäinyhdistelmiä painamalla näppäimiä pitkään heti sen jälkeen, kun olet painanut virtapainiketta Macin käynnistämiseksi, tai sen jälkeen, kun Mac on alkanut käynnistyä uudelleen. Pidä näppäimiä painettuina, kunnes haluamasi toiminto suoritetaan.

Jos näppäinyhdistelmä ei toimi

Jos näppäinyhdistelmä ei toimi käynnistyksen yhteydessä, jokin näistä ratkaisuista voi olla avuksi:

• Paina näppäinyhdistelmän kaikkia näppäimiä yhtä aikaa, ei yhtä kerrallaan.
  • Sammuta Mac. Käynnistä sitten Mac painamalla virtapainiketta. Paina sitten näppäimiä ja pidä niitä painettuina, kun Mac käynnistyy.
  • Odota muutama sekunti ennen kuin painat näppäimiä, jotta Mac ehtii tunnistaa näppäimistön käynnistyessään. Joissakin näppäimistöissä on valo, joka vilkkuu käynnistyksen yhteydessä lyhyen ajan merkiksi siitä, että näppäimistö on tunnistettu ja valmis käyttöön.
  • Jos käytät langatonta näppäimistöä, liitä se Maciin, jos mahdollista. Voit käyttää myös sisäänrakennettua tai langallista näppäimistöä. Jos käytät Windows-tietokoneelle tarkoitettua näppäimistöä, kuten Windowsin logolla varustettua, kokeile mieluummin Macille tarkoitettua näppäimistöä.
  • Jos käynnistät Boot Campin avulla Microsoft Windowsista, määritä Käynnistyslevy-asetukset siten, että laite käynnistetään sen sijaan macOS:sta. Sammuta laite tai käynnistä se uudelleen. Yritä sitten uudelleen.

Muistathan, että jotkin näppäinyhdistelmät eivät ole käytettävissä, kun Macissa käytetään laiteohjelmiston salasanaa.