Rajoitusten käyttäminen Apple TV:ssä

Rajoitukset toimivat käyttörajoitusten tapaan, ja niiden avulla voit rajoittaa joidenkin Apple TV:n ominaisuuksien ja palveluiden käyttöä.

Varmista ennen aloittamista, että Apple TV:ssä on uusin ohjelmisto.

Rajoitusten ottaminen käyttöön

1. Valitse päävalikosta Asetukset > Yleiset > Rajoitukset.
  2. Ota rajoitukset käyttöön valitsemalla kyseinen asetus.
  3. Luo nelinumeroinen pääsykoodi pyydettäessä.
  4. Vahvista pääsykoodi antamalla se uudelleen ja valitse OK.

Rajoitukset Apple TV 4K:ssa tai Apple TV:ssä (4. sukupolvi)

Vaikka asetukset vaihtelevat, voit mukauttaa rajoituksia valitsemalla Asetukset > Yleiset > Rajoitukset:

• Salli: Valitse tämä asetus, jos et halua suojata tiettyä appia tai ominaisuutta salasanalla tai rajoittaa sitä.
  • Rajoita: Valitse tämä asetus, jos haluat vaatia nelinumeroista pääsykoodia sisällön ostamiseen tai vuokraamiseen tai appien käyttöön.
  • Estä tai Ei: Näiden asetusten avulla voit estää sisältöjä tai ominaisuuksia.
  • Näytä tai Kyllä: Valitse nämä asetukset, jos et halua rajoittaa tiettyä appia tai ominaisuutta.
  • Kätke: Valitse tämä asetus, jos haluat kätkeä jonkin apin tai ominaisuuden.

Tiettyjen ominaisuuksien tai sisällön rajoittaminen

Seuraavassa on esimerkkejä rajoitettavissa olevista sisällöistä ja niiden vaihtoehdoista:

• Ostot, vuokraukset tai ohjelman sisäiset ostot iTunes Storesta: Valitse Salli, Rajoita tai Estä.
  • Musiikki ja Podcastit: Jos haluat suodattaa lapsille sopimattoman sisällön, valitse Lapsille sopiva. Jos et halua suodattaa mitään, valitse Lapsille sopimaton.
  • Elokuvat, TV-ohjelmat ja Apit: Valitse sijaintisi ja suodata tai estä sisältöä elokuvaluokitusten tai ikärajojen perusteella.
  • Lapsille sopimaton kieli Sirissä: Jos haluat suodattaa lapsille sopimattoman kielen, valitse Kätke. Jos et halua suodattaa mitään, valitse Näytä.
  • Moninpelit ja Näyttötallennus: Valitse Kyllä tai Ei.
  • AirPlay-asetukset, Neuvotteluhuoneen näyttö, Sijaintipalvelut, Appien päivitys taustalla, TV-palveluntarjoaja ja Kaukosäädin-apin parinmuodostus: Valitse Salli tai Rajoita.

Voit myös muuttaa iTunes Storen ja App Storen salasana-asetuksia.

Apple TV:n rajoitukset (2. sukupolvi tai 3. sukupolvi)

Vaikka asetukset vaihtelevat, voit mukauttaa rajoituksia valitsemalla Asetukset > Yleiset > Rajoitukset:

• Kätke: Valitse tämä asetus, jos haluat kätkeä appeja päävalikossa.
  • Kysy: Valitse tämä rajoitus, jos haluat vaatia nelinumeroista pääsykoodia sisällön ostamiseen tai vuokraamiseen tai appien käyttöön.
  • Näytä tai Salli: Jos et halua suojata tiettyä appia tai ominaisuutta salasanalla tai rajoittaa sitä, valitse Näytä tai Salli.

Tiettyjen ominaisuuksien tai sisällön rajoittaminen

Seuraavassa on esimerkkejä rajoitettavissa olevista sisällöistä ja niiden vaihtoehdoista:

• Ostot ja vuokraukset: Valitse Salli, Kätke* tai Kysy.
  • Elokuvat ja ohjelmat: Valitse sijaintisi ja suodata tai estä sisältöä luokitusten perusteella.
  • Lapsille sopimaton musiikki tai podcastit: Valitse Salli tai Kysy.
  • AirPlay-asetukset: Valitse Salli, Kätke tai Kysy.
  • Neuvotteluhuoneen näyttö -asetukset: Valitse Salli, Kätke tai Kysy.
  • Apit: Valitse Asetukset > Päävalikko. Valitse appi, jota haluat rajoittaa, ja valitse sitten Kätke tai Kysy.

Voit myös muuttaa iTunes Storen ja App Storen salasana-asetuksia.

*Jos valitset Kätke, elokuvasi ja TV-ohjelmasi eivät näy päävalikossa, etkä voi katsella niitä.