Tekstin kirjoittaminen Apple TV:ssä

Voit kirjoittaa käyttäjänimiä, salasanoja ja muuta tekstiä Apple TV:ssä puhumalla tai käyttämällä kaukosäädintä tai lähellä olevaa iPhonea, iPadia tai iPod touchia.

Tekstin kirjoittaminen Apple TV:ssä kaukosäätimellä

Voit kirjoittaa tekstiä Apple TV:n mukana toimitetulla kaukosäätimellä. Aloita etsimällä tekstikenttä. Seuraavissa kohdissa annetaan myös ohjeet erilaisten näyttönäppäimistöjen etsimiseen ja aksentillisten tai kirjainkooltaan merkitsevien kirjaimien kirjoittamiseen.

Erityyppisten näyttönäppäimistöjen etsiminen

1. Valitse tekstikenttä Apple TV:ssä kaukosäätimellä.
  2. Odota, kunnes näyttönäppäimistö tulee esiin. Etsi sen alta seuraavanlaisia näppäimistövaihtoehtoja:
    • abc: Pienten kirjainten näppäimistö
    • ABC: Isojen kirjainten näppäimistö
    • 123: Numeronäppäimistö (näkyy vain ollessaan käytettävissä)
    • #+-: Symbolinäppäimistö
    • Uusimmat: Näppäimistö, joka näyttää viimeksi käytetyt sähköpostiosoitteet, hakuehdot jne. (näkyy vain ollessaan käytettävissä)
  3. Korosta näppäimistövaihtoehto, jota haluat käyttää. Valitse näppäimistö kaukosäätimesi mallin ohjeiden mukaan:

Haluatko siirtyä nopeasti eri näppäimistövaihtoehtojen, kuten pienten ja isojen kirjainten näppäimistöjen, välillä? Paina kaukosäätimen Toisto/keskeytys-painiketta. Jos käytössäsi on Apple TV 4K tai Apple TV (4. sukupolvi), tämä oikotie auttaa siirtymään vain pienten ja isojen kirjainten näppäimistöjen välillä.

Aksentillisten tai kirjainkooltaan merkitsevien kirjaimien kirjoittaminen kaukosäätimellä

1. Korosta jokin näyttönäppäimistön kirjain. Valitse kirjain kaukosäätimesi mallin ohjeiden mukaan:
  2. Kun käytettävissä olevien merkkien luettelo avautuu, korosta ja valitse haluamasi merkki.
  3. Poistu erikoismerkkiluettelosta painamalla Menu-painiketta.

Tekstin kirjoittaminen Apple TV:ssä puhumalla

Apple TV 4K:ssa tai Apple TV:ssä (4. sukupolvi) voit käyttää sanelua3, jos asetat järjestelmän kieleksi jonkin seuraavista:

• hollanti
  • englanti
  • ranska
  • saksa
  • japani
  • norja (bokmål)
  • espanja
  • ruotsi

Tekstin kirjoittaminen puhumalla:

1. Valitse Apple TV:ssä jokin tekstikenttä.
  2. Pidä kaukosäätimen mikrofonipainiketta painettuna.
  3. Kirjoita tekstiä puhumalla ja vapauta sitten mikrofonipainike. Alla on muutamia vinkkejä:
    • Lausu käyttäjänimien ja salasanojen2 jokainen kirjain tai merkki erikseen. Jos haluat esimerkiksi syöttää käyttäjänimen Johnny@iCloud.com, sano ”J-O-H-N-N-Y at iCloud dot com”.
    • Jos haluat käyttää isoa kirjainta, sano ”uppercase”. Jos haluat esimerkiksi syöttää käyttäjänimen janE, sano ”J-A-N uppercase E”.
    • Jos haluat poistaa juuri syöttämäsi tekstin, sano ”Clear”.

Tekstin kirjoittaminen Apple TV:ssä lähellä olevalla iOS-laitteella

Apple TV 4K:ssa ja Apple TV:ssä (4. sukupolvi) voit kirjoittaa tekstiä Apple TV:ssä nopeasti lähellä olevalla iOS-laitteella käyttämällä Apple Remote Keyboard -toimintoa. Toimi seuraavasti:

1. Kirjaudu iCloudiin samalla Apple ID:llä, jota käytät Apple TV:ssä ja iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.
  2. Varmista, että Wi-Fi on käytössä Apple TV:ssä ja iOS-laitteissa.
  3. Varmista, että Bluetooth on käytössä iOS-laitteissa.
  4. Valitse Apple TV:ssä jokin tekstikenttä. Odota sitten, että lähellä oleviin iOS-laitteisiin tulee esiin ilmoitus.
  5. Aloita kirjoittaminen iOS-laitteesi näyttönäppäimistöllä avaamalla ilmoitus.

Voit poistaa tämän ominaisuuden käytöstä iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa valitsemalla Asetukset > Ilmoitukset > Apple TV Remote Keyboard.

Lisätietoja

Käytä Apple TV:n kanssa Bluetooth-näppäimistöä

1. Apple TV 4K:n ja Apple TV:n (4. sukupolvi) mukana toimitetaan sama kaukosäädin kaikkialla. Niissä maissa ja alueilla, joissa Siriä tuetaan, sitä kutsutaan Siri Remote -kaukosäätimeksi. Muualla siitä käytetään nimitystä Apple TV Remote -kaukosäädin. Siri toimii kummassakin kaukosäätimessä, kunhan Apple TV 4K:ssa tai Apple TV:ssä (4. sukupolvi) on käytössä Siriä tukeva kieli ja maa tai alue.
  2. Siri ja Sanelu lähettävät Applelle pyyntöjen käsittelyä varten tietoja, kuten äänisyöte- ja sijaintitietoja. Käyttäjänimien ja salasanojen oikeinkirjoitussaneluun käytettäviä äänisyötetietoja ei lähetetä.
  3. Kaikki apit eivät ehkä tue sanelua.