Tekstin kirjoittaminen Apple TV:ssä

Voit käyttää ääntä, kaukosäädintä tai lähellä olevaa iPhonea, iPadia tai iPod touchia syöttääksesi käyttäjätunnuksia, salasanoja ja muita Apple TV:ssäsi.

Tekstin kirjoittaminen Apple TV:ssä kaukosäätimellä

Voit kirjoittaa tekstiä Apple TV:n mukana toimitetulla kaukosäätimellä. Aloita etsimällä tekstikenttä. Seuraavissa kohdissa annetaan myös ohjeet erilaisten näyttönäppäimistöjen etsimiseen ja aksentillisten tai kirjainkooltaan merkitsevien kirjaimien kirjoittamiseen.

Erityyppisten näyttönäppäimistöjen etsiminen

1. Valitse tekstikenttä Apple TV:ssä kaukosäätimellä.
  2. Odota, kunnes näyttönäppäimistö tulee esiin. Etsi sen alta seuraavanlaisia näppäimistövaihtoehtoja:
    • abc: Pienten kirjainten näppäimistö
    • ABC: Isojen kirjainten näppäimistö
    • 123: Numeronäppäimistö (näkyy vain ollessaan käytettävissä)
    • #+-: Symbolinäppäimistö
    • Uusimmat: Näppäimistö, joka näyttää viimeksi käytetyt sähköpostiosoitteet, hakuehdot jne. (näkyy vain ollessaan käytettävissä)
  3. Korosta näppäimistövaihtoehto, jota haluat käyttää. Valitse näppäimistö kaukosäätimesi mallin ohjeiden mukaan:

Haluatko siirtyä nopeasti eri näppäimistövaihtoehtojen, kuten pienten ja isojen kirjainten näppäimistöjen, välillä? Paina vain Toista/keskeytä-painiketta Toista/keskeytä-painike kaukosäätimessäsi. Jos käytössäsi on Apple TV 4K tai Apple TV HD, tämä oikotie auttaa siirtymään vain pienten ja isojen kirjainten näppäimistöjen välillä.

Aksentillisten tai kirjainkooltaan merkitsevien kirjaimien kirjoittaminen kaukosäätimellä

1. Korosta jokin näyttönäppäimistön kirjain. Valitse kirjain kaukosäätimesi mallin ohjeiden mukaan:
  2. Kun käytettävissä olevien merkkien luettelo avautuu, korosta ja valitse haluamasi merkki.
  3. Poistu erikoismerkkiluettelosta painamalla Menu-painiketta.

Tekstin kirjoittaminen Apple TV:ssä puhumalla

Apple TV:ssä voit käyttää sanelua3, jos olet määrittänyt järjestelmäsi kielen joksikin seuraavista:

• hollanti
  • englanti
  • ranska
  • saksa
  • japani
  • norja (bokmål)
  • espanja
  • ruotsi

Tekstin kirjoittaminen puhumalla:

1. Valitse Apple TV:ssä jokin tekstikenttä.
  2. Pidä kaukosäätimen Siri mikrofonipainike -painiketta painettuna.
  3. Kirjoita tekstiä puhumalla ja vapauta sitten Siri mikrofonipainike -painike. Alla on muutamia vinkkejä:
    • Lausu käyttäjätunnusten ja salasanojen2 jokainen kirjain tai merkki erikseen. Jos haluat esimerkiksi syöttää käyttäjätunnuksen Johnny@iCloud.com, sano ”J-O-H-N-N-Y at iCloud dot com”.
    • Jos haluat käyttää isoa kirjainta, sano ”uppercase”. Jos haluat esimerkiksi syöttää käyttäjätunnuksen janE, sano ”J-A-N uppercase E”.
    • Jos haluat poistaa juuri syöttämäsi tekstin, sano ”Clear”.

Tekstin kirjoittaminen Apple TV:ssä lähellä olevalla iOS-laitteella

Apple TV:ssä voit käyttää ominaisuutta nimeltä Apple Remote Keyboard, jolla voit nopeasti syöttää tekstiä Apple TV:ssäsi lähellä olevalla iOS-laitteella. Toimi seuraavasti:

1. Kirjaudu iCloudiin samalla Apple ID:llä, jota käytät Apple TV:ssä ja iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.
  2. Varmista, että Wi-Fi on käytössä Apple TV:ssä ja iOS-laitteissa.
  3. Varmista, että Bluetooth on käytössä iOS-laitteissa.
  4. Valitse Apple TV:ssä jokin tekstikenttä. Odota sitten, että lähellä oleviin iOS-laitteisiin tulee esiin ilmoitus.
  5. Aloita kirjoittaminen iOS-laitteesi näyttönäppäimistöllä avaamalla ilmoitus.

Voit poistaa tämän ominaisuuden käytöstä iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa valitsemalla Asetukset > Ilmoitukset > Apple TV Remote Keyboard.

iOS-laitteesi saattaa muistaa salasanan palveluille, joihin olet kirjautunut aiemmin Safarilla.

Lisätietoja

Käytä Apple TV:n kanssa Bluetooth-näppäimistöä

1. Apple TV:n mukana toimitetaan sama kaukosäädin kaikkialla. Niissä maissa ja alueilla, joissa Siriä tuetaan, sitä kutsutaan Siri Remote -kaukosäätimeksi. Muualla siitä käytetään nimitystä Apple TV Remote -kaukosäädin. Siri toimii kummassakin kaukosäätimessä, kunhan Apple TV:ssä on käytössä Siriä tukeva kieli ja maa tai alue.
  2. Siri ja Sanelu lähettävät Applelle pyyntöjen käsittelyä varten tietoja, kuten äänisyöte- ja sijaintitietoja. Käyttäjätunnusten ja salasanojen oikeinkirjoitussaneluun käytettäviä äänisyötetietoja ei lähetetä.
  3. Kaikki apit eivät ehkä tue sanelua.