Macin roskakorin tyhjennys ei onnistu

Kokeile seuraavia ratkaisuja, jos roskakorin tyhjennys tai tiedoston siirtäminen roskakoriin ei onnistu.

Jos Mac sanoo, että tiedosto on käytössä

1. Sulje ohjelmat, joilla käytit tiedostoa, ja tyhjennä roskakori sen jälkeen.

2. Jos tämä ei auta, yksi tai useampi ohjelman taustaprosessi saattaa käyttää tiedostoa. Käynnistä Mac uudelleen ja tyhjennä roskakori sen jälkeen.

3. Jos tämä ei auta, jokin käynnistyskohde tai kirjautumiskohde saattaa käyttää tiedostoa. Jos haluat tilapäisesti estää tällaisia kohteita avautumasta automaattisesti, käynnistä Mac vikasietotilassa pitämällä vaihtonäppäintä Macin käynnistyessä painettuna. Tyhjennä roskakori ja käynnistä Mac normaalisti.

Jos tiedostoa ei voi poistaa jostakin muusta syystä

1. Käynnistä tietokone macOS:n palautustoiminnolla pitämällä komento- ja R-painikkeita Macin käynnistyessä painettuina.

2. Kun macOS:n Lisäohjelmat-ikkuna tulee näkyviin, valitse Levytyökalu ja sitten Jatka.

3. Valitse Levytyökalussa poistettavan tiedoston sisältävä levy. Korjaa sen jälkeen levy Levytyökalun Korjaus-toiminnolla.

4. Sulje Levytyökalu, käynnistä Mac uudelleen ja tyhjennä roskakori.