Apple Studio Display: tulo- ja lähtöongelmat

USB-C-ongelmien vianmääritys

Tunnista ongelmat

• USB-C-laitteita ei tunnisteta tai ne eivät saa virtaa, kun ne on liitetty näytön USB-C-portteihin

Kokeile näitä ohjeita ennen ongelmakohtaista vianmääritystä

1. Varmista, että käytät Studio Displayn Thunderbolt 3 -porttia yhteensopivan Macin liittämiseen.

• Huomautus: Studio Displayn USB-C-portti, jossa on salamakuvake, tukee Thunderbolt 3 -kaapelia – liitä toimiva ja yhteensopiva Mac tai iPad tähän porttiin. Muut portit ovat vain USB-C-portteja, ja niitä käytetään tiedonsiirtoon ja lisälaitteiden lataamiseen. Lisätietoja on käyttöoppaassa.

2. Varmista, että käytät näyttöä Macissa, jossa on yhteensopiva Thunderbolt-portti. Katso lisätietoja ohjeesta Näytön liittäminen Maciin.

3. Varmista, että käytät toimivaa yhteensopivaa Thunderbolt-kaapelia näytön ja tietokoneen liittämiseen. Katso lisätietoja ohjeista Tietoja Applen Thunderbolt 3 (USB-C) -kaapelista ja Macin Thunderbolt 4-, Thunderbolt 3- tai USB-C-portin sovittimet.

4. Tarkasta kaikki näytön USB-C-portit ja kotelon aukot sellaisten vaurioiden tai roskien varalta, jotka saattavat estää yhteyden.

5. Jos porteissa on roskia, puhdista liittimet varovasti pienellä harjalla, jossa on pehmeät harjakset. Älä käytä harjaa, jossa on metalliosia. Varmista, että harja on puhdas ja kuiva. Harjaa nukka tai roskat varovasti pois. Käytä vain sen verran harjaksia, että ne juuri ja juuri mahtuvat liittimeen. Poista roskat pyörittämällä harjaksia. Harjaa roskia poispäin aukosta, jotta et harjaa niitä liittimen sisään. Pyyhi irronneet roskat pois mikrokuituliinalla.

• Tärkeää: irrota kaikki kaapelit ja varmista, että näyttö on sammutettu. Älä käytä aerosolisuihkeita, liuottimia, hankausaineita tai vetyperoksidia sisältäviä puhdistusaineita, jotka saattavat vahingoittaa laitteen pintaa. Älä käytä metalliesineitä roskien tai tukosten poistamiseen, sillä se voi aiheuttaa liittimen oikosulun tai vaurion. Aukkoihin ei saa päätyä kosteutta; älä suihkuta nestettä suoraan näytölle. Älä käytä paineistettua ilmaa.

6. Kytke näytön virtajohto pistorasiaan. Liitä näyttö yhteensopivaan Maciin toimivan yhteensopivan Thunderbolt-kaapelin avulla. Varmista, että sekä tietokone että näyttö ovat päällä käynnistämällä tietokone, kuuntelemalla näytön tuuletinta ja tarkistamalla, että näytössä näkyy kuva.

Suorita manuaaliset testit ja diagnostiikkatestit

Jos ongelma ei ratkennut tukiartikkelin ohjeita noudattamalla tai mahdollisten syiden tarkistamisella, selvitä ongelman syy suorittamalla diagnostiikkatestit ja manuaaliset testit:

1. Suorita Display Resource Inspector (DRI) -diagnostiikkapaketti.

• Huomautus: tämä diagnostiikkapaketti tarkistaa USB-liitäntöjen ja kameroiden olemassaolon ja testaa kaiuttimet, mikrofonit ja kameran.

2. Varmista USB-C-porttien perustoiminnot liittämällä toimiva yhteensopiva hiiri tai näppäimistö näytön USB-C-portteihin.

3. Varmista, että Mac tunnistaa yhteyden liittimen molemmissa asennoissa kääntämällä liitin ympäri ja liittämällä se uudelleen.

Avaa ja tarkasta näyttö

Jos ongelma ei ratkennut tai selvinnyt tukiartikkelien ohjeita noudattamalla tai diagnostiikkatestien suorittamisella, avaa ja tarkasta näyttö noudattamalla näytön korjausoppaan ohjeita. Vaurioitunut tai väärässä paikassa oleva osa saattaa aiheuttaa ongelmia.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.

Vaihda osa

Jos ongelma ei ratkennut tai selvinnyt toimimalla edellä annettujen ohjeiden mukaan, vaihda viallinen USB-C-levy.

Tärkeää: noudata korjausoppaan toimenpiteitä ja varmista, että molemmat USB-C-levyt on asennettu oikein. USB-C-levyt on merkitty viivakoodin lähellä olevilla L- ja R-kirjaimilla, jotka ilmaisevat USB-C-levyn vasemman (L) ja oikean (R) puolen. Virheellinen asennus, kuten esimerkiksi USB-C-levyjen kääntäminen toisin päin, estää näyttöä muodostamasta yhteyttä Maciin.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.