Macin käynnistysnäppäinyhdistelmät

Lue lisää Macin ominaisuuksista ja työkaluista, joita voit käyttää pitämällä vähintään yhtä näppäintä painettuna käynnistyksen aikana.

Voit käyttää näitä näppäinyhdistelmiä painamalla näppäimiä pitkään välittömästi sen jälkeen, kun olet painanut virtapainiketta Macin käynnistämiseksi, tai välittömästi sen jälkeen, kun Mac on alkanut käynnistyä uudelleen. Pidä näppäimiä painettuina, kunnes haluamasi toiminto suoritetaan.

Jos Macissa käytetään laiteohjelmiston salasanaa, kaikki nämä näppäinyhdistelmät on alla olevia poikkeuksia lukuun ottamatta poistettu käytöstä.

Komento (⌘)-R: Käynnistäminen sisäisestä macOS:n palautustoiminnosta. Voit käynnistää macOS:n palautustoiminnon internetin kautta painamalla optio-, komento- ja R- tai vaihto-, optio-, komento- ja R-näppäimiä. macOS:n palautustoiminto asentaa macOS:n eri version riippuen siitä, mitä näppäinyhdistelmää käytät käynnistyksen yhteydessä. Jos Macissa käytetään laiteohjelmiston salasanaa, sinua pyydetään antamaan salasanasi ensin.

Optio (⌥): Käynnistäminen Startup Manageriin, jolloin voit valita jonkin muun käynnistyslevyn tai taltion, jos sellainen on käytettävissä. Jos Macissa käytetään laiteohjelmiston salasanaa, sinua pyydetään antamaan salasanasi ensin.

Optio-komento-P-R: Nollaa NVRAM- tai PRAM-muisti. Jos Macissa käytetään laiteohjelmiston salasanaa, Mac ohittaa tämän näppäinyhdistelmän tai käynnistyy macOS:n palautustoiminnosta.

Vaihto (⇧):  Käynnistäminen vikasietotilassa

D: Käynnistäminen sisäiseen Apple Hardware Test- tai Apple-vianmääritys-työkaluun Macin mallin mukaan. Optio- ja D-näppäimillä voit käynnistää tämän työkalun myös internetin kautta.

N: Käynnistäminen yhteensopivalta NetBoot-palvelimelta, jos sellainen on käytettävissä. Jos haluat käyttää NetBoot-palvelimen oletusarvoista käynnistyslevytiedostoa, paina optio- ja D-näppäimiä pitkään. Apple T2 -sirun sisältävät tietokoneet eivät tue tätä käynnistysnäppäintä.

Komento-S: Käynnistäminen yhden käyttäjän tilassa. Tämä näppäinyhdistelmä edellyttää macOS High Sierraa tai aiempaa

T: Käynnistäminen kohdelevytilassa.

Komento-V: Käynnistäminen yksityiskohtaisessa tilassa.

Poista (⏏) tai F12 tai hiiren painike tai ohjauslevyn painike: Siirrettävän tietovälineen, kuten optisen levyn, poistaminen.